Seuraa meitä

Gluteeniton mokka-suklaakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

8 palaa 

(ø 17-20 cm kakku)

Pohja: 25 min + jäähtyminen


Täyte: 20 min + hyytyminen vähintään 4 tuntia



Gluteeniton mokka-suklaakakku saa makua kahvista.

Mutakakkupohja

50 g

voita tai leivontamargariinia

50 g

suklaata (gluteeniton leivontasuklaa, tumma)

0,75 dl

sokeria

ripaus

suolaa

1

kananmuna

0,75 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)

0,25 dl

kaakaojauhetta (tumma)

0,25 tl

leivinjauhetta

- - - 

Voiteluun:

voita tai margariinia

Mokkamousse

3

liivatelehteä (+ vettä)

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1,5 tl

vaniljasokeria (tai 0,25 tl vanilja-aromia)

3 dl

vispikermaa

75 g

suklaata (gluteeniton leivontasuklaa, tumma)

0,5 dl

vettä 

0,25 dl

pikakahvijauhetta

Koristeluun 


esim. syötäviä kukkia, suklaamakeisia tai kermavaahtoa

Gluteenittomassa mokkakakussa maistuu mutakakkupohja.

Mutakakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Käytä pientä irtopohjavuokaa (ø 17-20 cm). (Pingota halutessasi vuoan  pohjalle leivinpaperi.) Voitele pohja ja vuoan alareunoja.
  2. Paloittele suklaa (50 g) valmiiksi. Sulata voi kattilassa. 
  3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suklaa voin joukkoon. Sekoita esim. lusikalla, kunnes suklaa sulaa. Lisää sokeri ja suola. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe. 
  5. Lisää suklaaseokseen kananmuna ja sekoita. Lisää myös jauhot ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle. 
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuutin ajan. Taikina kypsyy reunoilta, mutta saa jäädä mutakakkumaiseksi keskeltä. 
  7. Anna pohjan jäähtyä. Irrota kakkupohja vuoasta. Pese ja kuivaa vuoan reunus. Aseta mutakakkupohja takaisin irtopohjavuokaan ja valmista mousse pohjan päälle puhtaaseen vuokaan.



Mokkamousse


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tai -aromi.
  3. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa.
  4. Sekoita keskenään tuorejuustoseos sekä kermavaahto. Sekoita varovasti nostellen esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  5. Sulata suklaa (jätä odottamaan). 
  6. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi (siirrä pois kuumalta liedeltä).
  7. Sekoita veden joukkoon pikakahvijauhe ja liotetut liivatelehdet hyvin sekoitellen. 
  8. Kaada kahviseos ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseoksen joukkoon. Sekoita samalla irrotetulla sähkövatkaimen terällä. 
  9. Lisää samoin myös sula suklaa - kaada se moussen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. (Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.)
  10. Kaada massa heti mutakakkupohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Irrota hyytynyt mokka-suklaakakku vuoasta. Aseta tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Mutakakkupohjan sijaan voit tehdä kakulle keksipohjan suklaatäytekekseistä, kuten juustokakun ohjeessa: ruokajakoti.fi/Suklaajuustokakku. Käytä tarvittaessa gluteenittomia keksejä.
  • Ohjeessa on käytetty tummaa leivontasuklaata. Kakun makeus vaihtelee käytetyn suklaan mukaan - lisää sokerin määrää tarvittaessa. 
  • Jos leivot kakkua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja varmista, että kakkuun ei joudu esim. vehnäjauhopölyä.




Katso myös




Seuraa meitä

Gluteeniton mokka-suklaakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

8 palaa 

(ø 17-20 cm kakku)

Pohja: 25 min + jäähtyminen


Täyte: 20 min + hyytyminen vähintään 4 tuntia



Gluteeniton mokka-suklaakakku saa makua kahvista.

Mutakakkupohja

50 g

voita tai leivontamargariinia

50 g

suklaata (gluteeniton leivontasuklaa, tumma)

0,75 dl

sokeria

ripaus

suolaa

1

kananmuna

0,75 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)

0,25 dl

kaakaojauhetta (tumma)

0,25 tl

leivinjauhetta

- - - 

Voiteluun:

voita tai margariinia

Mokkamousse

3

liivatelehteä (+ vettä)

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1,5 tl

vaniljasokeria (tai 0,25 tl vanilja-aromia)

3 dl

vispikermaa

75 g

suklaata (gluteeniton leivontasuklaa, tumma)

0,5 dl

vettä 

0,25 dl

pikakahvijauhetta

Koristeluun 


esim. syötäviä kukkia, suklaamakeisia tai kermavaahtoa

Gluteenittomassa mokkakakussa maistuu mutakakkupohja.

Mutakakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Käytä pientä irtopohjavuokaa (ø 17-20 cm). (Pingota halutessasi vuoan  pohjalle leivinpaperi.) Voitele pohja ja vuoan alareunoja.
  2. Paloittele suklaa (50 g) valmiiksi. Sulata voi kattilassa. 
  3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suklaa voin joukkoon. Sekoita esim. lusikalla, kunnes suklaa sulaa. Lisää sokeri ja suola. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe. 
  5. Lisää suklaaseokseen kananmuna ja sekoita. Lisää myös jauhot ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle. 
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuutin ajan. Taikina kypsyy reunoilta, mutta saa jäädä mutakakkumaiseksi keskeltä. 
  7. Anna pohjan jäähtyä. Irrota kakkupohja vuoasta. Pese ja kuivaa vuoan reunus. Aseta mutakakkupohja takaisin irtopohjavuokaan ja valmista mousse pohjan päälle puhtaaseen vuokaan.



Mokkamousse


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tai -aromi.
  3. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa.
  4. Sekoita keskenään tuorejuustoseos sekä kermavaahto. Sekoita varovasti nostellen esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  5. Sulata suklaa (jätä odottamaan). 
  6. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi (siirrä pois kuumalta liedeltä).
  7. Sekoita veden joukkoon pikakahvijauhe ja liotetut liivatelehdet hyvin sekoitellen. 
  8. Kaada kahviseos ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseoksen joukkoon. Sekoita samalla irrotetulla sähkövatkaimen terällä. 
  9. Lisää samoin myös sula suklaa - kaada se moussen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. (Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.)
  10. Kaada massa heti mutakakkupohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Irrota hyytynyt mokka-suklaakakku vuoasta. Aseta tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Mutakakkupohjan sijaan voit tehdä kakulle keksipohjan suklaatäytekekseistä, kuten juustokakun ohjeessa: ruokajakoti.fi/Suklaajuustokakku. Käytä tarvittaessa gluteenittomia keksejä.
  • Ohjeessa on käytetty tummaa leivontasuklaata. Kakun makeus vaihtelee käytetyn suklaan mukaan - lisää sokerin määrää tarvittaessa. 
  • Jos leivot kakkua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja varmista, että kakkuun ei joudu esim. vehnäjauhopölyä.




Katso myös




Seuraa meitä

Gluteeniton mokka-suklaakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

8 palaa 

(ø 17-20 cm kakku)

Pohja: 25 min + jäähtyminen


Täyte: 20 min + hyytyminen vähintään 4 tuntia



Gluteeniton mokka-suklaakakku saa makua kahvista.

Mutakakkupohja

50 g

voita tai leivontamargariinia

50 g

suklaata (gluteeniton leivontasuklaa, tumma)

0,75 dl

sokeria

ripaus

suolaa

1

kananmuna

0,75 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)

0,25 dl

kaakaojauhetta (tumma)

0,25 tl

leivinjauhetta

- - - 

Voiteluun:

voita tai margariinia

Mokkamousse

3

liivatelehteä (+ vettä)

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1,5 tl

vaniljasokeria (tai 0,25 tl vanilja-aromia)

3 dl

vispikermaa

75 g

suklaata (gluteeniton leivontasuklaa, tumma)

0,5 dl

vettä 

0,25 dl

pikakahvijauhetta

Koristeluun 


esim. syötäviä kukkia, suklaamakeisia tai kermavaahtoa

Gluteenittomassa mokkakakussa maistuu mutakakkupohja.

Mutakakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Käytä pientä irtopohjavuokaa (ø 17-20 cm). (Pingota halutessasi vuoan  pohjalle leivinpaperi.) Voitele pohja ja vuoan alareunoja.
  2. Paloittele suklaa (50 g) valmiiksi. Sulata voi kattilassa. 
  3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suklaa voin joukkoon. Sekoita esim. lusikalla, kunnes suklaa sulaa. Lisää sokeri ja suola. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe. 
  5. Lisää suklaaseokseen kananmuna ja sekoita. Lisää myös jauhot ja sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle. 
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuutin ajan. Taikina kypsyy reunoilta, mutta saa jäädä mutakakkumaiseksi keskeltä. 
  7. Anna pohjan jäähtyä. Irrota kakkupohja vuoasta. Pese ja kuivaa vuoan reunus. Aseta mutakakkupohja takaisin irtopohjavuokaan ja valmista mousse pohjan päälle puhtaaseen vuokaan.



Mokkamousse


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tai -aromi.
  3. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi puhtaassa kulhossa.
  4. Sekoita keskenään tuorejuustoseos sekä kermavaahto. Sekoita varovasti nostellen esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  5. Sulata suklaa (jätä odottamaan). 
  6. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi (siirrä pois kuumalta liedeltä).
  7. Sekoita veden joukkoon pikakahvijauhe ja liotetut liivatelehdet hyvin sekoitellen. 
  8. Kaada kahviseos ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseoksen joukkoon. Sekoita samalla irrotetulla sähkövatkaimen terällä. 
  9. Lisää samoin myös sula suklaa - kaada se moussen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. (Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.)
  10. Kaada massa heti mutakakkupohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  12. Irrota hyytynyt mokka-suklaakakku vuoasta. Aseta tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.  



Vinkit


  • Mutakakkupohjan sijaan voit tehdä kakulle keksipohjan suklaatäytekekseistä, kuten juustokakun ohjeessa: ruokajakoti.fi/Suklaajuustokakku. Käytä tarvittaessa gluteenittomia keksejä.
  • Ohjeessa on käytetty tummaa leivontasuklaata. Kakun makeus vaihtelee käytetyn suklaan mukaan - lisää sokerin määrää tarvittaessa. 
  • Jos leivot kakkua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja varmista, että kakkuun ei joudu esim. vehnäjauhopölyä.




Katso myös