Seuraa meitä

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

n. 10 palaa 

(ø 28 cm pyöreä piirakka)

25 min (valmistelut) +

35 min (paistaminen)

Tämä kaurapohjainen piirakka sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, mutta maistuu loistavasti muillekin.

Taikina

100 g

voita

1 dl

kaurajauhoja 

(gluteeniton)

2,5dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 tl

leivinjauhetta

(0,5 tl

ksantaania)

0,25 tl

suolaa

kananmuna

1 dl

turkkilaista jogurttia

Täyte

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1

valkosipulin kynsi

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

200 g

fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita

100 g (3 dl)

juustoraastetta (esim. parmigiano reggiano)

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka leivotaan kaura- ja riisijauhoihin.

Taikina

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 28 cm).
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää kaurajauho, vaalea gluteeniton jauho, leivinjauhe, (ksantaani) ja suola. Nypi ne sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää kananmuna ja turkkilainen jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kasta käsi tarvittaessa kylmään veteen - se helpottaa taikinan taputtelua. 


Täyttäminen ja paistaminen


  1. Laita pinaatti kulhoon. Sulata pinaattia sen verran mikrossa, että saat sen irtonaiseksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se pinaatin joukkoon.
  3. Lisää mukaan kananmunat, ruokakerma, basilika, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  4. Valuta fetajuusto ja kuutioi se tarvittaessa. Ripottele feta piirakkataikinan päälle. Kaada päälle pinaattiseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piiras saanut kauniin ruskeaa väriä. Jos piirakka tummuu kovasti paistamisen aikana, voit alentaa uunin lämpötilaa paistamisen loppuvaiheessa. 



Vinkit


  • Piirakkaa on helpompi leikata kauniisti, kun leivot sen pari tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä.
  • Lämmitä piirakkaa ennen tarjoilua, jos se on jääkaappikylmää.
  • Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje, ja tee feta-pinaattipiirakka pellille leivinpaperin päälle. 
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin ja ohran jäämiä leipoessa (esim. jauhopölyä).




Katso myös

Seuraa meitä

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

n. 10 palaa 

(ø 28 cm pyöreä piirakka)

25 min (valmistelut) +

35 min (paistaminen)

Tämä kaurapohjainen piirakka sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, mutta maistuu loistavasti muillekin.

Taikina

100 g

voita

1 dl

kaurajauhoja 

(gluteeniton)

2,5dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 tl

leivinjauhetta

(0,5 tl

ksantaania)

0,25 tl

suolaa

kananmuna

1 dl

turkkilaista jogurttia

Täyte

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1

valkosipulin kynsi

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

200 g

fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita

100 g (3 dl)

juustoraastetta (esim. parmigiano reggiano)

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka leivotaan kaura- ja riisijauhoihin.

Taikina

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 28 cm).
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää kaurajauho, vaalea gluteeniton jauho, leivinjauhe, (ksantaani) ja suola. Nypi ne sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää kananmuna ja turkkilainen jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kasta käsi tarvittaessa kylmään veteen - se helpottaa taikinan taputtelua. 


Täyttäminen ja paistaminen


  1. Laita pinaatti kulhoon. Sulata pinaattia sen verran mikrossa, että saat sen irtonaiseksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se pinaatin joukkoon.
  3. Lisää mukaan kananmunat, ruokakerma, basilika, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  4. Valuta fetajuusto ja kuutioi se tarvittaessa. Ripottele feta piirakkataikinan päälle. Kaada päälle pinaattiseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piiras saanut kauniin ruskeaa väriä. Jos piirakka tummuu kovasti paistamisen aikana, voit alentaa uunin lämpötilaa paistamisen loppuvaiheessa. 



Vinkit


  • Piirakkaa on helpompi leikata kauniisti, kun leivot sen pari tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä.
  • Lämmitä piirakkaa ennen tarjoilua, jos se on jääkaappikylmää.
  • Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje, ja tee feta-pinaattipiirakka pellille leivinpaperin päälle. 
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin ja ohran jäämiä leipoessa (esim. jauhopölyä).




Katso myös

Seuraa meitä

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

n. 10 palaa 

(ø 28 cm pyöreä piirakka)

25 min (valmistelut) +

35 min (paistaminen)

Tämä kaurapohjainen piirakka sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, mutta maistuu loistavasti muillekin.

Taikina

100 g

voita

1 dl

kaurajauhoja 

(gluteeniton)

2,5dl

gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai)

1 tl

leivinjauhetta

(0,5 tl

ksantaania)

0,25 tl

suolaa

kananmuna

1 dl

turkkilaista jogurttia

Täyte

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1

valkosipulin kynsi

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

200 g

fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita

100 g (3 dl)

juustoraastetta (esim. parmigiano reggiano)

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka leivotaan kaura- ja riisijauhoihin.

Taikina

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 28 cm).
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää kaurajauho, vaalea gluteeniton jauho, leivinjauhe, (ksantaani) ja suola. Nypi ne sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää kananmuna ja turkkilainen jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kasta käsi tarvittaessa kylmään veteen - se helpottaa taikinan taputtelua. 


Täyttäminen ja paistaminen


  1. Laita pinaatti kulhoon. Sulata pinaattia sen verran mikrossa, että saat sen irtonaiseksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se pinaatin joukkoon.
  3. Lisää mukaan kananmunat, ruokakerma, basilika, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  4. Valuta fetajuusto ja kuutioi se tarvittaessa. Ripottele feta piirakkataikinan päälle. Kaada päälle pinaattiseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piiras saanut kauniin ruskeaa väriä. Jos piirakka tummuu kovasti paistamisen aikana, voit alentaa uunin lämpötilaa paistamisen loppuvaiheessa. 



Vinkit


  • Piirakkaa on helpompi leikata kauniisti, kun leivot sen pari tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä.
  • Lämmitä piirakkaa ennen tarjoilua, jos se on jääkaappikylmää.
  • Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje, ja tee feta-pinaattipiirakka pellille leivinpaperin päälle. 
  • Jos leivot keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin ja ohran jäämiä leipoessa (esim. jauhopölyä).




Katso myös