Seuraa meitä

Chili con carne

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4-5 annosta

25 min (valmistus) +

10 min (hautuminen)

Tarjoa maistuva chili con carne esimerkiksi riisin kanssa.
Se sopii hyvin myös tacojen täytteeksi. 

Ainekset      4-5:lle

400 g

jauhelihaa (naudan)

1 rkl

rypsiöljyä

1

iso sipuli

2

valkosipulin kynttä

1

paprika

0,5

chilipalko (punainen)

400 g

tomaattimurskaa

0,5 dl

tomaattisosetta (pyree)

1

lihaliemikuutio

1 tl 

paprikajauhetta

1 tl 

sokeria

1 prk

kidneypapuja (400/240 g)

Tarjoiluun esimerkiksi: 


Riisiä

Ranskankermaa

Chili con carne on maukas ruoka.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen ruoanvalmistusta. Jos keität chili con carnen kanssa riisiä, laita vesi kiehumaan ja keitä riisi samalla kun ruoka valmistuuu (ruokajakoti.fi/Riisin+keittaminen). 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.  Pese ja paloittele paprika. Hienonna chili.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy ja paista jauheliha.
  4. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, paprika ja chili. Jatka paistamista vielä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät, mutta eivät ruskistu.
  5. Lisää tomaattimurska, tomaattisose sekä murusteltu lihaliemikuutio. Lisää paprikajauhe ja sokeri. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike kuivuu kovasti - se saa kuitenkin jäädä paksuksi.
  6. Huuhdo pavut vedellä siivilässä ja lisää ne ruokaan. Kuumenna chili con carne kiehuvaksi.



Vinkit



  • Voit lisätä chilin määrää, jos haluat tulisempaa ruokaa. Tuoreiden chilien tulisuus myös vaihtelee, joten lisää chiliä ensin varovasti.
  • Jos käsittelet chiliä paljain käsin, pese kädet huolella pilkkomisen jälkeen. Vältä koskemasta silmiä, nenää ja suuta chilipoltteisilla käsillä. Voit myös suojata kätesi kertakäyttöisillä hanskoilla (ruokajakoti.fi/Chilin+kasittely). 
  • Tarjoa chili con carne esimerkiksi keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Chili con carne

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4-5 annosta

25 min (valmistus) +

10 min (hautuminen)

Tarjoa maistuva chili con carne esimerkiksi riisin kanssa.
Se sopii hyvin myös tacojen täytteeksi. 

Ainekset      4-5:lle

400 g

jauhelihaa (naudan)

1 rkl

rypsiöljyä

1

iso sipuli

2

valkosipulin kynttä

1

paprika

0,5

chilipalko (punainen)

400 g

tomaattimurskaa

0,5 dl

tomaattisosetta (pyree)

1

lihaliemikuutio

1 tl 

paprikajauhetta

1 tl 

sokeria

1 prk

kidneypapuja (400/240 g)

Tarjoiluun esimerkiksi: 


Riisiä

Ranskankermaa

Chili con carne on maukas ruoka.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen ruoanvalmistusta. Jos keität chili con carnen kanssa riisiä, laita vesi kiehumaan ja keitä riisi samalla kun ruoka valmistuuu (ruokajakoti.fi/Riisin+keittaminen). 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.  Pese ja paloittele paprika. Hienonna chili.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy ja paista jauheliha.
  4. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, paprika ja chili. Jatka paistamista vielä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät, mutta eivät ruskistu.
  5. Lisää tomaattimurska, tomaattisose sekä murusteltu lihaliemikuutio. Lisää paprikajauhe ja sokeri. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike kuivuu kovasti - se saa kuitenkin jäädä paksuksi.
  6. Huuhdo pavut vedellä siivilässä ja lisää ne ruokaan. Kuumenna chili con carne kiehuvaksi.



Vinkit



  • Voit lisätä chilin määrää, jos haluat tulisempaa ruokaa. Tuoreiden chilien tulisuus myös vaihtelee, joten lisää chiliä ensin varovasti.
  • Jos käsittelet chiliä paljain käsin, pese kädet huolella pilkkomisen jälkeen. Vältä koskemasta silmiä, nenää ja suuta chilipoltteisilla käsillä. Voit myös suojata kätesi kertakäyttöisillä hanskoilla (ruokajakoti.fi/Chilin+kasittely). 
  • Tarjoa chili con carne esimerkiksi keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Chili con carne

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4-5 annosta

25 min (valmistus) +

10 min (hautuminen)

Tarjoa maistuva chili con carne esimerkiksi riisin kanssa.
Se sopii hyvin myös tacojen täytteeksi. 

Ainekset      4-5:lle

400 g

jauhelihaa (naudan)

1 rkl

rypsiöljyä

1

iso sipuli

2

valkosipulin kynttä

1

paprika

0,5

chilipalko (punainen)

400 g

tomaattimurskaa

0,5 dl

tomaattisosetta (pyree)

1

lihaliemikuutio

1 tl 

paprikajauhetta

1 tl 

sokeria

1 prk

kidneypapuja (400/240 g)

Tarjoiluun esimerkiksi: 


Riisiä

Ranskankermaa

Chili con carne on maukas ruoka.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen ruoanvalmistusta. Jos keität chili con carnen kanssa riisiä, laita vesi kiehumaan ja keitä riisi samalla kun ruoka valmistuuu (ruokajakoti.fi/Riisin+keittaminen). 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.  Pese ja paloittele paprika. Hienonna chili.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää öljy ja paista jauheliha.
  4. Kun jauheliha alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, paprika ja chili. Jatka paistamista vielä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät, mutta eivät ruskistu.
  5. Lisää tomaattimurska, tomaattisose sekä murusteltu lihaliemikuutio. Lisää paprikajauhe ja sokeri. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike kuivuu kovasti - se saa kuitenkin jäädä paksuksi.
  6. Huuhdo pavut vedellä siivilässä ja lisää ne ruokaan. Kuumenna chili con carne kiehuvaksi.



Vinkit



  • Voit lisätä chilin määrää, jos haluat tulisempaa ruokaa. Tuoreiden chilien tulisuus myös vaihtelee, joten lisää chiliä ensin varovasti.
  • Jos käsittelet chiliä paljain käsin, pese kädet huolella pilkkomisen jälkeen. Vältä koskemasta silmiä, nenää ja suuta chilipoltteisilla käsillä. Voit myös suojata kätesi kertakäyttöisillä hanskoilla (ruokajakoti.fi/Chilin+kasittely). 
  • Tarjoa chili con carne esimerkiksi keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.




Katso myös