Gluteeniton kahvikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

16 viipaletta (2 litran vuoka)

15 min (valmistelut) +

45 min (uunissa)


Gluteeniton, mehevä kahvikakku maistuu mainiosti niillekin, jotka eivät noudata gluteenitonta ruokavaliota. Kakku on helppo valmistaa, sillä vaahdotusta ei tarvita.


Ainekset

4dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2,5 dl

sokeria

3 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

kardemummaa

1 tl

kanelia

- - -

1

banaani

2 dl

kermaviiliä

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


gluteenitonta korppujauhoa tai karkeaa riisijauhoa

Gluteeniton kahvikakku on kahvipöydän mehevä herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
  2. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan.
  3. Voitele noin2 litran kakkuvuoka voilla. Jauhota vuoka gluteenittomalla korppujauholla tai riisijauholla. 
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma ja kaneli.
  5. Kuori ja soseuta banaani (sauvasekoittimella tai haarukalla). 
  6. Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään.
  7. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita ne kevyesti esim. isolla lusikalla. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. Kakku on valmis, kun sitä puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa.
  9. Anna gluteenittoman kahvikakun jäätyä vuoassa hetken aikaan. Kumoa tarjoilulautaselle.



Vinkki


  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkka, ettei kakkuun joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).


Gluteeniton kahvikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

16 viipaletta (2 litran vuoka)

15 min (valmistelut) +

45 min (uunissa)


Gluteeniton, mehevä kahvikakku maistuu mainiosti niillekin, jotka eivät noudata gluteenitonta ruokavaliota. Kakku on helppo valmistaa, sillä vaahdotusta ei tarvita.


Ainekset

4dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2,5 dl

sokeria

3 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

kardemummaa

1 tl

kanelia

- - -

1

banaani

2 dl

kermaviiliä

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


gluteenitonta korppujauhoa tai karkeaa riisijauhoa

Gluteeniton kahvikakku on kahvipöydän mehevä herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
  2. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan.
  3. Voitele noin2 litran kakkuvuoka voilla. Jauhota vuoka gluteenittomalla korppujauholla tai riisijauholla. 
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma ja kaneli.
  5. Kuori ja soseuta banaani (sauvasekoittimella tai haarukalla). 
  6. Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään.
  7. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita ne kevyesti esim. isolla lusikalla. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. Kakku on valmis, kun sitä puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa.
  9. Anna gluteenittoman kahvikakun jäätyä vuoassa hetken aikaan. Kumoa tarjoilulautaselle.



Vinkki


  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkka, ettei kakkuun joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).


Gluteeniton kahvikakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

16 viipaletta (2 litran vuoka)

15 min (valmistelut) +

45 min (uunissa)


Gluteeniton, mehevä kahvikakku maistuu mainiosti niillekin, jotka eivät noudata gluteenitonta ruokavaliota. Kakku on helppo valmistaa, sillä vaahdotusta ei tarvita.


Ainekset

4dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

2,5 dl

sokeria

3 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

kardemummaa

1 tl

kanelia

- - -

1

banaani

2 dl

kermaviiliä

3

kananmunaa

200 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan


voita tai margariinia


gluteenitonta korppujauhoa tai karkeaa riisijauhoa

Gluteeniton kahvikakku on kahvipöydän mehevä herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
  2. Sulata voi (200 g). Jätä odottamaan.
  3. Voitele noin2 litran kakkuvuoka voilla. Jauhota vuoka gluteenittomalla korppujauholla tai riisijauholla. 
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma ja kaneli.
  5. Kuori ja soseuta banaani (sauvasekoittimella tai haarukalla). 
  6. Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään.
  7. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita ne kevyesti esim. isolla lusikalla. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. Kakku on valmis, kun sitä puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa.
  9. Anna gluteenittoman kahvikakun jäätyä vuoassa hetken aikaan. Kumoa tarjoilulautaselle.



Vinkki


  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, ole tarkka, ettei kakkuun joudu jäämiä gluteenista (vehnä, ohra, ruis).