Seuraa meitä

Gluteeniton lasagne

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 annosta

30 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)

Gluteeniton lasagne on herkullinen ruoka niin arkeen kuin viikonloppuunkin! 
Tässä ohjeessa jätetään juustokastike keittämättä ja korvataan se näppärästi juustolla ja kermalla.

Kastike

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1 iso

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 vartta

varsiselleriä

2 rkl

rypsiöljyä (tai voita)

400 g

tomaattimurskaa

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyre)

1 dl

vettä

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

punaviinietikkaa

Lisäksi

2 rkl voita (vuokaan)

4 dl

kuohukermaa

300 g 

juustoraastetta 

(esim. emmental + kermajuusto)

14 kpl (250 g) 

gluteenittomia lasagnelevyjä (esim. Semper)

Gluteenitonta lasagnea uunivuoassa oreganolla koristeltuna.

Kastike

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele ja hienonna sellerin varret pieneksi silpuksi.
  3. Paista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulle paistumaan myös sipuli ja selleri, jotta ne pehmenevät. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli.
  4. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, vesi, mausteet sekä punaviinietikka. Kuumenna kiehuvaksi. Voit hauduttaa kastiketta hetken kannen alla, mutta se ei ole välttämätöntä.


Kokoaminen ja paistaminen



  1. Raasta juusto. 
  2. Voitele uunivuoka reilulla määrällä voita. Laita lasagnelevyjä alimmaiseksi. Lisää kastiketta, juustoraastetta ja hieman kermaa.
  3. Jatka kokoamista kerroksittain lisäämällä lasagnelevyjä, kastiketta, juustoraastetta ja kermaa (siten, että ylimpänä on kastiketta, juustoraastetta ja kermaa).
  4. Paista gluteenitonta lasagnea 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.




Vinkit



  • Kokoa lasagne vähintään 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kuvan lasagne on koottu siten, että rinnakkain on 3 lasagnelevyä. 
  • Parhaimmillaan gluteeniton lasagne on, kun se saa vetäytyä hetken ennen tarjoilua.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton lasagne

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 annosta

30 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)

Gluteeniton lasagne on herkullinen ruoka niin arkeen kuin viikonloppuunkin! 
Tässä ohjeessa jätetään juustokastike keittämättä ja korvataan se näppärästi juustolla ja kermalla.

Kastike

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1 iso

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 vartta

varsiselleriä

2 rkl

rypsiöljyä (tai voita)

400 g

tomaattimurskaa

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyre)

1 dl

vettä

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

punaviinietikkaa

Lisäksi

2 rkl voita (vuokaan)

4 dl

kuohukermaa

300 g 

juustoraastetta 

(esim. emmental + kermajuusto)

14 kpl (250 g) 

gluteenittomia lasagnelevyjä (esim. Semper)

Gluteenitonta lasagnea uunivuoassa oreganolla koristeltuna.

Kastike

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele ja hienonna sellerin varret pieneksi silpuksi.
  3. Paista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulle paistumaan myös sipuli ja selleri, jotta ne pehmenevät. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli.
  4. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, vesi, mausteet sekä punaviinietikka. Kuumenna kiehuvaksi. Voit hauduttaa kastiketta hetken kannen alla, mutta se ei ole välttämätöntä.


Kokoaminen ja paistaminen



  1. Raasta juusto. 
  2. Voitele uunivuoka reilulla määrällä voita. Laita lasagnelevyjä alimmaiseksi. Lisää kastiketta, juustoraastetta ja hieman kermaa.
  3. Jatka kokoamista kerroksittain lisäämällä lasagnelevyjä, kastiketta, juustoraastetta ja kermaa (siten, että ylimpänä on kastiketta, juustoraastetta ja kermaa).
  4. Paista gluteenitonta lasagnea 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.




Vinkit



  • Kokoa lasagne vähintään 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kuvan lasagne on koottu siten, että rinnakkain on 3 lasagnelevyä. 
  • Parhaimmillaan gluteeniton lasagne on, kun se saa vetäytyä hetken ennen tarjoilua.




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton lasagne

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 annosta

30 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)

Gluteeniton lasagne on herkullinen ruoka niin arkeen kuin viikonloppuunkin! 
Tässä ohjeessa jätetään juustokastike keittämättä ja korvataan se näppärästi juustolla ja kermalla.

Kastike

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1 iso

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 vartta

varsiselleriä

2 rkl

rypsiöljyä (tai voita)

400 g

tomaattimurskaa

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyre)

1 dl

vettä

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

punaviinietikkaa

Lisäksi

2 rkl voita (vuokaan)

4 dl

kuohukermaa

300 g 

juustoraastetta 

(esim. emmental + kermajuusto)

14 kpl (250 g) 

gluteenittomia lasagnelevyjä (esim. Semper)

Gluteenitonta lasagnea uunivuoassa oreganolla koristeltuna.

Kastike

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele ja hienonna sellerin varret pieneksi silpuksi.
  3. Paista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulle paistumaan myös sipuli ja selleri, jotta ne pehmenevät. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli.
  4. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, vesi, mausteet sekä punaviinietikka. Kuumenna kiehuvaksi. Voit hauduttaa kastiketta hetken kannen alla, mutta se ei ole välttämätöntä.


Kokoaminen ja paistaminen



  1. Raasta juusto. 
  2. Voitele uunivuoka reilulla määrällä voita. Laita lasagnelevyjä alimmaiseksi. Lisää kastiketta, juustoraastetta ja hieman kermaa.
  3. Jatka kokoamista kerroksittain lisäämällä lasagnelevyjä, kastiketta, juustoraastetta ja kermaa (siten, että ylimpänä on kastiketta, juustoraastetta ja kermaa).
  4. Paista gluteenitonta lasagnea 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.




Vinkit



  • Kokoa lasagne vähintään 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kuvan lasagne on koottu siten, että rinnakkain on 3 lasagnelevyä. 
  • Parhaimmillaan gluteeniton lasagne on, kun se saa vetäytyä hetken ennen tarjoilua.




Katso myös