Seuraa meitä

Chili sin carne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min


Kasvisruoka, gluteeniton

Chili sin carne on maukas kasvisruokaresepti. Lisää tai vähennä tulisuutta makusi mukaan.

Ainekset      4:lle

1 pkt (250 g)

Mifu jauhista (original)

1

iso sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

1

chilipalko (punainen, medium)

2 rkl

rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

0,5 dl

vettä

70 g

tomaattisosetta (pyree, pieni tölkki)

2 tl 

paprikajauhetta

1,5 tl 

sokeria

1 tl 

oreganoa (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

1 prk 
(400/240 g)

kidneypapuja (kypsä, säilötty)

Tarjoiluun esimerkiksi: 


Riisiä

Ranskankermaa

Chili sin carne valmistetaan mifu-jauhiksesta.

Ohje

  1. Jos keität chili sin carnen kanssa riisiä, laita ensin vesi kiehumaan ja keitä riisi samalla kun ruoka valmistuu. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.  Pese ja paloittele paprika ja hienonna chili.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, mifu, sipuli, valkosipuli, paprika ja chili. Paista noin viiden minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät hieman, mutta eivät saa ruskeaa väriä (pienennä lieden tehoa tarvittaessa).
  4. Lisää pannulle tomaattimurska, vesi ja tomaattisose. Mausta paprikajauheella, sokerilla, oreganolla ja suolalla. 
  5. Anna chili sin carnen hautua vielä noin 5 minuuttia (pienellä lieden teholla).
  6. Huuhdo kidneypavut vedellä siivilässä. Lisää ne ruokaan. Kuumenna vielä.



Vinkit


  • Voit vähentää chilin määrää, jos haluat miedompaa ruokaa. Tuoreiden chilien tulisuus vaihtelee.
  • Jos käsittelet chiliä paljain käsin, pese kädet huolella chilin pilkkomisen jälkeen. Vältä koskemasta silmiä, nenää ja suuta chilipoltteisilla käsillä.
  • Tarjoa chili sin carne esimerkiksi keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.




Katso myös



Seuraa meitä

Chili sin carne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min


Kasvisruoka, gluteeniton

Chili sin carne on maukas kasvisruokaresepti. Lisää tai vähennä tulisuutta makusi mukaan.

Ainekset      4:lle

1 pkt (250 g)

Mifu jauhista (original)

1

iso sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

1

chilipalko (punainen, medium)

2 rkl

rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

0,5 dl

vettä

70 g

tomaattisosetta (pyree, pieni tölkki)

2 tl 

paprikajauhetta

1,5 tl 

sokeria

1 tl 

oreganoa (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

1 prk 
(400/240 g)

kidneypapuja (kypsä, säilötty)

Tarjoiluun esimerkiksi: 


Riisiä

Ranskankermaa

Chili sin carne valmistetaan mifu-jauhiksesta.

Ohje

  1. Jos keität chili sin carnen kanssa riisiä, laita ensin vesi kiehumaan ja keitä riisi samalla kun ruoka valmistuu. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.  Pese ja paloittele paprika ja hienonna chili.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, mifu, sipuli, valkosipuli, paprika ja chili. Paista noin viiden minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät hieman, mutta eivät saa ruskeaa väriä (pienennä lieden tehoa tarvittaessa).
  4. Lisää pannulle tomaattimurska, vesi ja tomaattisose. Mausta paprikajauheella, sokerilla, oreganolla ja suolalla. 
  5. Anna chili sin carnen hautua vielä noin 5 minuuttia (pienellä lieden teholla).
  6. Huuhdo kidneypavut vedellä siivilässä. Lisää ne ruokaan. Kuumenna vielä.



Vinkit


  • Voit vähentää chilin määrää, jos haluat miedompaa ruokaa. Tuoreiden chilien tulisuus vaihtelee.
  • Jos käsittelet chiliä paljain käsin, pese kädet huolella chilin pilkkomisen jälkeen. Vältä koskemasta silmiä, nenää ja suuta chilipoltteisilla käsillä.
  • Tarjoa chili sin carne esimerkiksi keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.




Katso myös



Seuraa meitä

Chili sin carne

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

25 min


Kasvisruoka, gluteeniton

Chili sin carne on maukas kasvisruokaresepti. Lisää tai vähennä tulisuutta makusi mukaan.

Ainekset      4:lle

1 pkt (250 g)

Mifu jauhista (original)

1

iso sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

1

chilipalko (punainen, medium)

2 rkl

rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

0,5 dl

vettä

70 g

tomaattisosetta (pyree, pieni tölkki)

2 tl 

paprikajauhetta

1,5 tl 

sokeria

1 tl 

oreganoa (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

1 prk 
(400/240 g)

kidneypapuja (kypsä, säilötty)

Tarjoiluun esimerkiksi: 


Riisiä

Ranskankermaa

Chili sin carne valmistetaan mifu-jauhiksesta.

Ohje

  1. Jos keität chili sin carnen kanssa riisiä, laita ensin vesi kiehumaan ja keitä riisi samalla kun ruoka valmistuu. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.  Pese ja paloittele paprika ja hienonna chili.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy, mifu, sipuli, valkosipuli, paprika ja chili. Paista noin viiden minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät hieman, mutta eivät saa ruskeaa väriä (pienennä lieden tehoa tarvittaessa).
  4. Lisää pannulle tomaattimurska, vesi ja tomaattisose. Mausta paprikajauheella, sokerilla, oreganolla ja suolalla. 
  5. Anna chili sin carnen hautua vielä noin 5 minuuttia (pienellä lieden teholla).
  6. Huuhdo kidneypavut vedellä siivilässä. Lisää ne ruokaan. Kuumenna vielä.



Vinkit


  • Voit vähentää chilin määrää, jos haluat miedompaa ruokaa. Tuoreiden chilien tulisuus vaihtelee.
  • Jos käsittelet chiliä paljain käsin, pese kädet huolella chilin pilkkomisen jälkeen. Vältä koskemasta silmiä, nenää ja suuta chilipoltteisilla käsillä.
  • Tarjoa chili sin carne esimerkiksi keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.




Katso myös