Seuraa meitä

Gluteeniton juustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 palaa (Ø 18 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 6 tuntia 


Tämä gluteeniton juustokakku on raikas tarjottava. Ohut pohja valmistetaan gluteenittomista kekseistä. Valitse täytteeseen ja kiilteeseen maukas mangosose tai trooppinen hedelmäsose, jossa maistuvat mangon lisäksi myös muut hedelmät. Kartonkipakkauksissa myytävät soseet löytyvät yleensä kaupasta hillojen ja marmeladien läheisyydestä.

Pohja

100 g

gluteenittomia kauradigestivekeksejä

30 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1 dl 

trooppiset hedelmät- tai mangososetta (100 %)

4 dl

vispikermaa

- - - 

2 rkl

sitruunamehua

4

liivatelehteä

Kiille

3

liivatelehteä

2 rkl

sitruunamehua

2 rkl

sokeria

3 dl

trooppiset hedelmät- tai mangososetta (100 %)

Koristeluun


Esim. Kiivi, appelsiini, mansikoita, sitruunamelissaa

Juustokakku on gluteeniton, kun pohjaan käyttää gluteenittomia keksejä.

Tee koristelu vasta, kun kiille on hyytynyt.

Gluteeniton juustokakku voidaan koristella hedelmillä.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 4 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (vuoan halkaisija noin 18 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa keksit. Se onnistuu kaulimella muovipussissa, monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä). 
  4. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle, käytä apuna esim. lusikkaa. 



Täyte


  1. Laita tuorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. Lisää hedelmäsose ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi (toisessa kulhossa). 
  3. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  5. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  7. Laita kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Kiille 


Valmista kiille vasta, kun täyte on hyytynyt. (Tarkempia ohjeita ruokajakoti.fi/Kiille+kakun+paalle.)

  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 5 minuuttia.
  2. Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita huolellisesti.
  3. Lisää liivateliemi hedelmäsoseen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen (älä kuitenkaan vispaa, jotta ei muodostu turhia kuplia).
  4. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta! 
  5. Kaada kiille varovasti täytteen päälle (se kannattaa tehdä lähellä jääkaappia). Siirrä kakku varovasti jääkaappiin.
  6. Anna gluteenittoman juustokakun hyytyä vielä vähintään kolmen tunnin ajan.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä. Koristele esimerkiksi kuoritulla kiivillä, appelsiinilla, mansikoilla ja sitruunamelissalla. 



Vinkit


  • Voit tehdä kakun myös hieman suurempaan vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Se madaltaa kerroksia, mutta nopeuttaa hyytymisaikaa. Tällöin keksipohjan aineksia on hyvä laittaa hieman reilummin (noin 130 g keksejä + 40 g margariinia).
  • Jos valmistat gluteenitonta juustokakkua keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että siihen ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta ja rukiista. Tarkista ainesten gluteenittomuus ja pidä keittiö puhtaana. 




Katso myös



Seuraa meitä

Gluteeniton juustokakku

Rated 4.3 stars out of 5
4.3
(10)

8 palaa (Ø 18 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 6 tuntia 


Tämä gluteeniton juustokakku on raikas tarjottava. Ohut pohja valmistetaan gluteenittomista kekseistä. Valitse täytteeseen ja kiilteeseen maukas mangosose tai trooppinen hedelmäsose, jossa maistuvat mangon lisäksi myös muut hedelmät. Kartonkipakkauksissa myytävät soseet löytyvät yleensä kaupasta hillojen ja marmeladien läheisyydestä.

Pohja

100 g

gluteenittomia kauradigestivekeksejä

30 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1 dl 

trooppiset hedelmät- tai mangososetta (100 %)

4 dl

vispikermaa

- - - 

2 rkl

sitruunamehua

4

liivatelehteä

Kiille

3

liivatelehteä

2 rkl

sitruunamehua

2 rkl

sokeria

3 dl

trooppiset hedelmät- tai mangososetta (100 %)

Koristeluun


Esim. Kiivi, appelsiini, mansikoita, sitruunamelissaa

Juustokakku on gluteeniton, kun pohjaan käyttää gluteenittomia keksejä.

Tee koristelu vasta, kun kiille on hyytynyt.

Gluteeniton juustokakku voidaan koristella hedelmillä.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 4 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (vuoan halkaisija noin 18 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa keksit. Se onnistuu kaulimella muovipussissa, monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä). 
  4. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle, käytä apuna esim. lusikkaa. 



