Seuraa meitä

Gluteeniton mustikkapiirakka

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(15)

Pyöreä piirakka (ø 26-28 cm)

15 min (valmistelut) +

25 min (paistaminen)

Gluteeniton mustikkapiirakka onnistuu mainiosti myös maidottomana - kurkkaa vinkit ohjeen lopusta. Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, ettei piirakkaan joudu jäämiä gluteenia sisältävistä viljoista (vehnä, ohra ja ruis).

Taikina

2

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

- - - 

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu tai rouhittu)

- - -

1 dl

maitoa (tai kaurajuomaa, gluteenitonta)

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita (tuoreita tai jäisiä)

2 tl

perunajauhoja

Vuoan voiteluun: margariinia tai voita

Gluteeniton mustikkapiirakka onnistuu myös maidottomana.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26-28 cm piirakkavuoka nokareella rasvaa.
  2. Sulata margariini (100 g). Jätä odottamaan.
  3. Sekoita gluteeniton jauhoseos, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kardemumma huolellisesti keskenään. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  5. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja sulatettua margariinia. Sekoita ainekset kevyesti juuri ja juuri sekaisin, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
  7. Sekoita perunajauho mustikoiden joukkoon. Ripottele marjat taikinan päälle.
  8. Paista gluteenitonta mustikkapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä ja piirakka on kypsä myös keskeltä.



Vinkit


  • Piirakka on kypsä, kun taikinaa puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  • Mustikkapiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia ja korvaat tavallisen maidon esimerkiksi gluteenittomalla kaurajuomalla (huomioithan, että kaikki kaurajuomat eivät ole gluteenittomia).




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton mustikkapiirakka

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(15)

Pyöreä piirakka (ø 26-28 cm)

15 min (valmistelut) +

25 min (paistaminen)

Gluteeniton mustikkapiirakka onnistuu mainiosti myös maidottomana - kurkkaa vinkit ohjeen lopusta. Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, ettei piirakkaan joudu jäämiä gluteenia sisältävistä viljoista (vehnä, ohra ja ruis).

Taikina

2

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

- - - 

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu tai rouhittu)

- - -

1 dl

maitoa (tai kaurajuomaa, gluteenitonta)

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita (tuoreita tai jäisiä)

2 tl

perunajauhoja

Vuoan voiteluun: margariinia tai voita

Gluteeniton mustikkapiirakka onnistuu myös maidottomana.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26-28 cm piirakkavuoka nokareella rasvaa.
  2. Sulata margariini (100 g). Jätä odottamaan.
  3. Sekoita gluteeniton jauhoseos, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kardemumma huolellisesti keskenään. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  5. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja sulatettua margariinia. Sekoita ainekset kevyesti juuri ja juuri sekaisin, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
  7. Sekoita perunajauho mustikoiden joukkoon. Ripottele marjat taikinan päälle.
  8. Paista gluteenitonta mustikkapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä ja piirakka on kypsä myös keskeltä.



Vinkit


  • Piirakka on kypsä, kun taikinaa puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  • Mustikkapiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia ja korvaat tavallisen maidon esimerkiksi gluteenittomalla kaurajuomalla (huomioithan, että kaikki kaurajuomat eivät ole gluteenittomia).




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton mustikkapiirakka

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(15)

Pyöreä piirakka (ø 26-28 cm)

15 min (valmistelut) +

25 min (paistaminen)

Gluteeniton mustikkapiirakka onnistuu mainiosti myös maidottomana - kurkkaa vinkit ohjeen lopusta. Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, ettei piirakkaan joudu jäämiä gluteenia sisältävistä viljoista (vehnä, ohra ja ruis).

Taikina

2

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

- - - 

3 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu tai rouhittu)

- - -

1 dl

maitoa (tai kaurajuomaa, gluteenitonta)

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita (tuoreita tai jäisiä)

2 tl

perunajauhoja

Vuoan voiteluun: margariinia tai voita

Gluteeniton mustikkapiirakka onnistuu myös maidottomana.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26-28 cm piirakkavuoka nokareella rasvaa.
  2. Sulata margariini (100 g). Jätä odottamaan.
  3. Sekoita gluteeniton jauhoseos, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kardemumma huolellisesti keskenään. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  5. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja sulatettua margariinia. Sekoita ainekset kevyesti juuri ja juuri sekaisin, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
  7. Sekoita perunajauho mustikoiden joukkoon. Ripottele marjat taikinan päälle.
  8. Paista gluteenitonta mustikkapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä ja piirakka on kypsä myös keskeltä.



Vinkit


  • Piirakka on kypsä, kun taikinaa puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  • Mustikkapiirakka on maidoton, jos käytät maidotonta margariinia ja korvaat tavallisen maidon esimerkiksi gluteenittomalla kaurajuomalla (huomioithan, että kaikki kaurajuomat eivät ole gluteenittomia).




Katso myös