Butter tofu

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

30min 


Butter tofu on broilerista tehdyn klassikkoruoan kasvisversio. Ohje on vegaaninen, kun käytät kermana kasvipohjaista valmistetta, esimerkiksi kaura-kasvirasvasekoitetta ja paistamiseen öljyä voin sijaan.

Ainekset       5 annosta 

1

sipuli

1

yksikyntinen valkosipuli

1

chili (punainen, keskivahva)

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

1 tl

kurkumaa

1 tl

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

400 - 500 g

paseerattua tomaattia (säilyke)

1 tl

suolaa

1 tl

sokeria

2 dl

kuohukermaa tai kaura-kasvirasvasekoitetta

- - -

2 pkt (yht. 500 g)

tofua (maustamaton)

1 rkl

rypsiöljyä

0,5 tl

suolaa

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

Pinnalle


Tuoretta korianteria 

Ohje

  1. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi (ks. kuva). Painele kuutiot kuivemmiksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja jätä tofu kuivumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele ja hienonna chili. 
  3. Laita öljy (2 rkl), sipuli, valkosipuli sekä chili kattilaan. Kuullota pari minuuttia siten, että sipuli pehmenee, mutta ei mustu. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Lisää kattilaan garam masala, kurkuma ja juustokumina. Kuumenna vielä miedolla lämmöllä sekoitellen noin minuutin ajan. 
  5. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 5 minuuttia, sekoita välillä. 
  6. Paista tofupalat paistinpannulla öljyssä kullanruskeiksi. Mausta ne lopuksi suolalla ja garam masalalla. 
  7. Sekoita kerma (tai kaurakerma) kastikkeen joukkoon. Kuumenna, mutta älä enää keitä. 
  8. Lisää rapeat tofupalat kastikkeen joukkoon (tai pinnalle) juuri ennen tarjoilua. (Ripottele vielä butter tofun pinnalle tuoretta korianteria.)



Vinkit


  • Jos käytät tomaattimurskaa paseeratun tomaatin sijaan, voit halutessasi soseuttaa tomaattimurskan sauvasekoittimella ennen käyttöä. Näin kastikkeesta tulee sileämpää. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus (erityisesti tofu sekä käyttämäsi kasvirasvasekoite).
  • Tarjoa butter tofu basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Butter tofu

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

30min 


Butter tofu on broilerista tehdyn klassikkoruoan kasvisversio. Ohje on vegaaninen, kun käytät kermana kasvipohjaista valmistetta, esimerkiksi kaura-kasvirasvasekoitetta ja paistamiseen öljyä voin sijaan.

Ainekset       5 annosta 

1

sipuli

1

yksikyntinen valkosipuli

1

chili (punainen, keskivahva)

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

1 tl

kurkumaa

1 tl

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

400 - 500 g

paseerattua tomaattia (säilyke)

1 tl

suolaa

1 tl

sokeria

2 dl

kuohukermaa tai kaura-kasvirasvasekoitetta

- - -

2 pkt (yht. 500 g)

tofua (maustamaton)

1 rkl

rypsiöljyä

0,5 tl

suolaa

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

Pinnalle


Tuoretta korianteria 

Ohje

  1. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi (ks. kuva). Painele kuutiot kuivemmiksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja jätä tofu kuivumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele ja hienonna chili. 
  3. Laita öljy (2 rkl), sipuli, valkosipuli sekä chili kattilaan. Kuullota pari minuuttia siten, että sipuli pehmenee, mutta ei mustu. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Lisää kattilaan garam masala, kurkuma ja juustokumina. Kuumenna vielä miedolla lämmöllä sekoitellen noin minuutin ajan. 
  5. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 5 minuuttia, sekoita välillä. 
  6. Paista tofupalat paistinpannulla öljyssä kullanruskeiksi. Mausta ne lopuksi suolalla ja garam masalalla. 
  7. Sekoita kerma (tai kaurakerma) kastikkeen joukkoon. Kuumenna, mutta älä enää keitä. 
  8. Lisää rapeat tofupalat kastikkeen joukkoon (tai pinnalle) juuri ennen tarjoilua. (Ripottele vielä butter tofun pinnalle tuoretta korianteria.)



Vinkit


  • Jos käytät tomaattimurskaa paseeratun tomaatin sijaan, voit halutessasi soseuttaa tomaattimurskan sauvasekoittimella ennen käyttöä. Näin kastikkeesta tulee sileämpää. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus (erityisesti tofu sekä käyttämäsi kasvirasvasekoite).
  • Tarjoa butter tofu basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Butter tofu

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

30min 


Butter tofu on broilerista tehdyn klassikkoruoan kasvisversio. Ohje on vegaaninen, kun käytät kermana kasvipohjaista valmistetta, esimerkiksi kaura-kasvirasvasekoitetta ja paistamiseen öljyä voin sijaan.

Ainekset       5 annosta 

1

sipuli

1

yksikyntinen valkosipuli

1

chili (punainen, keskivahva)

2 rkl

rypsiöljyä

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

1 tl

kurkumaa

1 tl

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

400 - 500 g

paseerattua tomaattia (säilyke)

1 tl

suolaa

1 tl

sokeria

2 dl

kuohukermaa tai kaura-kasvirasvasekoitetta

- - -

2 pkt (yht. 500 g)

tofua (maustamaton)

1 rkl

rypsiöljyä

0,5 tl

suolaa

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

Pinnalle


Tuoretta korianteria 

Ohje

  1. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi (ks. kuva). Painele kuutiot kuivemmiksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja jätä tofu kuivumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele ja hienonna chili. 
  3. Laita öljy (2 rkl), sipuli, valkosipuli sekä chili kattilaan. Kuullota pari minuuttia siten, että sipuli pehmenee, mutta ei mustu. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Lisää kattilaan garam masala, kurkuma ja juustokumina. Kuumenna vielä miedolla lämmöllä sekoitellen noin minuutin ajan. 
  5. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 5 minuuttia, sekoita välillä. 
  6. Paista tofupalat paistinpannulla öljyssä kullanruskeiksi. Mausta ne lopuksi suolalla ja garam masalalla. 
  7. Sekoita kerma (tai kaurakerma) kastikkeen joukkoon. Kuumenna, mutta älä enää keitä. 
  8. Lisää rapeat tofupalat kastikkeen joukkoon (tai pinnalle) juuri ennen tarjoilua. (Ripottele vielä butter tofun pinnalle tuoretta korianteria.)



Vinkit


  • Jos käytät tomaattimurskaa paseeratun tomaatin sijaan, voit halutessasi soseuttaa tomaattimurskan sauvasekoittimella ennen käyttöä. Näin kastikkeesta tulee sileämpää. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus (erityisesti tofu sekä käyttämäsi kasvirasvasekoite).
  • Tarjoa butter tofu basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.