Seuraa meitä

Brookie

Rated 4.583333333333333 stars out of 5
4.6
(12)

n. 16 palaa (20 x 30 cm vuoka)

45 min +

jäähtyminen

Brookie yhdistää mutakakkumaisen brownie-taikinan sekä rapean keksitaikinan. Jos olet nopea leipoja, ehdit tehdä pinnalle tulevan cookie-taikinan pohjan esipaistuessa. Jos haluat leipoa rauhalliseen tahtiin, aloita valmistamalla cookie-taikina odottamaan.

Brownie-taikina

200 g

voita

150 g

suklaata (talous- tai leivontasuklaa)

2,5 dl

sokeria

0,25 tl

suolaa

2 tl

vanilliinisokeria

2

kananmunaa

3,5 dl

vehnäjauhoja

Cookie-taikina

100 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

0,5 dl

sokeria

0,5 dl

fariinisokeria (tai sokeria)

kananmuna

2,25 dl

vehnäjauhoja

1 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

50 g

suklaata rouhittuna (talous- tai leivontasuklaa)

Brookie on suklainen leivonnainen.

Brownie-taikina (pohjalle)

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (esim. lasagnevuoka).
  2. Sulata 200 g voita kattilassa. Paloittele suklaa voisulan joukkoon. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
  3. Lisää kattilaan sokeri, suola ja vanilliinisokeri. Sekoita.
  4. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää myös vehnäjauhot ja sekoita.
  5. Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi.
  6. Esipaista taikinaa uunissa keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Valmista cookie-taikina pohjan paistuessa.
Brookien pohjataikinan päälle ripotellaan cookie-taikina.

Cookie-taikina ripotellaan esipaistetun pohjan päälle.

Cookie-taikina (pinnalle)

  1. Käytä huoneenlämpöistä margariinia (100 g) tai pehmennä margariinia varovasti mikrossa. Älä sulata.
  2. Rouhi 50 g suklaata. Sekoita keskenään vehnäjauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja rouhittu suklaa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa margariinin joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Tämä onnistuu esimerkiksi isolla lusikalla, kun margariini on pehmeää. Lisää kananmuna ja sekoita hieman. 
  4. Lisää jauhoseos ja sekoita.
  5. Kun brownie-pohja on paistunut 10 minuuttia, lisää cookie-taikina nokareina esipaistetun pohjan päälle (ks. kuva).
  6. Jatka paistamista noin 15 minuuttia (uunin keskitasolla), kunnes päällimmäinen taikina on saanut hieman väriä. Brookie saa jäädä mutakakkumaiseksi - sitä ei tarvitse paistaa läpikypsäksi.
  7. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa sitten annospaloiksi mielellään jääkaappikylmänä.



Vinkit


  • Kuuma brookie ei pysy koossa leikatessa. Anna sen jäähtyä hyvin ennen tarjoilua (esim. seuraavaan päivään jääkaapissa).
  • Saat leivinpaperin pysymään vuoan pohjalla kiinnittämällä sen vuoan kulmiin pyykkipojilla. Poista pyykkipojat ennen vuoan laittamista uuniin.
  • Brookie sopii hyvin pakastettavaksi. Leikkaa se jäähtyneenä paloiksi ja pakasta. Palat sulavat nopeasti huoneenlämmössä .




Katso myös


Seuraa meitä

Brookie

Rated 4.583333333333333 stars out of 5
4.6
(12)

n. 16 palaa (20 x 30 cm vuoka)

45 min +

jäähtyminen

Brookie yhdistää mutakakkumaisen brownie-taikinan sekä rapean keksitaikinan. Jos olet nopea leipoja, ehdit tehdä pinnalle tulevan cookie-taikinan pohjan esipaistuessa. Jos haluat leipoa rauhalliseen tahtiin, aloita valmistamalla cookie-taikina odottamaan.

Brownie-taikina

200 g

voita

150 g

suklaata (talous- tai leivontasuklaa)

2,5 dl

sokeria

0,25 tl

suolaa

2 tl

vanilliinisokeria

2

kananmunaa

3,5 dl

vehnäjauhoja

Cookie-taikina

100 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

0,5 dl

sokeria

0,5 dl

fariinisokeria (tai sokeria)

kananmuna

2,25 dl

vehnäjauhoja

1 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

50 g

suklaata rouhittuna (talous- tai leivontasuklaa)

Brookie on suklainen leivonnainen.

Brownie-taikina (pohjalle)

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (esim. lasagnevuoka).
  2. Sulata 200 g voita kattilassa. Paloittele suklaa voisulan joukkoon. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
  3. Lisää kattilaan sokeri, suola ja vanilliinisokeri. Sekoita.
  4. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää myös vehnäjauhot ja sekoita.
  5. Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi.
  6. Esipaista taikinaa uunissa keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Valmista cookie-taikina pohjan paistuessa.
Brookien pohjataikinan päälle ripotellaan cookie-taikina.

