Seuraa meitä

Gluteeniton kääretorttupohja

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

16 palaa

alle 30 min

Gluteeniton kääretorttupohja onnistuu mainiosti perunajauhoista, eikä kalliita jauhoseoksia tarvita. Saat parhaan lopputuloksen, kun käytät huoneenlämpöisiä kananmunia.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Täyttämiseen 


Esim. hilloa ja kermavaahtoa tai maustettua rahkaa

Gluteeniton kääretorttupohja voidaan täyttää hillolla ja kermavaahdolla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. 
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Laita sähkövatkain pois. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa perunajauho ja leivinjauhe (jotta leivinjauhe sekoittuu tasaisesti jauhoihin). 
  4. Siivilöi jauhot varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi (noin 30 x 38 cm levyksi). 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 - 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Vinkit


  • Kumoa valmis kääretorttupohja puhtaan, sokeroidun leivinpaperin päälle. Täytä esimerkiksi hillolla ja kermavaahdolla tai maustetulla rahkalla. Kääri rullalle. 
  • Jos teet gluteenitonta kääretorttupohjaa syö henkilö, jolla on keliakia, ole tarkka, että leivonnaiseen ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta tai rukiista. Tarkista myös täytteiden gluteenittomuus. 




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton kääretorttupohja

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

16 palaa

alle 30 min

Gluteeniton kääretorttupohja onnistuu mainiosti perunajauhoista, eikä kalliita jauhoseoksia tarvita. Saat parhaan lopputuloksen, kun käytät huoneenlämpöisiä kananmunia.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Täyttämiseen 


Esim. hilloa ja kermavaahtoa tai maustettua rahkaa

Gluteeniton kääretorttupohja voidaan täyttää hillolla ja kermavaahdolla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. 
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Laita sähkövatkain pois. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa perunajauho ja leivinjauhe (jotta leivinjauhe sekoittuu tasaisesti jauhoihin). 
  4. Siivilöi jauhot varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi (noin 30 x 38 cm levyksi). 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 - 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Vinkit


  • Kumoa valmis kääretorttupohja puhtaan, sokeroidun leivinpaperin päälle. Täytä esimerkiksi hillolla ja kermavaahdolla tai maustetulla rahkalla. Kääri rullalle. 
  • Jos teet gluteenitonta kääretorttupohjaa syö henkilö, jolla on keliakia, ole tarkka, että leivonnaiseen ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta tai rukiista. Tarkista myös täytteiden gluteenittomuus. 




Katso myös


Seuraa meitä

Gluteeniton kääretorttupohja

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

16 palaa

alle 30 min

Gluteeniton kääretorttupohja onnistuu mainiosti perunajauhoista, eikä kalliita jauhoseoksia tarvita. Saat parhaan lopputuloksen, kun käytät huoneenlämpöisiä kananmunia.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Täyttämiseen 


Esim. hilloa ja kermavaahtoa tai maustettua rahkaa

Gluteeniton kääretorttupohja voidaan täyttää hillolla ja kermavaahdolla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. 
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Laita sähkövatkain pois. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa perunajauho ja leivinjauhe (jotta leivinjauhe sekoittuu tasaisesti jauhoihin). 
  4. Siivilöi jauhot varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi (noin 30 x 38 cm levyksi). 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 - 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Vinkit


  • Kumoa valmis kääretorttupohja puhtaan, sokeroidun leivinpaperin päälle. Täytä esimerkiksi hillolla ja kermavaahdolla tai maustetulla rahkalla. Kääri rullalle. 
  • Jos teet gluteenitonta kääretorttupohjaa syö henkilö, jolla on keliakia, ole tarkka, että leivonnaiseen ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta tai rukiista. Tarkista myös täytteiden gluteenittomuus. 




Katso myös