Seuraa meitä

Donitsit uunissa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

12-16 kpl

yli 1 tunti

Kun teet donitsit uunissa, säästyt uppopaistamiselta. Kuorrute ja koristeet viimeistelevät lopputuloksen!

Taikina  12-16 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa (tai kanelia)

0,5 tl

suolaa

50 g

voita (sulatettuna)

1,5 dl

maitoa

1

kananmuna

Kuorrute

2 dl

kuohukermaa

2 dl

fariinisokeria

Lisäksi:


Donitsipelti + 2 rkl voita pellin voiteluun



Koristeluun: 


Suklaata (rouhittuna)


Donitsit uunissa tehtyinä ovat näyttäviä leivonnaisia.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot voilla.
  2. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola kulhoon. Sekoita keskenään. 
  3. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua)
  4. Lisää maito ja kananmuna ja voisula jauhoseokseen. Sekoita esim. isolla lusikalla niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään.
  5. Laita taikina tukevaan pussiin ja pursota se donitsipellin koloihin. 
  6. Paista donitseja uunissa 200 asteessa (keskitasolla) noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa donitsit pelliltä.



Kuorrute ja koristelu


  1. Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, noin 7-10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee jonkin verran. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Dippaa jäähtyneet donitsit kinuskiin ja koristele esimerkiksi rouhitulla suklaalla.




Vinkit


  • Donitsit ovat kypsiä, kun niitä kokeiltaessa puutikkuun ei tartu taikinaa (älä paista liikaa, sillä ne kuivuvat helposti).
  • Jos donitsien kuorrute vaikuttaa liian paksulta dippaamiseen, lämmitä sitä hieman, jotta kinuski notkistuu. Kuorrutteen paksuuteen vaikuttaa keittämisajan lisäksi muun muassa se, kuinka kovasti kinuski kiehuu.
  • Suklaan sijaan voit koristella donitsit esimerkiksi strösseleillä tai muilla koristerakeilla. 



Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös


Seuraa meitä

Donitsit uunissa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

12-16 kpl

yli 1 tunti

Kun teet donitsit uunissa, säästyt uppopaistamiselta. Kuorrute ja koristeet viimeistelevät lopputuloksen!

Taikina  12-16 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa (tai kanelia)

0,5 tl

suolaa

50 g

voita (sulatettuna)

1,5 dl

maitoa

1

kananmuna

Kuorrute

2 dl

kuohukermaa

2 dl

fariinisokeria

Lisäksi:


Donitsipelti + 2 rkl voita pellin voiteluun



Koristeluun: 


Suklaata (rouhittuna)


Donitsit uunissa tehtyinä ovat näyttäviä leivonnaisia.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot voilla.
  2. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola kulhoon. Sekoita keskenään. 
  3. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua)
  4. Lisää maito ja kananmuna ja voisula jauhoseokseen. Sekoita esim. isolla lusikalla niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään.
  5. Laita taikina tukevaan pussiin ja pursota se donitsipellin koloihin. 
  6. Paista donitseja uunissa 200 asteessa (keskitasolla) noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa donitsit pelliltä.



Kuorrute ja koristelu


  1. Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, noin 7-10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee jonkin verran. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Dippaa jäähtyneet donitsit kinuskiin ja koristele esimerkiksi rouhitulla suklaalla.




Vinkit


  • Donitsit ovat kypsiä, kun niitä kokeiltaessa puutikkuun ei tartu taikinaa (älä paista liikaa, sillä ne kuivuvat helposti).
  • Jos donitsien kuorrute vaikuttaa liian paksulta dippaamiseen, lämmitä sitä hieman, jotta kinuski notkistuu. Kuorrutteen paksuuteen vaikuttaa keittämisajan lisäksi muun muassa se, kuinka kovasti kinuski kiehuu.
  • Suklaan sijaan voit koristella donitsit esimerkiksi strösseleillä tai muilla koristerakeilla. 



Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös


Seuraa meitä

Donitsit uunissa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

12-16 kpl

yli 1 tunti

Kun teet donitsit uunissa, säästyt uppopaistamiselta. Kuorrute ja koristeet viimeistelevät lopputuloksen!

Taikina  12-16 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

1 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa (tai kanelia)

0,5 tl

suolaa

50 g

voita (sulatettuna)

1,5 dl

maitoa

1

kananmuna

Kuorrute

2 dl

kuohukermaa

2 dl

fariinisokeria

Lisäksi:


Donitsipelti + 2 rkl voita pellin voiteluun



Koristeluun: 


Suklaata (rouhittuna)


Donitsit uunissa tehtyinä ovat näyttäviä leivonnaisia.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot voilla.
  2. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola kulhoon. Sekoita keskenään. 
  3. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua)
  4. Lisää maito ja kananmuna ja voisula jauhoseokseen. Sekoita esim. isolla lusikalla niin, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään.
  5. Laita taikina tukevaan pussiin ja pursota se donitsipellin koloihin. 
  6. Paista donitseja uunissa 200 asteessa (keskitasolla) noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa donitsit pelliltä.



Kuorrute ja koristelu


  1. Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, noin 7-10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee jonkin verran. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Dippaa jäähtyneet donitsit kinuskiin ja koristele esimerkiksi rouhitulla suklaalla.




Vinkit


  • Donitsit ovat kypsiä, kun niitä kokeiltaessa puutikkuun ei tartu taikinaa (älä paista liikaa, sillä ne kuivuvat helposti).
  • Jos donitsien kuorrute vaikuttaa liian paksulta dippaamiseen, lämmitä sitä hieman, jotta kinuski notkistuu. Kuorrutteen paksuuteen vaikuttaa keittämisajan lisäksi muun muassa se, kuinka kovasti kinuski kiehuu.
  • Suklaan sijaan voit koristella donitsit esimerkiksi strösseleillä tai muilla koristerakeilla. 



Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös