Seuraa meitä

Clafoutis

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

ø  20 vuoka (4 annosta)

10 min (valmistelut) +

n. 40 min (paistaminen)

Clafoutis on pehmeä uunivanukas. 
Tähän ohjeeseen voit käyttää marjoja tai vaihtaa ne hedelmiin, kuten kirsikoihin. Sokerin määrää voit muokata käyttämiesi marjojen sekä makusi mukaan.

Ainekset

ø 20 cm vuoka

2 dl (100 g)

marjoja (esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita)

200 g (1 prk) 

kermaviiliä

1,25 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria 

0,25 tl

suolaa

1,25 dl

vehnäjauhoja

3

kananmunaa

1 dl

maitoa

1 rkl

sitruunamehua

Vuokaan:


n. 1 tl voita tai margariinia 


Koristeluun: 


Reilusti tuoreita marjoja

(Tomusokeria)

Clafoutis on uunissa paistettu vanukas.

Kuvan clafoutis on tehty kahteen pienempään vuokaan.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm uunivuoka. 
  2. Laita marjat (n. 2 dl) vuokaan.
  3. Yhdistä kermaviili, sokeri, vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot. Sekoita vispilällä. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää vielä maito ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35-40 minuuttia niin, että clafoutis juuri ja juuri hyytyy. Se saa kuitenkin jäädä pehmeäksi ja vanukasmaiseksi.
  5. Tarjoile hieman jäähtyneenä. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.



Vinkit



  • Kuvan clafoutis on tehty kahteen pienempään vuokaan (ø 14 cm). Tällöin paistoaika on hieman lyhyempi (noin 30 min).
  • Voit lisätä sokerin määrää makusi ja marjojen happamuuden mukaan (esim. 1,5 dl).
  • Alkuperäinen clafoutis tehdään yleensä kirsikoista. 




Katso myös



Seuraa meitä

Clafoutis

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

ø  20 vuoka (4 annosta)

10 min (valmistelut) +

n. 40 min (paistaminen)

Clafoutis on pehmeä uunivanukas. 
Tähän ohjeeseen voit käyttää marjoja tai vaihtaa ne hedelmiin, kuten kirsikoihin. Sokerin määrää voit muokata käyttämiesi marjojen sekä makusi mukaan.

Ainekset

ø 20 cm vuoka

2 dl (100 g)

marjoja (esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita)

200 g (1 prk) 

kermaviiliä

1,25 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria 

0,25 tl

suolaa

1,25 dl

vehnäjauhoja

3

kananmunaa

1 dl

maitoa

1 rkl

sitruunamehua

Vuokaan:


n. 1 tl voita tai margariinia 


Koristeluun: 


Reilusti tuoreita marjoja

(Tomusokeria)

Clafoutis on uunissa paistettu vanukas.

Kuvan clafoutis on tehty kahteen pienempään vuokaan.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm uunivuoka. 
  2. Laita marjat (n. 2 dl) vuokaan.
  3. Yhdistä kermaviili, sokeri, vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot. Sekoita vispilällä. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää vielä maito ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35-40 minuuttia niin, että clafoutis juuri ja juuri hyytyy. Se saa kuitenkin jäädä pehmeäksi ja vanukasmaiseksi.
  5. Tarjoile hieman jäähtyneenä. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.



Vinkit



  • Kuvan clafoutis on tehty kahteen pienempään vuokaan (ø 14 cm). Tällöin paistoaika on hieman lyhyempi (noin 30 min).
  • Voit lisätä sokerin määrää makusi ja marjojen happamuuden mukaan (esim. 1,5 dl).
  • Alkuperäinen clafoutis tehdään yleensä kirsikoista. 




Katso myös



Seuraa meitä

Clafoutis

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

ø  20 vuoka (4 annosta)

10 min (valmistelut) +

n. 40 min (paistaminen)

Clafoutis on pehmeä uunivanukas. 
Tähän ohjeeseen voit käyttää marjoja tai vaihtaa ne hedelmiin, kuten kirsikoihin. Sokerin määrää voit muokata käyttämiesi marjojen sekä makusi mukaan.

Ainekset

ø 20 cm vuoka

2 dl (100 g)

marjoja (esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita)

200 g (1 prk) 

kermaviiliä

1,25 dl

sokeria

2 tl

vaniljasokeria 

0,25 tl

suolaa

1,25 dl

vehnäjauhoja

3

kananmunaa

1 dl

maitoa

1 rkl

sitruunamehua

Vuokaan:


n. 1 tl voita tai margariinia 


Koristeluun: 


Reilusti tuoreita marjoja

(Tomusokeria)

Clafoutis on uunissa paistettu vanukas.

Kuvan clafoutis on tehty kahteen pienempään vuokaan.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm uunivuoka. 
  2. Laita marjat (n. 2 dl) vuokaan.
  3. Yhdistä kermaviili, sokeri, vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot. Sekoita vispilällä. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää vielä maito ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35-40 minuuttia niin, että clafoutis juuri ja juuri hyytyy. Se saa kuitenkin jäädä pehmeäksi ja vanukasmaiseksi.
  5. Tarjoile hieman jäähtyneenä. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.



Vinkit



  • Kuvan clafoutis on tehty kahteen pienempään vuokaan (ø 14 cm). Tällöin paistoaika on hieman lyhyempi (noin 30 min).
  • Voit lisätä sokerin määrää makusi ja marjojen happamuuden mukaan (esim. 1,5 dl).
  • Alkuperäinen clafoutis tehdään yleensä kirsikoista. 




Katso myös