Seuraa meitä

Gluteeniton mamman marjapiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

ø  26 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti


Gluteeniton

Gluteeniton mamman marjapiirakka leivotaan perinteiseen tapaan, mutta vehnäjauhot korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella ja grahamjauhot kaurajauhoilla. Psyllium parantaa taikinan rakennetta, mutta voit hyvin jättää sen pois, jos käytät psylliumia sisältävää jauhoseosta.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita

0,75 dl

sokeria

1

kananmuna

 2 dl

vaaleaa gluteenitonta jauhoa (esim. Sunnuntai)

1 dl

kaurajauhoa (gluteeniton)

1 tl

psylliumia

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita (ja vadelmia)

(1 tl

perunajauhoja)

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

kananmuna

Vuoan voiteluun: noin 1 tl margariinia

Gluteeniton mamman marjapiirakka maistuu kahvin kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm) nokareella margariinia.
  2. Sekoita keskenään molemmat jauhot, psyllium ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  3. Mittaa margariini toiseen kulhoon (käytä huoneenlämpöistä margariinia tai pehmennä sitä varovasti mikrossa muutama sekunti - älä sulata!) Lisää sokeri. Sekoita margariini ja sokeri hyvin keskenään. 
  4. Lisää kananmuna margariini-sokeriseokseen. Sekoita hieman. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Painele taikina vuoan pohjalle, nosta sitä hieman myös reunoille. Käytä apuna hieman gluteenittomia jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin liikaa.
  6. Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoa. Kaada marjat taikinan päälle.
  7. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmuna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Ota uunista, kun taikina on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt (täyte jämäköityy vielä piirakan jäähtyessä).



Vinkit


  • Ohje sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan.
  • Voit käyttää joko tuoreita tai jäisiä marjoja. Tuoreiden marjojen joukkoon ei tarvitse sekoittaa perunajauhoja. Perunajauho sitoo marjojen sulaessa syntyvää nestettä, jolloin piirakasta tulee kauniimpi.
  • Voit vaihdella marjoja maun mukaan. Jos käytät täytteeseen kovin happamia marjoja, kuten punaherukoita tai puolukoita, voit lisätä sokerin määrää maun mukaan.
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että piirakkaan ei joudu jäämiä muista viljoista (vehnä, ohra ja ruis).
  • Gluteeniton mamman marjapiirakka on helpompi leikata kauniisti, kun annat sen jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.




Katso myös



Seuraa meitä

Gluteeniton mamman marjapiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

ø  26 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti


Gluteeniton

Gluteeniton mamman marjapiirakka leivotaan perinteiseen tapaan, mutta vehnäjauhot korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella ja grahamjauhot kaurajauhoilla. Psyllium parantaa taikinan rakennetta, mutta voit hyvin jättää sen pois, jos käytät psylliumia sisältävää jauhoseosta.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita

0,75 dl

sokeria

1

kananmuna

 2 dl

vaaleaa gluteenitonta jauhoa (esim. Sunnuntai)

1 dl

kaurajauhoa (gluteeniton)

1 tl

psylliumia

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita (ja vadelmia)

(1 tl

perunajauhoja)

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

kananmuna

Vuoan voiteluun: noin 1 tl margariinia

Gluteeniton mamman marjapiirakka maistuu kahvin kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm) nokareella margariinia.
  2. Sekoita keskenään molemmat jauhot, psyllium ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  3. Mittaa margariini toiseen kulhoon (käytä huoneenlämpöistä margariinia tai pehmennä sitä varovasti mikrossa muutama sekunti - älä sulata!) Lisää sokeri. Sekoita margariini ja sokeri hyvin keskenään. 
  4. Lisää kananmuna margariini-sokeriseokseen. Sekoita hieman. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Painele taikina vuoan pohjalle, nosta sitä hieman myös reunoille. Käytä apuna hieman gluteenittomia jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin liikaa.
  6. Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoa. Kaada marjat taikinan päälle.
  7. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmuna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Ota uunista, kun taikina on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt (täyte jämäköityy vielä piirakan jäähtyessä).



Vinkit


  • Ohje sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan.
  • Voit käyttää joko tuoreita tai jäisiä marjoja. Tuoreiden marjojen joukkoon ei tarvitse sekoittaa perunajauhoja. Perunajauho sitoo marjojen sulaessa syntyvää nestettä, jolloin piirakasta tulee kauniimpi.
  • Voit vaihdella marjoja maun mukaan. Jos käytät täytteeseen kovin happamia marjoja, kuten punaherukoita tai puolukoita, voit lisätä sokerin määrää maun mukaan.
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että piirakkaan ei joudu jäämiä muista viljoista (vehnä, ohra ja ruis).
  • Gluteeniton mamman marjapiirakka on helpompi leikata kauniisti, kun annat sen jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.




Katso myös



Seuraa meitä

Gluteeniton mamman marjapiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

ø  26 cm piirakka 

(8 palaa)

alle tunti


Gluteeniton

Gluteeniton mamman marjapiirakka leivotaan perinteiseen tapaan, mutta vehnäjauhot korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella ja grahamjauhot kaurajauhoilla. Psyllium parantaa taikinan rakennetta, mutta voit hyvin jättää sen pois, jos käytät psylliumia sisältävää jauhoseosta.

Pohja

100 g

leivontamargariinia tai voita

0,75 dl

sokeria

1

kananmuna

 2 dl

vaaleaa gluteenitonta jauhoa (esim. Sunnuntai)

1 dl

kaurajauhoa (gluteeniton)

1 tl

psylliumia

0,5 tl

leivinjauhetta

Täyte

3 dl (150 g)

mustikoita (ja vadelmia)

(1 tl

perunajauhoja)

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

0,5 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

kananmuna

Vuoan voiteluun: noin 1 tl margariinia

Gluteeniton mamman marjapiirakka maistuu kahvin kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm) nokareella margariinia.
  2. Sekoita keskenään molemmat jauhot, psyllium ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  3. Mittaa margariini toiseen kulhoon (käytä huoneenlämpöistä margariinia tai pehmennä sitä varovasti mikrossa muutama sekunti - älä sulata!) Lisää sokeri. Sekoita margariini ja sokeri hyvin keskenään. 
  4. Lisää kananmuna margariini-sokeriseokseen. Sekoita hieman. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Painele taikina vuoan pohjalle, nosta sitä hieman myös reunoille. Käytä apuna hieman gluteenittomia jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin liikaa.
  6. Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoa. Kaada marjat taikinan päälle.
  7. Sekoita kermaviili, sokeri, vanilliinisokeri ja kananmuna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  8. Paista marjapiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Ota uunista, kun taikina on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt (täyte jämäköityy vielä piirakan jäähtyessä).



Vinkit


  • Ohje sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan.
  • Voit käyttää joko tuoreita tai jäisiä marjoja. Tuoreiden marjojen joukkoon ei tarvitse sekoittaa perunajauhoja. Perunajauho sitoo marjojen sulaessa syntyvää nestettä, jolloin piirakasta tulee kauniimpi.
  • Voit vaihdella marjoja maun mukaan. Jos käytät täytteeseen kovin happamia marjoja, kuten punaherukoita tai puolukoita, voit lisätä sokerin määrää maun mukaan.
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että piirakkaan ei joudu jäämiä muista viljoista (vehnä, ohra ja ruis).
  • Gluteeniton mamman marjapiirakka on helpompi leikata kauniisti, kun annat sen jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.




Katso myös