Seuraa meitä

Gluteeniton mukikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

3 kpl (tai 2 isoa)

alle 10 min

Gluteeniton mukikakku valmistuu muutamassa minuutissa! Tällä ohjeella teet mikrossa kolme muumimukillista (0,3 litran muki). 

Jos käytät suurempaa mukia (tai kulhoa), voit mainiosti jakaa taikinan kahteen astiaan kolmen sijaan.

Ainekset

3 kpl

0,75 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaalea (45 g)

1 tl

vanilliinisokeria

0,25 tl

leivinjauhetta

1,5 rkl

kaakaojauhetta, tumma sokeriton (10 g)

1 dl 

sokeria (80 g)

ripaus

suolaa

- - - 

0,5 dl 

kermaviiliä tai jogurttia, maustamaton (50 g)

0,5 dl 

rypsiöljyä (45 g)

1

kananmuna (50 g)

Gluteeniton mukikakku on helppo herkku.

Ohje

Halutessasi voit hyödyntää mittaamisessa talousvaakaa. Se helpottaa ainesten mittaamista erityisesti silloin, jos haluat muuntaa määriä, esimerkiksi puolittaa ohjeen. 

 

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet: gluteeniton jauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe, sokeri ja suola. Sekoita.
  2. Lisää kermaviili, rypsiöljy ja kananmuna. Sekoita.
  3. Kaada taikina kolmeen mikronkestävään mukiin (tilavuus 3 dl). Mukikakku kohoaa reilusti!
  4. Paista mikrossa yksi muki kerrallaan noin 1 minuutin ajan (850 W). Jatka tarvittaessa paistamista, kunnes mukikakku on juuri ja juuri kypsä (tikkuun ei juuri tartu taikinaa kakkua kokeiltaessa). 




Vinkit


  • Kananmunan painolla tarkoitetaan tässä ohjeessa sisällön painoa. Jos teet puolikkaan annoksen, riittää 25 g kananmunaa (0,25 dl). 
  • Ohjeessa on käytetty Sunnuntain vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, mutta voit kokeilla mukikakkuun myös muita gluteenittomia jauhoja.  


Katso myös

Seuraa meitä

Gluteeniton mukikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

3 kpl (tai 2 isoa)

alle 10 min

Gluteeniton mukikakku valmistuu muutamassa minuutissa! Tällä ohjeella teet mikrossa kolme muumimukillista (0,3 litran muki). 

Jos käytät suurempaa mukia (tai kulhoa), voit mainiosti jakaa taikinan kahteen astiaan kolmen sijaan.

Ainekset

3 kpl

0,75 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaalea (45 g)

1 tl

vanilliinisokeria

0,25 tl

leivinjauhetta

1,5 rkl

kaakaojauhetta, tumma sokeriton (10 g)

1 dl 

sokeria (80 g)

ripaus

suolaa

- - - 

0,5 dl 

kermaviiliä tai jogurttia, maustamaton (50 g)

0,5 dl 

rypsiöljyä (45 g)

1

kananmuna (50 g)

Gluteeniton mukikakku on helppo herkku.

Ohje

Halutessasi voit hyödyntää mittaamisessa talousvaakaa. Se helpottaa ainesten mittaamista erityisesti silloin, jos haluat muuntaa määriä, esimerkiksi puolittaa ohjeen. 

 

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet: gluteeniton jauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe, sokeri ja suola. Sekoita.
  2. Lisää kermaviili, rypsiöljy ja kananmuna. Sekoita.
  3. Kaada taikina kolmeen mikronkestävään mukiin (tilavuus 3 dl). Mukikakku kohoaa reilusti!
  4. Paista mikrossa yksi muki kerrallaan noin 1 minuutin ajan (850 W). Jatka tarvittaessa paistamista, kunnes mukikakku on juuri ja juuri kypsä (tikkuun ei juuri tartu taikinaa kakkua kokeiltaessa). 




Vinkit


  • Kananmunan painolla tarkoitetaan tässä ohjeessa sisällön painoa. Jos teet puolikkaan annoksen, riittää 25 g kananmunaa (0,25 dl). 
  • Ohjeessa on käytetty Sunnuntain vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, mutta voit kokeilla mukikakkuun myös muita gluteenittomia jauhoja.  


Katso myös

Seuraa meitä

Gluteeniton mukikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

3 kpl (tai 2 isoa)

alle 10 min

Gluteeniton mukikakku valmistuu muutamassa minuutissa! Tällä ohjeella teet mikrossa kolme muumimukillista (0,3 litran muki). 

Jos käytät suurempaa mukia (tai kulhoa), voit mainiosti jakaa taikinan kahteen astiaan kolmen sijaan.

Ainekset

3 kpl

0,75 dl

gluteenitonta jauhoseosta, vaalea (45 g)

1 tl

vanilliinisokeria

0,25 tl

leivinjauhetta

1,5 rkl

kaakaojauhetta, tumma sokeriton (10 g)

1 dl 

sokeria (80 g)

ripaus

suolaa

- - - 

0,5 dl 

kermaviiliä tai jogurttia, maustamaton (50 g)

0,5 dl 

rypsiöljyä (45 g)

1

kananmuna (50 g)

Gluteeniton mukikakku on helppo herkku.

Ohje

Halutessasi voit hyödyntää mittaamisessa talousvaakaa. Se helpottaa ainesten mittaamista erityisesti silloin, jos haluat muuntaa määriä, esimerkiksi puolittaa ohjeen. 

 

  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet: gluteeniton jauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe, sokeri ja suola. Sekoita.
  2. Lisää kermaviili, rypsiöljy ja kananmuna. Sekoita.
  3. Kaada taikina kolmeen mikronkestävään mukiin (tilavuus 3 dl). Mukikakku kohoaa reilusti!
  4. Paista mikrossa yksi muki kerrallaan noin 1 minuutin ajan (850 W). Jatka tarvittaessa paistamista, kunnes mukikakku on juuri ja juuri kypsä (tikkuun ei juuri tartu taikinaa kakkua kokeiltaessa). 




Vinkit


  • Kananmunan painolla tarkoitetaan tässä ohjeessa sisällön painoa. Jos teet puolikkaan annoksen, riittää 25 g kananmunaa (0,25 dl). 
  • Ohjeessa on käytetty Sunnuntain vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, mutta voit kokeilla mukikakkuun myös muita gluteenittomia jauhoja.  


Katso myös