Seuraa meitä

Broileririsotto

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

5 annosta

20 min valmistus +

20 min kypsyminen


Gluteeniton


Helppo broileririsotto maustetaan sitruunalla ja timjamilla.

Ainekset       5:lle

350 g

broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1

sipuli

1

sellerin varsi (varsiselleri)

1

paprika

2 rkl

oliiviöljyä

4 dl

risottoriisiä

1 tl

currya

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

2 dl

ruokakermaa

200 g (4 dl)

pakasteherneitä

2 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl 

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl 

suolaa

2 rkl

sitruunamehua 

(0,5 sitruunan mehu)

Sitruunalla maustettu broileririsotto.

Ohjeet

  1. Ota broilerinsuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja hienonna varsiselleri. Pese ja kuutioi paprika. Mittaa riisi valmiiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin suikaleista. Kun broileri on saanut pintaan hieman väriä, lisää loppu broileri.
  4. Lisää pannulle sipuli ja selleri, kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä. Kuullota parin minuutin ajan. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta ruoka ei tummu liikaa. 
  5. Lisää riisi, paprika ja curry. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Siirrä ruoka kattilaan.
  6. Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Käytä kantta, jos mahdollista.
  7. Lisää ruokakerma, herneet, timjami, mustapippuri ja suola. Anna kiehua vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä, jos broileririsotto näyttää liian kuivalta.
  8. Lisää sitruunamehu juuri ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Jos sinulla on tarpeeksi suuri, korkeareunainen paistokasari, voit valmistaa ruoan alusta loppuun siinä.
  • Halutessasi lihaisamman risoton, voit hyvin lisätä broilerin määrää.




Katso myös


Seuraa meitä

Broileririsotto

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

5 annosta

20 min valmistus +

20 min kypsyminen


Gluteeniton


Helppo broileririsotto maustetaan sitruunalla ja timjamilla.

Ainekset       5:lle

350 g

broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1

sipuli

1

sellerin varsi (varsiselleri)

1

paprika

2 rkl

oliiviöljyä

4 dl

risottoriisiä

1 tl

currya

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

2 dl

ruokakermaa

200 g (4 dl)

pakasteherneitä

2 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl 

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl 

suolaa

2 rkl

sitruunamehua 

(0,5 sitruunan mehu)

Sitruunalla maustettu broileririsotto.

Ohjeet

  1. Ota broilerinsuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja hienonna varsiselleri. Pese ja kuutioi paprika. Mittaa riisi valmiiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin suikaleista. Kun broileri on saanut pintaan hieman väriä, lisää loppu broileri.
  4. Lisää pannulle sipuli ja selleri, kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä. Kuullota parin minuutin ajan. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta ruoka ei tummu liikaa. 
  5. Lisää riisi, paprika ja curry. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Siirrä ruoka kattilaan.
  6. Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Käytä kantta, jos mahdollista.
  7. Lisää ruokakerma, herneet, timjami, mustapippuri ja suola. Anna kiehua vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä, jos broileririsotto näyttää liian kuivalta.
  8. Lisää sitruunamehu juuri ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Jos sinulla on tarpeeksi suuri, korkeareunainen paistokasari, voit valmistaa ruoan alusta loppuun siinä.
  • Halutessasi lihaisamman risoton, voit hyvin lisätä broilerin määrää.




Katso myös


Seuraa meitä

Broileririsotto

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(3)

5 annosta

20 min valmistus +

20 min kypsyminen


Gluteeniton


Helppo broileririsotto maustetaan sitruunalla ja timjamilla.

Ainekset       5:lle

350 g

broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1

sipuli

1

sellerin varsi (varsiselleri)

1

paprika

2 rkl

oliiviöljyä

4 dl

risottoriisiä

1 tl

currya

8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

2 dl

ruokakermaa

200 g (4 dl)

pakasteherneitä

2 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl 

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl 

suolaa

2 rkl

sitruunamehua 

(0,5 sitruunan mehu)

Sitruunalla maustettu broileririsotto.

Ohjeet

  1. Ota broilerinsuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja hienonna varsiselleri. Pese ja kuutioi paprika. Mittaa riisi valmiiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin suikaleista. Kun broileri on saanut pintaan hieman väriä, lisää loppu broileri.
  4. Lisää pannulle sipuli ja selleri, kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä. Kuullota parin minuutin ajan. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta ruoka ei tummu liikaa. 
  5. Lisää riisi, paprika ja curry. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Siirrä ruoka kattilaan.
  6. Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Käytä kantta, jos mahdollista.
  7. Lisää ruokakerma, herneet, timjami, mustapippuri ja suola. Anna kiehua vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä, jos broileririsotto näyttää liian kuivalta.
  8. Lisää sitruunamehu juuri ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Jos sinulla on tarpeeksi suuri, korkeareunainen paistokasari, voit valmistaa ruoan alusta loppuun siinä.
  • Halutessasi lihaisamman risoton, voit hyvin lisätä broilerin määrää.




Katso myös