Seuraa meitä

Feta-kasviskiusaus

Rated 4 stars out of 5
4.0
(20)

5 annosta

10 min (valmistus) +

1 h 15 min (uunissa)


Kasvisruoka


Kasviskiusaus sisältää kahdenlaisia papuja. Lisämakua kiusaus saa juustonmakuisesta ruokakermasta.

Ainekset

5 annosta

500 g

perunasipulisekoitusta (pakaste)

500 g 

wok-vihanneksia (pakaste)

100 g (2 dl)

vihreitä papuja (pakaste)

1 prk (380/230 g)

kidneypapuja (säilötty)

3

tomaattia

200 g

salaattijuustokuutioita tai fetaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

ruokakermaa

2,5 dl (250 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

Kasviskiusaus sisältää fetaa ja papuja.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esiin iso, halkaisijaltaan noin 30 x 25 cm uunivuoka.
  2. Laita uunivuokaan perunasipulisekoitus ja wok-vihannekset (voit käyttää ne jäisinä). 
  3. Lisää vihreät pavut (pätki tarvittaessa). Valuta ja lisää kidneypavut. 
  4. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Lisää ne sekä salaattijuustokuutiot vuokaan. Sekoita aineksia hieman.
  5. Ripottele päälle basilika, oregano, suola ja mustapippuri. 
  6. Kaada kiusauksen päälle tasaisesti ruokakerma sekä juustonmakuinen ruokakerma. Paista feta-kasviskiusausta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. (Voit painella pintaa tasaisemmaksi lusikalla suunnilleen paistamisen puolivälissä, tämä ehkäisee pinnan mustumista. Jos pinta tuntuu silti tummuvan liikaa, pienennä uunin tehoa paistamisen loppupuolella 150 asteeseen). 



Vinkit


  • Perunasipulisekoituksen,wok-vihannekset ja vihreät pavut voit käyttää kiusaukseen jäisinä. Tässä ohjeessa paistoaika on laskettu jäisten raaka-aineiden mukaan. Paistoaika voi olla lyhyempi, jos ainekset ehtivät sulaa ennen käyttöä.
  • Kiusaus sopii pääruoaksi, mutta voit tarjota sen myös lisukkeena esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.
  • Kasviskiusaus on parhaimmillaan, kun se saa paistamisen jälkeen vetäytyä hetken ennen tarjoilua (esim. noin 15 minuuttia pöydällä).




Katso myös




Seuraa meitä

Feta-kasviskiusaus

Rated 4 stars out of 5
4.0
(20)

5 annosta

10 min (valmistus) +

1 h 15 min (uunissa)


Kasvisruoka


Kasviskiusaus sisältää kahdenlaisia papuja. Lisämakua kiusaus saa juustonmakuisesta ruokakermasta.

Ainekset

5 annosta

500 g

perunasipulisekoitusta (pakaste)

500 g 

wok-vihanneksia (pakaste)

100 g (2 dl)

vihreitä papuja (pakaste)

1 prk (380/230 g)

kidneypapuja (säilötty)

3

tomaattia

200 g

salaattijuustokuutioita tai fetaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

ruokakermaa

2,5 dl (250 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

Kasviskiusaus sisältää fetaa ja papuja.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esiin iso, halkaisijaltaan noin 30 x 25 cm uunivuoka.
  2. Laita uunivuokaan perunasipulisekoitus ja wok-vihannekset (voit käyttää ne jäisinä). 
  3. Lisää vihreät pavut (pätki tarvittaessa). Valuta ja lisää kidneypavut. 
  4. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Lisää ne sekä salaattijuustokuutiot vuokaan. Sekoita aineksia hieman.
  5. Ripottele päälle basilika, oregano, suola ja mustapippuri. 
  6. Kaada kiusauksen päälle tasaisesti ruokakerma sekä juustonmakuinen ruokakerma. Paista feta-kasviskiusausta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. (Voit painella pintaa tasaisemmaksi lusikalla suunnilleen paistamisen puolivälissä, tämä ehkäisee pinnan mustumista. Jos pinta tuntuu silti tummuvan liikaa, pienennä uunin tehoa paistamisen loppupuolella 150 asteeseen). 



Vinkit


  • Perunasipulisekoituksen,wok-vihannekset ja vihreät pavut voit käyttää kiusaukseen jäisinä. Tässä ohjeessa paistoaika on laskettu jäisten raaka-aineiden mukaan. Paistoaika voi olla lyhyempi, jos ainekset ehtivät sulaa ennen käyttöä.
  • Kiusaus sopii pääruoaksi, mutta voit tarjota sen myös lisukkeena esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.
  • Kasviskiusaus on parhaimmillaan, kun se saa paistamisen jälkeen vetäytyä hetken ennen tarjoilua (esim. noin 15 minuuttia pöydällä).




Katso myös




Seuraa meitä

Feta-kasviskiusaus

Rated 4 stars out of 5
4.0
(20)

5 annosta

10 min (valmistus) +

1 h 15 min (uunissa)


Kasvisruoka


Kasviskiusaus sisältää kahdenlaisia papuja. Lisämakua kiusaus saa juustonmakuisesta ruokakermasta.

Ainekset

5 annosta

500 g

perunasipulisekoitusta (pakaste)

500 g 

wok-vihanneksia (pakaste)

100 g (2 dl)

vihreitä papuja (pakaste)

1 prk (380/230 g)

kidneypapuja (säilötty)

3

tomaattia

200 g

salaattijuustokuutioita tai fetaa

1 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 dl

ruokakermaa

2,5 dl (250 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

Kasviskiusaus sisältää fetaa ja papuja.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esiin iso, halkaisijaltaan noin 30 x 25 cm uunivuoka.
  2. Laita uunivuokaan perunasipulisekoitus ja wok-vihannekset (voit käyttää ne jäisinä). 
  3. Lisää vihreät pavut (pätki tarvittaessa). Valuta ja lisää kidneypavut. 
  4. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Lisää ne sekä salaattijuustokuutiot vuokaan. Sekoita aineksia hieman.
  5. Ripottele päälle basilika, oregano, suola ja mustapippuri. 
  6. Kaada kiusauksen päälle tasaisesti ruokakerma sekä juustonmakuinen ruokakerma. Paista feta-kasviskiusausta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. (Voit painella pintaa tasaisemmaksi lusikalla suunnilleen paistamisen puolivälissä, tämä ehkäisee pinnan mustumista. Jos pinta tuntuu silti tummuvan liikaa, pienennä uunin tehoa paistamisen loppupuolella 150 asteeseen). 



Vinkit


  • Perunasipulisekoituksen,wok-vihannekset ja vihreät pavut voit käyttää kiusaukseen jäisinä. Tässä ohjeessa paistoaika on laskettu jäisten raaka-aineiden mukaan. Paistoaika voi olla lyhyempi, jos ainekset ehtivät sulaa ennen käyttöä.
  • Kiusaus sopii pääruoaksi, mutta voit tarjota sen myös lisukkeena esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.
  • Kasviskiusaus on parhaimmillaan, kun se saa paistamisen jälkeen vetäytyä hetken ennen tarjoilua (esim. noin 15 minuuttia pöydällä).




Katso myös