Gluteeniton omenapiirakka

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

ø 26 cm piirakka (8 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Helppo gluteeniton omenapiirakka ei vaadi vaahdottamista, vaan aineksille riittää sekoittaminen esimerkiksi isolla lusikalla. Ohjeessa on käytetty Grov mix -jauhoja, mutta voit korvata ne vastaavalla määrällä esimerkiksi vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Ksantaani parantaa taikinan rakennetta, mutta ei ole välttämätön lisä.

Pohja

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (Semper Grov mix)

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

kardemummaa

(1 tl

ksantaania)

1 dl 

maitoa 

125 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Pinnalle

2-4

omenaa (n. 200 g)

kanelia

sokeria

Vuoan voiteluun 


margariinia

Gluteeniton omenapiirakka kannattaa paistaa vaaleaksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija n. 26 cm). Sulata margariini, jätä odottamaan.
  2. Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään esim. isolla lusikalla. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma (ja ksantaani). 
  4. Lisää jauhoseos kanamuna-sokeriseokseen. Lisää maito ja sekoita. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. 
  5. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja levitä se tasaiseksi vuoan pohjalle.
  6. Pese omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia (noin 0,5 tl) sekä sokeria noin 1 tl (enemmän, jos omenat ovat happamia). 
  7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.



Vinkit


  • Vaniljakastike sopii loistavasti piirakan tarjoiluun.
  • Ole tarkkana, että taikinaan ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta tai rukiista, jos teet gluteenitonta omenapiirakkaa keliakiaa sairastavalle.
  • Pellillinen syntyy, kun kaksinkertaistat ohjeen ja kaadat taikinan pellille leivinpaperin päälle. Erityisen isolle pellille ohje kannattaa kolminkertaistaa (piirakan koko yli 30 x 40 cm).


Gluteeniton omenapiirakka

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

ø 26 cm piirakka (8 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Helppo gluteeniton omenapiirakka ei vaadi vaahdottamista, vaan aineksille riittää sekoittaminen esimerkiksi isolla lusikalla. Ohjeessa on käytetty Grov mix -jauhoja, mutta voit korvata ne vastaavalla määrällä esimerkiksi vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Ksantaani parantaa taikinan rakennetta, mutta ei ole välttämätön lisä.

Pohja

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (Semper Grov mix)

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

kardemummaa

(1 tl

ksantaania)

1 dl 

maitoa 

125 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Pinnalle

2-4

omenaa (n. 200 g)

kanelia

sokeria

Vuoan voiteluun 


margariinia

Gluteeniton omenapiirakka kannattaa paistaa vaaleaksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija n. 26 cm). Sulata margariini, jätä odottamaan.
  2. Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään esim. isolla lusikalla. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma (ja ksantaani). 
  4. Lisää jauhoseos kanamuna-sokeriseokseen. Lisää maito ja sekoita. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. 
  5. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja levitä se tasaiseksi vuoan pohjalle.
  6. Pese omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia (noin 0,5 tl) sekä sokeria noin 1 tl (enemmän, jos omenat ovat happamia). 
  7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.



Vinkit


  • Vaniljakastike sopii loistavasti piirakan tarjoiluun.
  • Ole tarkkana, että taikinaan ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta tai rukiista, jos teet gluteenitonta omenapiirakkaa keliakiaa sairastavalle.
  • Pellillinen syntyy, kun kaksinkertaistat ohjeen ja kaadat taikinan pellille leivinpaperin päälle. Erityisen isolle pellille ohje kannattaa kolminkertaistaa (piirakan koko yli 30 x 40 cm).


Gluteeniton omenapiirakka

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

ø 26 cm piirakka (8 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Helppo gluteeniton omenapiirakka ei vaadi vaahdottamista, vaan aineksille riittää sekoittaminen esimerkiksi isolla lusikalla. Ohjeessa on käytetty Grov mix -jauhoja, mutta voit korvata ne vastaavalla määrällä esimerkiksi vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Ksantaani parantaa taikinan rakennetta, mutta ei ole välttämätön lisä.

Pohja

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (Semper Grov mix)

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

kardemummaa

(1 tl

ksantaania)

1 dl 

maitoa 

125 g

leivontamargariinia (sulatettu)

Pinnalle

2-4

omenaa (n. 200 g)

kanelia

sokeria

Vuoan voiteluun 


margariinia

Gluteeniton omenapiirakka kannattaa paistaa vaaleaksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija n. 26 cm). Sulata margariini, jätä odottamaan.
  2. Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään esim. isolla lusikalla. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma (ja ksantaani). 
  4. Lisää jauhoseos kanamuna-sokeriseokseen. Lisää maito ja sekoita. Lisää vielä sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. 
  5. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja levitä se tasaiseksi vuoan pohjalle.
  6. Pese omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia (noin 0,5 tl) sekä sokeria noin 1 tl (enemmän, jos omenat ovat happamia). 
  7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.



Vinkit


  • Vaniljakastike sopii loistavasti piirakan tarjoiluun.
  • Ole tarkkana, että taikinaan ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta tai rukiista, jos teet gluteenitonta omenapiirakkaa keliakiaa sairastavalle.
  • Pellillinen syntyy, kun kaksinkertaistat ohjeen ja kaadat taikinan pellille leivinpaperin päälle. Erityisen isolle pellille ohje kannattaa kolminkertaistaa (piirakan koko yli 30 x 40 cm).