Seuraa meitä

Crème caramel eli flan

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

Yli tunti + jäähtyminen


Gluteeniton


Crème caramel valmistetaan yksinkertaisista aineksista, mutta se on onnistuessaan yksi parhaista jälkiruoista! Onnistut, kun huomioit muutaman karamellin valmistukseen liittyvän niksin. Ilahduttavaa on, että tämän jälkiruoan, joka tunnetaan myös nimellä flan, voi mainiosti tehdä jo pari päivää ennen tarjoilua. 

Ainekset

5 annosta

1 dl

sokeria

0,5 dl

vettä 

- - -

3

kananmunaa

0,75 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

2 dl

kuohu- tai vispikermaa

2 dl

maitoa (esim. täysmaito)

ripaus

sormisuolaa

Creme caramel on ihastuttava jälkiruoka.

Jälkiruoan pinnalla näkyy vaniljan siemeniä, jos käytät vaniljasokeria vanilliinisokerin sijaan. 

Karamellin valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa uuninkestävät pienet kahvikupit (1,25 dl) tai annosvuoat.
  2. Liuota sokeri: Mittaa sokeri (1 dl) ja vesi (0,5 dl) pieneen, paksupohjaiseen teräskattilaan (halkaisija noin 15 cm). Anna kattilan seisoa hetki, jotta sokeri liukenee veteen. 
        • Voit lämmittää kattilaa hyvin pienellä teholla ja sekoitella hyvin varovasti, mutta älä anna kiehua, ennen kuin sokeri on kokonaan liuennut!
        • Tarkista, että kattilan reunoilla ei ole sokerikiteitä.
  3. Kuumenna sokerilientä lieden keskiteholla sekoittamatta! Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi alkaa saada keltaista väriä. 
        • ÄLÄ SEKOITA!
        • Tähän voi kulua jopa yli 15 min, älä kuitenkaan laita lieden tehoa kovalle.
  4. Jatka keittämistä edelleen sekoittamatta, kunnes liemi on pihkan väristä.
        • Ole todella tarkka, sillä sokeri palaa nopeasti pilalle! 
        • Tarkista, että sokeri on hyvän tuoksuista, eikä siitä tule palaneen sokerin kitkerää hajua.
  5. Kaada sokeriliemi heti annosvuokien pohjalle. Kallistele vuokia, jotta sokeri leviää peittämään pohjan (ja hieman reunoja). 
        • TOIMI HETI!
        • Varo, sokeri on todella kuumaa.



Vanukas ja paistaminen


  1. Laita annosvuoat (joiden pohjalla karamelli on) isoon uunivuokaan (flan kypsennetään vesihauteessa).
  2. Sekoita kananmunat, sokeri (0,75 dl) ja vaniljasokeri sekaisin vispilällä. Lisää kuohukerma ja maito. Sekoita hyvin, mutta älä vaahdota. Siivilöi seos, jotta siitä tulee tasaista.
  3. Kaada kermaseos vuokiin (sekoita sitä pohjaa myöten ennen kaatamista).
  4. Ripottele annoksiin vielä hieman sormisuolaa.
  5. Ota hanasta niin kuumaa vettä kuin saat. Kaada sitä isoon vuokaan siten, että se peittää pienet vuoat puoleen väliin asti (varo, ettei vettä joudu annosvuokiin). 
  6. Laita vuoka uuniin ja paista alimmalla ritilätasolla noin 30 minuutin ajan.  Tiedät, että crème caramel on kypsä, kun vanukkaaseen upotettuun pieneen veitseen ei tartu maitomaista lientä.
  7. Nosta annokset pois vesihauteesta. Anna jäähtyä kunnolla. Peitä vuoat sitten tiiviisti kelmulla ja säilytä jääkaapissa (2 tuntia - 2 vrk).
  8. Kumoa juuri ennen tarjoilua, hyvin jäähtyneenä: pyöräytä pienellä veitsellä vanukkaan reuna irti annosvuoasta ja kumoa lautaselle.



Vinkit


  • Jos sokeri palaa tai kiteytyy, kannattaa karamellin valmistus aloittaa alusta puhtaassa kattilassa. 
  • Saat sokerin irtoamaan kattilan pohjasta laittamalla kattilaan kuumaa vettä ja liottamalla. Jos kattila on vielä kuuma, ole varovainen, sillä veden lisääminen voi aiheuttaa kuohumista. Sokeri irtoaa hyvin tiskikoneessakin.
  • Voit tarjota Crème Caramelin eli flanin myös kumoamatta.


