Gluteeniton marjapiirakka (pellillinen)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (noin 30 x 38 cm), 20 palaa

20 min (valmistelut) +

45 min (paistaminen)


Gluteeniton



Gluteeniton marjapiirakka paistetaan pellillä, joten herkullista piirakka tulee reilusti. Pinnalle sekoitetaan rahkatäyte, jonka päälle voit valita esimerkiksi mustikoita ja vadelmia. Taikinan rakennetta parantava ksantaani löytyy ruokakaupan leivontaosastolta.

Pohja

5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

2 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

2 tl

ksantaania

- - - 

1,5 dl

maitoa

2

kananmunaa

200 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

500 g

maitorahkaa (tai paksua turkkilaista jogurttia)

1,5 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2

kananmunaa

- - - 

6 dl (300 g)

mustikoita ja / tai vadelmia (tuore tai jäinen)

1 rkl

perunajauhoja

Gluteeniton marjapiirakka saa pinnalleen mehevän rahkatäytteen.

Ohje 

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla (käytä mielellään syvää uunipeltiä).
  2. Sulata rasva (200 g). Jätä odottamaan.
  3. Sekoita keskenään kuivat ainekset: gluteeniton jauhoseos, kaurahiutaleet, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kardemumma ja ksantaani.
  4. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan maito ja kananmunat. Sekoita hieman.
  5. Lisää vielä sulatettu rasva ja sekoita. 
  6. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (esimerkiksi nuolijan avulla) siten, että pohjassa ei ole reikiä ja taikina ulottuu reunoille asti. Reunoja kannattaa hieman nostaa, jotta täyte pysyy piirakan päällä. 


Täyte



  1. Sekoita maitorahka, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos pohjalle. Levittele kevyesti.
  2. Sekoita perunajauhot marjojen joukkoon. Ripottele marjat piirakan päälle. 
  3. Paista gluteenitonta marjapiirakkaa 180 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 45 minuuttia.


Gluteeniton marjapiirakka (pellillinen)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (noin 30 x 38 cm), 20 palaa

20 min (valmistelut) +

45 min (paistaminen)


Gluteeniton



Gluteeniton marjapiirakka paistetaan pellillä, joten herkullista piirakka tulee reilusti. Pinnalle sekoitetaan rahkatäyte, jonka päälle voit valita esimerkiksi mustikoita ja vadelmia. Taikinan rakennetta parantava ksantaani löytyy ruokakaupan leivontaosastolta.

Pohja

5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

2 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

2 tl

ksantaania

- - - 

1,5 dl

maitoa

2

kananmunaa

200 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

500 g

maitorahkaa (tai paksua turkkilaista jogurttia)

1,5 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2

kananmunaa

- - - 

6 dl (300 g)

mustikoita ja / tai vadelmia (tuore tai jäinen)

1 rkl

perunajauhoja

Gluteeniton marjapiirakka saa pinnalleen mehevän rahkatäytteen.

Ohje 

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla (käytä mielellään syvää uunipeltiä).
  2. Sulata rasva (200 g). Jätä odottamaan.
  3. Sekoita keskenään kuivat ainekset: gluteeniton jauhoseos, kaurahiutaleet, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kardemumma ja ksantaani.
  4. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan maito ja kananmunat. Sekoita hieman.
  5. Lisää vielä sulatettu rasva ja sekoita. 
  6. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (esimerkiksi nuolijan avulla) siten, että pohjassa ei ole reikiä ja taikina ulottuu reunoille asti. Reunoja kannattaa hieman nostaa, jotta täyte pysyy piirakan päällä. 


Täyte



  1. Sekoita maitorahka, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos pohjalle. Levittele kevyesti.
  2. Sekoita perunajauhot marjojen joukkoon. Ripottele marjat piirakan päälle. 
  3. Paista gluteenitonta marjapiirakkaa 180 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 45 minuuttia.


Gluteeniton marjapiirakka (pellillinen)

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (noin 30 x 38 cm), 20 palaa

20 min (valmistelut) +

45 min (paistaminen)


Gluteeniton



Gluteeniton marjapiirakka paistetaan pellillä, joten herkullista piirakka tulee reilusti. Pinnalle sekoitetaan rahkatäyte, jonka päälle voit valita esimerkiksi mustikoita ja vadelmia. Taikinan rakennetta parantava ksantaani löytyy ruokakaupan leivontaosastolta.

Pohja

5 dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 dl

kaurahiutaleita (gluteeniton)

2 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

2 tl

ksantaania

- - - 

1,5 dl

maitoa

2

kananmunaa

200 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Täyte

500 g

maitorahkaa (tai paksua turkkilaista jogurttia)

1,5 dl

sokeria

3 tl

vanilliinisokeria

2

kananmunaa

- - - 

6 dl (300 g)

mustikoita ja / tai vadelmia (tuore tai jäinen)

1 rkl

perunajauhoja

Gluteeniton marjapiirakka saa pinnalleen mehevän rahkatäytteen.

Ohje 

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla (käytä mielellään syvää uunipeltiä).
  2. Sulata rasva (200 g). Jätä odottamaan.
  3. Sekoita keskenään kuivat ainekset: gluteeniton jauhoseos, kaurahiutaleet, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kardemumma ja ksantaani.
  4. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan maito ja kananmunat. Sekoita hieman.
  5. Lisää vielä sulatettu rasva ja sekoita. 
  6. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (esimerkiksi nuolijan avulla) siten, että pohjassa ei ole reikiä ja taikina ulottuu reunoille asti. Reunoja kannattaa hieman nostaa, jotta täyte pysyy piirakan päällä. 


Täyte



  1. Sekoita maitorahka, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmunat keskenään. Kaada seos pohjalle. Levittele kevyesti.
  2. Sekoita perunajauhot marjojen joukkoon. Ripottele marjat piirakan päälle. 
  3. Paista gluteenitonta marjapiirakkaa 180 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 45 minuuttia.