Täyte


  1. Laita tuorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. Lisää hedelmäsose ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi (toisessa kulhossa). 
  3. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  5. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  7. Laita kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Kiille 


Valmista kiille vasta, kun täyte on hyytynyt. (Tarkempia ohjeita ruokajakoti.fi/Kiille+kakun+paalle.)

  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 5 minuuttia.
  2. Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita huolellisesti.
  3. Lisää liivateliemi hedelmäsoseen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen (älä kuitenkaan vispaa, jotta ei muodostu turhia kuplia).
  4. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta! 
  5. Kaada kiille varovasti täytteen päälle (se kannattaa tehdä lähellä jääkaappia). Siirrä kakku varovasti jääkaappiin.
  6. Anna gluteenittoman juustokakun hyytyä vielä vähintään kolmen tunnin ajan.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä. Koristele esimerkiksi kuoritulla kiivillä, appelsiinilla, mansikoilla ja sitruunamelissalla. 



Vinkit


  • Voit tehdä kakun myös hieman suurempaan vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Se madaltaa kerroksia, mutta nopeuttaa hyytymisaikaa. Tällöin keksipohjan aineksia on hyvä laittaa hieman reilummin (noin 130 g keksejä + 40 g margariinia).
  • Jos valmistat gluteenitonta juustokakkua keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että siihen ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta ja rukiista. Tarkista ainesten gluteenittomuus ja pidä keittiö puhtaana. 




Katso myös



Seuraa meitä

Gluteeniton juustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 palaa (Ø 18 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 6 tuntia 


Tämä gluteeniton juustokakku on raikas tarjottava. Ohut pohja valmistetaan gluteenittomista kekseistä. Valitse täytteeseen ja kiilteeseen maukas mangosose tai trooppinen hedelmäsose, jossa maistuvat mangon lisäksi myös muut hedelmät. Kartonkipakkauksissa myytävät soseet löytyvät yleensä kaupasta hillojen ja marmeladien läheisyydestä.

Pohja

100 g

gluteenittomia kauradigestivekeksejä

30 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

1 dl 

trooppiset hedelmät- tai mangososetta (100 %)

4 dl

vispikermaa

- - - 

2 rkl

sitruunamehua

4

liivatelehteä

Kiille

3

liivatelehteä

2 rkl

sitruunamehua

2 rkl

sokeria

3 dl

trooppiset hedelmät- tai mangososetta (100 %)

Koristeluun


Esim. Kiivi, appelsiini, mansikoita, sitruunamelissaa

Juustokakku on gluteeniton, kun pohjaan käyttää gluteenittomia keksejä.

Tee koristelu vasta, kun kiille on hyytynyt.

Gluteeniton juustokakku voidaan koristella hedelmillä.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 4 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (vuoan halkaisija noin 18 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa keksit. Se onnistuu kaulimella muovipussissa, monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä). 
  4. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle, käytä apuna esim. lusikkaa. 



Täyte


  1. Laita tuorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. Lisää hedelmäsose ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi (toisessa kulhossa). 
  3. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  5. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  7. Laita kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Kiille 


Valmista kiille vasta, kun täyte on hyytynyt. (Tarkempia ohjeita ruokajakoti.fi/Kiille+kakun+paalle.)

  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 5 minuuttia.
  2. Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita huolellisesti.
  3. Lisää liivateliemi hedelmäsoseen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen (älä kuitenkaan vispaa, jotta ei muodostu turhia kuplia).
  4. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta! 
  5. Kaada kiille varovasti täytteen päälle (se kannattaa tehdä lähellä jääkaappia). Siirrä kakku varovasti jääkaappiin.
  6. Anna gluteenittoman juustokakun hyytyä vielä vähintään kolmen tunnin ajan.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä. Koristele esimerkiksi kuoritulla kiivillä, appelsiinilla, mansikoilla ja sitruunamelissalla. 



Vinkit


  • Voit tehdä kakun myös hieman suurempaan vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Se madaltaa kerroksia, mutta nopeuttaa hyytymisaikaa. Tällöin keksipohjan aineksia on hyvä laittaa hieman reilummin (noin 130 g keksejä + 40 g margariinia).
  • Jos valmistat gluteenitonta juustokakkua keliakiaa sairastavalle, ole tarkkana, että siihen ei joudu jäämiä vehnästä, ohrasta ja rukiista. Tarkista ainesten gluteenittomuus ja pidä keittiö puhtaana. 




Katso myös