Katso myös

Seuraa meitä

Crème caramel eli flan

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

Yli tunti + jäähtyminen


Gluteeniton


Crème caramel valmistetaan yksinkertaisista aineksista, mutta se on onnistuessaan yksi parhaista jälkiruoista! Onnistut, kun huomioit muutaman karamellin valmistukseen liittyvän niksin. Ilahduttavaa on, että tämän jälkiruoan, joka tunnetaan myös nimellä flan, voi mainiosti tehdä jo pari päivää ennen tarjoilua. 

Ainekset

5 annosta

1 dl

sokeria

0,5 dl

vettä 

- - -

3

kananmunaa

0,75 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

2 dl

kuohu- tai vispikermaa

2 dl

maitoa (esim. täysmaito)

ripaus

sormisuolaa

Creme caramel on ihastuttava jälkiruoka.

Jälkiruoan pinnalla näkyy vaniljan siemeniä, jos käytät vaniljasokeria vanilliinisokerin sijaan. 

Karamellin valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa uuninkestävät pienet kahvikupit (1,25 dl) tai annosvuoat.
  2. Liuota sokeri: Mittaa sokeri (1 dl) ja vesi (0,5 dl) pieneen, paksupohjaiseen teräskattilaan (halkaisija noin 15 cm). Anna kattilan seisoa hetki, jotta sokeri liukenee veteen. 
        • Voit lämmittää kattilaa hyvin pienellä teholla ja sekoitella hyvin varovasti, mutta älä anna kiehua, ennen kuin sokeri on kokonaan liuennut!
        • Tarkista, että kattilan reunoilla ei ole sokerikiteitä.
  3. Kuumenna sokerilientä lieden keskiteholla sekoittamatta! Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi alkaa saada keltaista väriä. 
        • ÄLÄ SEKOITA!
        • Tähän voi kulua jopa yli 15 min, älä kuitenkaan laita lieden tehoa kovalle.
  4. Jatka keittämistä edelleen sekoittamatta, kunnes liemi on pihkan väristä.
        • Ole todella tarkka, sillä sokeri palaa nopeasti pilalle! 
        • Tarkista, että sokeri on hyvän tuoksuista, eikä siitä tule palaneen sokerin kitkerää hajua.
  5. Kaada sokeriliemi heti annosvuokien pohjalle. Kallistele vuokia, jotta sokeri leviää peittämään pohjan (ja hieman reunoja). 
        • TOIMI HETI!
        • Varo, sokeri on todella kuumaa.



Vanukas ja paistaminen


  1. Laita annosvuoat (joiden pohjalla karamelli on) isoon uunivuokaan (flan kypsennetään vesihauteessa).
  2. Sekoita kananmunat, sokeri (0,75 dl) ja vaniljasokeri sekaisin vispilällä. Lisää kuohukerma ja maito. Sekoita hyvin, mutta älä vaahdota. Siivilöi seos, jotta siitä tulee tasaista.
  3. Kaada kermaseos vuokiin (sekoita sitä pohjaa myöten ennen kaatamista).
  4. Ripottele annoksiin vielä hieman sormisuolaa.
  5. Ota hanasta niin kuumaa vettä kuin saat. Kaada sitä isoon vuokaan siten, että se peittää pienet vuoat puoleen väliin asti (varo, ettei vettä joudu annosvuokiin). 
  6. Laita vuoka uuniin ja paista alimmalla ritilätasolla noin 30 minuutin ajan.  Tiedät, että crème caramel on kypsä, kun vanukkaaseen upotettuun pieneen veitseen ei tartu maitomaista lientä.
  7. Nosta annokset pois vesihauteesta. Anna jäähtyä kunnolla. Peitä vuoat sitten tiiviisti kelmulla ja säilytä jääkaapissa (2 tuntia - 2 vrk).
  8. Kumoa juuri ennen tarjoilua, hyvin jäähtyneenä: pyöräytä pienellä veitsellä vanukkaan reuna irti annosvuoasta ja kumoa lautaselle.



Vinkit


  • Jos sokeri palaa tai kiteytyy, kannattaa karamellin valmistus aloittaa alusta puhtaassa kattilassa. 
  • Saat sokerin irtoamaan kattilan pohjasta laittamalla kattilaan kuumaa vettä ja liottamalla. Jos kattila on vielä kuuma, ole varovainen, sillä veden lisääminen voi aiheuttaa kuohumista. Sokeri irtoaa hyvin tiskikoneessakin.
  • Voit tarjota Crème Caramelin eli flanin myös kumoamatta.


