Butter chicken eli intialainen voikana

Rated 4.214285714285714 stars out of 5
4.2
(14)

6 annosta

1 tunti (marinoituminen) + 40 min (valmistus)


Gluteeniton


Butter chicken -ohjeella valmistuu lempeän mausteista intialaista ruokaa.

Ainekset       6 annosta 

700 g

broilerin fileeleikkeitä (maustamaton)

0,5 dl

turkkilaista jogurttia

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

- - -

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

1

chili (punainen, keskivahva)

50 g

voita (25 + 25 g)

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

1 tl

kurkumaa

1 tl

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

400 g

paseerattua tomaattia (säilyke)

1,5 tl

suolaa

1 tl

sokeria

2 dl

kuohukermaa

Pinnalle


Tuoretta korianteria tai persiljaa

Butter chicken eli intialainen voikana on lempeän mausteinen ruoka.

Ohje

  1. Leikkaa broileri paloiksi (kukin leike noin 7 osaan). Sekoita kulhossa jogurtti, garam masala ja broilerinpalat. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili. 
  3. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää pannulle n. 25 g voita ja puolet broilerista. Paista pinta kypsäksi ja siirrä broileri odottamaan reilunkokoiseen kattilaan (älä laita kattilaa kuumalle liedelle vielä tässä vaiheessa). 
  4. Lisää voita ja paista loppu broileri vastaavasti. Siirrä kattilaan.
  5. Lisää paistinpannulle hienonnettu sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota pari minuuttia niin, että sipuli pehmenee, mutta ei mustu. (Lisää tarvittaessa rasvaa ja pienennä lieden tehoa.)
  6. Lisää pannulle garam masala, kurkuma ja juustokumina. Kuumenna vielä sekoitellen noin puolen minuutin ajan. Siirrä sipuli-mausteseos kattilaan.
  7. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja siirrä kattila kuumalle liedelle. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi. 
  8. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes broileri on läpikypsää.
  9. Lisää kuohukerma. Kuumenna voikanaa vielä, mutta älä enää keitä. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria tai persiljaa. 




Vinkit


  • Jos marinoit broileria pidempään, laita se marinoitumaan jääkaappiin ja ota huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  • Tarjoa butter chicken esimerkiksi basmatiriisin ja naanleivän kanssa (tarjoa tarvittaessa gluteenitonta leipää).


Butter chicken eli intialainen voikana

Rated 4.214285714285714 stars out of 5
4.2
(14)

6 annosta

1 tunti (marinoituminen) + 40 min (valmistus)


Gluteeniton


Butter chicken -ohjeella valmistuu lempeän mausteista intialaista ruokaa.

Ainekset       6 annosta 

700 g

broilerin fileeleikkeitä (maustamaton)

0,5 dl

turkkilaista jogurttia

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

- - -

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

1

chili (punainen, keskivahva)

50 g

voita (25 + 25 g)

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

1 tl

kurkumaa

1 tl

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

400 g

paseerattua tomaattia (säilyke)

1,5 tl

suolaa

1 tl

sokeria

2 dl

kuohukermaa

Pinnalle


Tuoretta korianteria tai persiljaa

Butter chicken eli intialainen voikana on lempeän mausteinen ruoka.

Ohje

  1. Leikkaa broileri paloiksi (kukin leike noin 7 osaan). Sekoita kulhossa jogurtti, garam masala ja broilerinpalat. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili. 
  3. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää pannulle n. 25 g voita ja puolet broilerista. Paista pinta kypsäksi ja siirrä broileri odottamaan reilunkokoiseen kattilaan (älä laita kattilaa kuumalle liedelle vielä tässä vaiheessa). 
  4. Lisää voita ja paista loppu broileri vastaavasti. Siirrä kattilaan.
  5. Lisää paistinpannulle hienonnettu sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota pari minuuttia niin, että sipuli pehmenee, mutta ei mustu. (Lisää tarvittaessa rasvaa ja pienennä lieden tehoa.)
  6. Lisää pannulle garam masala, kurkuma ja juustokumina. Kuumenna vielä sekoitellen noin puolen minuutin ajan. Siirrä sipuli-mausteseos kattilaan.
  7. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja siirrä kattila kuumalle liedelle. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi. 
  8. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes broileri on läpikypsää.
  9. Lisää kuohukerma. Kuumenna voikanaa vielä, mutta älä enää keitä. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria tai persiljaa. 




Vinkit


  • Jos marinoit broileria pidempään, laita se marinoitumaan jääkaappiin ja ota huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  • Tarjoa butter chicken esimerkiksi basmatiriisin ja naanleivän kanssa (tarjoa tarvittaessa gluteenitonta leipää).


Butter chicken eli intialainen voikana

Rated 4.214285714285714 stars out of 5
4.2
(14)

6 annosta

1 tunti (marinoituminen) + 40 min (valmistus)


Gluteeniton


Butter chicken -ohjeella valmistuu lempeän mausteista intialaista ruokaa.

Ainekset       6 annosta 

700 g

broilerin fileeleikkeitä (maustamaton)

0,5 dl

turkkilaista jogurttia

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

- - -

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

1

chili (punainen, keskivahva)

50 g

voita (25 + 25 g)

1 tl

garam masalaa (mausteseos)

1 tl

kurkumaa

1 tl

juustokuminaa eli jeeraa (jauhettu)

400 g

paseerattua tomaattia (säilyke)

1,5 tl

suolaa

1 tl

sokeria

2 dl

kuohukermaa

Pinnalle


Tuoretta korianteria tai persiljaa

Butter chicken eli intialainen voikana on lempeän mausteinen ruoka.

Ohje

  1. Leikkaa broileri paloiksi (kukin leike noin 7 osaan). Sekoita kulhossa jogurtti, garam masala ja broilerinpalat. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili. 
  3. Kuumenna reilunkokoinen paistinpannu. Lisää pannulle n. 25 g voita ja puolet broilerista. Paista pinta kypsäksi ja siirrä broileri odottamaan reilunkokoiseen kattilaan (älä laita kattilaa kuumalle liedelle vielä tässä vaiheessa). 
  4. Lisää voita ja paista loppu broileri vastaavasti. Siirrä kattilaan.
  5. Lisää paistinpannulle hienonnettu sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota pari minuuttia niin, että sipuli pehmenee, mutta ei mustu. (Lisää tarvittaessa rasvaa ja pienennä lieden tehoa.)
  6. Lisää pannulle garam masala, kurkuma ja juustokumina. Kuumenna vielä sekoitellen noin puolen minuutin ajan. Siirrä sipuli-mausteseos kattilaan.
  7. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja siirrä kattila kuumalle liedelle. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi. 
  8. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes broileri on läpikypsää.
  9. Lisää kuohukerma. Kuumenna voikanaa vielä, mutta älä enää keitä. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria tai persiljaa. 




Vinkit


  • Jos marinoit broileria pidempään, laita se marinoitumaan jääkaappiin ja ota huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  • Tarjoa butter chicken esimerkiksi basmatiriisin ja naanleivän kanssa (tarjoa tarvittaessa gluteenitonta leipää).