Seuraa meitä

Gazpacho eli kylmä keitto

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

3-4 annosta (pääruoaksi)

15 min 


Gluteeniton, Vegaaninen 

Gazpacho-keitto on mainio resepti hellepäivään, jolloin tuhdimpi ruoka ei maistu. Voit tarjoilla sen heti tai viilentää kylmäksi jääkaapissa ennen ruokailua.

Ainekset

3 annosta

1

sipuli (tuore tai kevätsipuli)

1

valkosipulin kynsi

1

paprika (punainen)

1

kurkku

8

tomaattia

1 dl

basilikan lehtiä (tuore)

0,5 dl

oliiviöljyä

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

(ripaus

sokeria)

Gazpacho on kylmä keitto.

Ohje

  1. Kuori sipuli tarvittaessa ja paloittele se (tuoreelle sipulille riittää yleensä kuorimisen sijaan huuhtaisu vedellä). 
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
  3. Pese ja paloittele paprika ja kurkku. 
  4. Pese tomaatit. Paloittele ne (poista kannat).
  5. Laita pilkotut kasvikset, basilikan lehdet ja oliiviöljy tehosekoittimeen. 
  6. Soseuta ainekset keitoksi (jos tehosekoittimesi on pieni, soseuta kasvikset tarvittaessa useammassa erässä). 
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita. Lisää vielä tarvittaessa ripaus sokeria kumoamaan gazpachon mahdollista kitkeryyttä.

   


Vinkit

 

  • Reseptistä riittää kolme-neljä pienehköä annosta kevyeksi pääruoaksi (esim. lounaaksi leivän kanssa). 
  • Pieneksi alkuruoaksi keitosta riittää useammallekin ruokailijalle. Voit tarjota alkuruokakeiton vaikka pienistä kahvikupeista, jolloin annoksesta riittää noin kuudelle.
  • Tomaatti ja kurkku sisältävät runsaasti nestettä. Jos gazpacho-keitto kuitenkin vaikuttaa liian sakealta, lisää hieman vettä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Gazpacho eli kylmä keitto

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

3-4 annosta (pääruoaksi)

15 min 


Gluteeniton, Vegaaninen 

Gazpacho-keitto on mainio resepti hellepäivään, jolloin tuhdimpi ruoka ei maistu. Voit tarjoilla sen heti tai viilentää kylmäksi jääkaapissa ennen ruokailua.

Ainekset

3 annosta

1

sipuli (tuore tai kevätsipuli)

1

valkosipulin kynsi

1

paprika (punainen)

1

kurkku

8

tomaattia

1 dl

basilikan lehtiä (tuore)

0,5 dl

oliiviöljyä

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

(ripaus

sokeria)

Gazpacho on kylmä keitto.

Ohje

  1. Kuori sipuli tarvittaessa ja paloittele se (tuoreelle sipulille riittää yleensä kuorimisen sijaan huuhtaisu vedellä). 
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
  3. Pese ja paloittele paprika ja kurkku. 
  4. Pese tomaatit. Paloittele ne (poista kannat).
  5. Laita pilkotut kasvikset, basilikan lehdet ja oliiviöljy tehosekoittimeen. 
  6. Soseuta ainekset keitoksi (jos tehosekoittimesi on pieni, soseuta kasvikset tarvittaessa useammassa erässä). 
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita. Lisää vielä tarvittaessa ripaus sokeria kumoamaan gazpachon mahdollista kitkeryyttä.

   


Vinkit

 

  • Reseptistä riittää kolme-neljä pienehköä annosta kevyeksi pääruoaksi (esim. lounaaksi leivän kanssa). 
  • Pieneksi alkuruoaksi keitosta riittää useammallekin ruokailijalle. Voit tarjota alkuruokakeiton vaikka pienistä kahvikupeista, jolloin annoksesta riittää noin kuudelle.
  • Tomaatti ja kurkku sisältävät runsaasti nestettä. Jos gazpacho-keitto kuitenkin vaikuttaa liian sakealta, lisää hieman vettä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Gazpacho eli kylmä keitto

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

3-4 annosta (pääruoaksi)

15 min 


Gluteeniton, Vegaaninen 

Gazpacho-keitto on mainio resepti hellepäivään, jolloin tuhdimpi ruoka ei maistu. Voit tarjoilla sen heti tai viilentää kylmäksi jääkaapissa ennen ruokailua.

Ainekset

3 annosta

1

sipuli (tuore tai kevätsipuli)

1

valkosipulin kynsi

1

paprika (punainen)

1

kurkku

8

tomaattia

1 dl

basilikan lehtiä (tuore)

0,5 dl

oliiviöljyä

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

(ripaus

sokeria)

Gazpacho on kylmä keitto.

Ohje

  1. Kuori sipuli tarvittaessa ja paloittele se (tuoreelle sipulille riittää yleensä kuorimisen sijaan huuhtaisu vedellä). 
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
  3. Pese ja paloittele paprika ja kurkku. 
  4. Pese tomaatit. Paloittele ne (poista kannat).
  5. Laita pilkotut kasvikset, basilikan lehdet ja oliiviöljy tehosekoittimeen. 
  6. Soseuta ainekset keitoksi (jos tehosekoittimesi on pieni, soseuta kasvikset tarvittaessa useammassa erässä). 
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita. Lisää vielä tarvittaessa ripaus sokeria kumoamaan gazpachon mahdollista kitkeryyttä.

   


Vinkit

 

  • Reseptistä riittää kolme-neljä pienehköä annosta kevyeksi pääruoaksi (esim. lounaaksi leivän kanssa). 
  • Pieneksi alkuruoaksi keitosta riittää useammallekin ruokailijalle. Voit tarjota alkuruokakeiton vaikka pienistä kahvikupeista, jolloin annoksesta riittää noin kuudelle.
  • Tomaatti ja kurkku sisältävät runsaasti nestettä. Jos gazpacho-keitto kuitenkin vaikuttaa liian sakealta, lisää hieman vettä.




Katso myös