Katso myös

Seuraa meitä

Crème caramel eli flan

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

Yli tunti + jäähtyminen


Gluteeniton


Crème caramel valmistetaan yksinkertaisista aineksista, mutta se on onnistuessaan yksi parhaista jälkiruoista! Onnistut, kun huomioit muutaman karamellin valmistukseen liittyvän niksin. Ilahduttavaa on, että tämän jälkiruoan, joka tunnetaan myös nimellä flan, voi mainiosti tehdä jo pari päivää ennen tarjoilua. 

Ainekset

5 annosta

1 dl

sokeria

0,5 dl

vettä 

- - -

3

kananmunaa

0,75 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria

2 dl

kuohu- tai vispikermaa

2 dl

maitoa (esim. täysmaito)

ripaus

sormisuolaa

Creme caramel on ihastuttava jälkiruoka.

Jälkiruoan pinnalla näkyy vaniljan siemeniä, jos käytät vaniljasokeria vanilliinisokerin sijaan. 

Karamellin valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Varaa uuninkestävät pienet kahvikupit (1,25 dl) tai annosvuoat.
  2. Liuota sokeri: Mittaa sokeri (1 dl) ja vesi (0,5 dl) pieneen, paksupohjaiseen teräskattilaan (halkaisija noin 15 cm). Anna kattilan seisoa hetki, jotta sokeri liukenee veteen. 
        • Voit lämmittää kattilaa hyvin pienellä teholla ja sekoitella hyvin varovasti, mutta älä anna kiehua, ennen kuin sokeri on kokonaan liuennut!
        • Tarkista, että kattilan reunoilla ei ole sokerikiteitä.
  3. Kuumenna sokerilientä lieden keskiteholla sekoittamatta! Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi alkaa saada keltaista väriä. 
        • ÄLÄ SEKOITA!
        • Tähän voi kulua jopa yli 15 min, älä kuitenkaan laita lieden tehoa kovalle.
  4. Jatka keittämistä edelleen sekoittamatta, kunnes liemi on pihkan väristä.
        • Ole todella tarkka, sillä sokeri palaa nopeasti pilalle! 
        • Tarkista, että sokeri on hyvän tuoksuista, eikä siitä tule palaneen sokerin kitkerää hajua.
  5. Kaada sokeriliemi heti annosvuokien pohjalle. Kallistele vuokia, jotta sokeri leviää peittämään pohjan (ja hieman reunoja). 
        • TOIMI HETI!
        • Varo, sokeri on todella kuumaa.



Vanukas ja paistaminen


  1. Laita annosvuoat (joiden pohjalla karamelli on) isoon uunivuokaan (flan kypsennetään vesihauteessa).
  2. Sekoita kananmunat, sokeri (0,75 dl) ja vaniljasokeri sekaisin vispilällä. Lisää kuohukerma ja maito. Sekoita hyvin, mutta älä vaahdota. Siivilöi seos, jotta siitä tulee tasaista.
  3. Kaada kermaseos vuokiin (sekoita sitä pohjaa myöten ennen kaatamista).
  4. Ripottele annoksiin vielä hieman sormisuolaa.
  5. Ota hanasta niin kuumaa vettä kuin saat. Kaada sitä isoon vuokaan siten, että se peittää pienet vuoat puoleen väliin asti (varo, ettei vettä joudu annosvuokiin). 
  6. Laita vuoka uuniin ja paista alimmalla ritilätasolla noin 30 minuutin ajan.  Tiedät, että crème caramel on kypsä, kun vanukkaaseen upotettuun pieneen veitseen ei tartu maitomaista lientä.
  7. Nosta annokset pois vesihauteesta. Anna jäähtyä kunnolla. Peitä vuoat sitten tiiviisti kelmulla ja säilytä jääkaapissa (2 tuntia - 2 vrk).
  8. Kumoa juuri ennen tarjoilua, hyvin jäähtyneenä: pyöräytä pienellä veitsellä vanukkaan reuna irti annosvuoasta ja kumoa lautaselle.



Vinkit


  • Jos sokeri palaa tai kiteytyy, kannattaa karamellin valmistus aloittaa alusta puhtaassa kattilassa. 
  • Saat sokerin irtoamaan kattilan pohjasta laittamalla kattilaan kuumaa vettä ja liottamalla. Jos kattila on vielä kuuma, ole varovainen, sillä veden lisääminen voi aiheuttaa kuohumista. Sokeri irtoaa hyvin tiskikoneessakin.
  • Voit tarjota Crème Caramelin eli flanin myös kumoamatta.


Katso myös