Seuraa meitä

Feta-pinaattipiirakka

Rated 4.673913043478261 stars out of 5
4.7
(46)

1 pyöreä piiras 

20 min valmistus +

35 min paistaminen

Feta-pinaattipiirakka sopii niin kahvipöytään kuin iltapalaksi.

Taikina

100 g

voita

3 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 dl

turkkilaista jogurttia

Täyte

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1

valkosipulin kynsi

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita

100 g (3 dl)

juustoraastetta (esim. parmigiano reggiano)

Feta-pinaattipiirakka maistuu vaikka juhlissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 28 cm).
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Laita pinaatti kulhoon. Sulata pinaattia sen verran mikrossa, että saat sen irtonaiseksi.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se pinaatin joukkoon. Lisää myös kananmunat, ruokakerma, basilika, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  6. Valuta fetajuusto ja kuutioi se tarvittaessa. Ripottele feta piirakkataikinan päälle. Kaada päälle pinaattiseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin ruskeaa väriä. 



Vinkit



  • Piirakkaa on helpompi leikata kauniisti, kun leivot sen pari tuntia ennen tarjoilua (tai edellisenä päivänä).
  • Lämmitä feta-pinaattipiirakkaa ennen tarjoilua, jos se on jääkaappikylmää.
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen, kaksinkertaista ohje, ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.




Katso myös 


Seuraa meitä

Feta-pinaattipiirakka

Rated 4.673913043478261 stars out of 5
4.7
(46)

1 pyöreä piiras 

20 min valmistus +

35 min paistaminen

Feta-pinaattipiirakka sopii niin kahvipöytään kuin iltapalaksi.

Taikina

100 g

voita

3 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 dl

turkkilaista jogurttia

Täyte

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1

valkosipulin kynsi

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita

100 g (3 dl)

juustoraastetta (esim. parmigiano reggiano)

Feta-pinaattipiirakka maistuu vaikka juhlissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 28 cm).
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Laita pinaatti kulhoon. Sulata pinaattia sen verran mikrossa, että saat sen irtonaiseksi.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se pinaatin joukkoon. Lisää myös kananmunat, ruokakerma, basilika, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  6. Valuta fetajuusto ja kuutioi se tarvittaessa. Ripottele feta piirakkataikinan päälle. Kaada päälle pinaattiseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin ruskeaa väriä. 



Vinkit



  • Piirakkaa on helpompi leikata kauniisti, kun leivot sen pari tuntia ennen tarjoilua (tai edellisenä päivänä).
  • Lämmitä feta-pinaattipiirakkaa ennen tarjoilua, jos se on jääkaappikylmää.
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen, kaksinkertaista ohje, ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.




Katso myös 


Seuraa meitä

Feta-pinaattipiirakka

Rated 4.673913043478261 stars out of 5
4.7
(46)

1 pyöreä piiras 

20 min valmistus +

35 min paistaminen

Feta-pinaattipiirakka sopii niin kahvipöytään kuin iltapalaksi.

Taikina

100 g

voita

3 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 dl

turkkilaista jogurttia

Täyte

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

1

valkosipulin kynsi

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,25 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita

100 g (3 dl)

juustoraastetta (esim. parmigiano reggiano)

Feta-pinaattipiirakka maistuu vaikka juhlissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 28 cm).
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Laita pinaatti kulhoon. Sulata pinaattia sen verran mikrossa, että saat sen irtonaiseksi.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se pinaatin joukkoon. Lisää myös kananmunat, ruokakerma, basilika, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  6. Valuta fetajuusto ja kuutioi se tarvittaessa. Ripottele feta piirakkataikinan päälle. Kaada päälle pinaattiseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin ruskeaa väriä. 



Vinkit



  • Piirakkaa on helpompi leikata kauniisti, kun leivot sen pari tuntia ennen tarjoilua (tai edellisenä päivänä).
  • Lämmitä feta-pinaattipiirakkaa ennen tarjoilua, jos se on jääkaappikylmää.
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen, kaksinkertaista ohje, ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.




Katso myös