Cookie-taikina ripotellaan esipaistetun pohjan päälle.

Cookie-taikina (pinnalle)

  1. Käytä huoneenlämpöistä margariinia (100 g) tai pehmennä margariinia varovasti mikrossa. Älä sulata.
  2. Rouhi 50 g suklaata. Sekoita keskenään vehnäjauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja rouhittu suklaa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa margariinin joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Tämä onnistuu esimerkiksi isolla lusikalla, kun margariini on pehmeää. Lisää kananmuna ja sekoita hieman. 
  4. Lisää jauhoseos ja sekoita.
  5. Kun brownie-pohja on paistunut 10 minuuttia, lisää cookie-taikina nokareina esipaistetun pohjan päälle (ks. kuva).
  6. Jatka paistamista noin 15 minuuttia (uunin keskitasolla), kunnes päällimmäinen taikina on saanut hieman väriä. Brookie saa jäädä mutakakkumaiseksi - sitä ei tarvitse paistaa läpikypsäksi.
  7. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa sitten annospaloiksi mielellään jääkaappikylmänä.



Vinkit


  • Kuuma brookie ei pysy koossa leikatessa. Anna sen jäähtyä hyvin ennen tarjoilua (esim. seuraavaan päivään jääkaapissa).
  • Saat leivinpaperin pysymään vuoan pohjalla kiinnittämällä sen vuoan kulmiin pyykkipojilla. Poista pyykkipojat ennen vuoan laittamista uuniin.
  • Brookie sopii hyvin pakastettavaksi. Leikkaa se jäähtyneenä paloiksi ja pakasta. Palat sulavat nopeasti huoneenlämmössä .




Katso myös


Seuraa meitä

Brookie

Rated 4.583333333333333 stars out of 5
4.6
(12)

n. 16 palaa (20 x 30 cm vuoka)

45 min +

jäähtyminen

Brookie yhdistää mutakakkumaisen brownie-taikinan sekä rapean keksitaikinan. Jos olet nopea leipoja, ehdit tehdä pinnalle tulevan cookie-taikinan pohjan esipaistuessa. Jos haluat leipoa rauhalliseen tahtiin, aloita valmistamalla cookie-taikina odottamaan.

Brownie-taikina

200 g

voita

150 g

suklaata (talous- tai leivontasuklaa)

2,5 dl

sokeria

0,25 tl

suolaa

2 tl

vanilliinisokeria

2

kananmunaa

3,5 dl

vehnäjauhoja

Cookie-taikina

100 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

0,5 dl

sokeria

0,5 dl

fariinisokeria (tai sokeria)

kananmuna

2,25 dl

vehnäjauhoja

1 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

50 g

suklaata rouhittuna (talous- tai leivontasuklaa)

Brookie on suklainen leivonnainen.

Brownie-taikina (pohjalle)

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (esim. lasagnevuoka).
  2. Sulata 200 g voita kattilassa. Paloittele suklaa voisulan joukkoon. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
  3. Lisää kattilaan sokeri, suola ja vanilliinisokeri. Sekoita.
  4. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää myös vehnäjauhot ja sekoita.
  5. Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi.
  6. Esipaista taikinaa uunissa keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Valmista cookie-taikina pohjan paistuessa.
Brookien pohjataikinan päälle ripotellaan cookie-taikina.

Cookie-taikina ripotellaan esipaistetun pohjan päälle.

Cookie-taikina (pinnalle)

  1. Käytä huoneenlämpöistä margariinia (100 g) tai pehmennä margariinia varovasti mikrossa. Älä sulata.
  2. Rouhi 50 g suklaata. Sekoita keskenään vehnäjauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja rouhittu suklaa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa margariinin joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Tämä onnistuu esimerkiksi isolla lusikalla, kun margariini on pehmeää. Lisää kananmuna ja sekoita hieman. 
  4. Lisää jauhoseos ja sekoita.
  5. Kun brownie-pohja on paistunut 10 minuuttia, lisää cookie-taikina nokareina esipaistetun pohjan päälle (ks. kuva).
  6. Jatka paistamista noin 15 minuuttia (uunin keskitasolla), kunnes päällimmäinen taikina on saanut hieman väriä. Brookie saa jäädä mutakakkumaiseksi - sitä ei tarvitse paistaa läpikypsäksi.
  7. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa sitten annospaloiksi mielellään jääkaappikylmänä.



Vinkit


  • Kuuma brookie ei pysy koossa leikatessa. Anna sen jäähtyä hyvin ennen tarjoilua (esim. seuraavaan päivään jääkaapissa).
  • Saat leivinpaperin pysymään vuoan pohjalla kiinnittämällä sen vuoan kulmiin pyykkipojilla. Poista pyykkipojat ennen vuoan laittamista uuniin.
  • Brookie sopii hyvin pakastettavaksi. Leikkaa se jäähtyneenä paloiksi ja pakasta. Palat sulavat nopeasti huoneenlämmössä .




Katso myös