Seuraa meitä

Broilerigratiini

Rated 4.777777777777778 stars out of 5
4.8
(9)

4 annosta

15 min (valmistus) +

15 min (uunissa)


Gluteeniton


Reilusti kukkakaalia ja parsakaalia sisältävä broilerigratiini sopii pääruoaksi.

Ainekset       4:lle 

300 g

broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1 (n. 500 g)

kukkakaali

300 g

parsakaalia

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

currya

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

roseepippureita

1 prk (150 g)

ranskankermaa (creme fraiche)

1 prk (250 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

3 dl (120 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Broilerigratiini muuntuu kukkakaaligratiinista pääruoaksi.

Ohjeet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Paloittele kukkakaali ja parsakaali reilun kokoisiksi kukinnoiksi. Huuhtele ne vedellä.
  3. Kuumenna vettä kattilassa niin, että kukinnot tulevat lähes peittymään. Lisää kukkakaali ja parsakaali, kun vesi kiehuu. Keitä vajaa 5 minuuttia niin, että ne kypsyvät juuri ja juuri napakoiksi. Valuta hyvin.
  4. Kuumenna sillä välin reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy. Laita pannulle ensin puolet broilerin suikaleista. Kun suurin osa raa’asta pinnasta on hävinnyt, lisää loppu broileri. Paista broileri läpikypsäksi. 
  5. Lisää paistamisen loppupuolella curry ja sekoittele. Lisää broilerin joukkoon myös suola, mustapippuri ja roseepippureita sormien välissä murskattuna.
  6. Kaada kukkakaali ja parsakaali uunivuokaan (esim. lasagnevuoka, noin 25 x 20 cm). Lisää myös maustettu broileri. 
  7. Lusikoi päälle ranskankerma. Kaada maustettu ruokakerma vuokaan. Ripottele vielä päällimmäiseksi juustoraaste.
  8. Paista broilerigratiinia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman ruskeaa väriä. 



  Vinkit



  • Voit hyvin valmistaa gratiinin myös ilman broileria. Lisää silloin mausteita kukkakaalin ja parsakaalin joukkoon. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Jos käytät juustonmakuisen ruokakerman sijaan maustamatonta ruokakermaa, lisää suolan määrää. 
  • Ohjeeseen kannattaa valita vähintään 30 % rasvaa sisältävä juusto, sillä se sulaa vähärasvaista juustoa miellyttävämmin gratiinin pinnalle. Emmental-juustolla saat vahvemman maun, mutta ohjeeseen sopii hyvin myös esim. kermajuusto.




Katso myös


Seuraa meitä

Broilerigratiini

Rated 4.777777777777778 stars out of 5
4.8
(9)

4 annosta

15 min (valmistus) +

15 min (uunissa)


Gluteeniton


Reilusti kukkakaalia ja parsakaalia sisältävä broilerigratiini sopii pääruoaksi.

Ainekset       4:lle 

300 g

broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1 (n. 500 g)

kukkakaali

300 g

parsakaalia

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

currya

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

roseepippureita

1 prk (150 g)

ranskankermaa (creme fraiche)

1 prk (250 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

3 dl (120 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Broilerigratiini muuntuu kukkakaaligratiinista pääruoaksi.

Ohjeet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Paloittele kukkakaali ja parsakaali reilun kokoisiksi kukinnoiksi. Huuhtele ne vedellä.
  3. Kuumenna vettä kattilassa niin, että kukinnot tulevat lähes peittymään. Lisää kukkakaali ja parsakaali, kun vesi kiehuu. Keitä vajaa 5 minuuttia niin, että ne kypsyvät juuri ja juuri napakoiksi. Valuta hyvin.
  4. Kuumenna sillä välin reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy. Laita pannulle ensin puolet broilerin suikaleista. Kun suurin osa raa’asta pinnasta on hävinnyt, lisää loppu broileri. Paista broileri läpikypsäksi. 
  5. Lisää paistamisen loppupuolella curry ja sekoittele. Lisää broilerin joukkoon myös suola, mustapippuri ja roseepippureita sormien välissä murskattuna.
  6. Kaada kukkakaali ja parsakaali uunivuokaan (esim. lasagnevuoka, noin 25 x 20 cm). Lisää myös maustettu broileri. 
  7. Lusikoi päälle ranskankerma. Kaada maustettu ruokakerma vuokaan. Ripottele vielä päällimmäiseksi juustoraaste.
  8. Paista broilerigratiinia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman ruskeaa väriä. 



  Vinkit



  • Voit hyvin valmistaa gratiinin myös ilman broileria. Lisää silloin mausteita kukkakaalin ja parsakaalin joukkoon. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Jos käytät juustonmakuisen ruokakerman sijaan maustamatonta ruokakermaa, lisää suolan määrää. 
  • Ohjeeseen kannattaa valita vähintään 30 % rasvaa sisältävä juusto, sillä se sulaa vähärasvaista juustoa miellyttävämmin gratiinin pinnalle. Emmental-juustolla saat vahvemman maun, mutta ohjeeseen sopii hyvin myös esim. kermajuusto.




Katso myös


Seuraa meitä

Broilerigratiini

Rated 4.777777777777778 stars out of 5
4.8
(9)

4 annosta

15 min (valmistus) +

15 min (uunissa)


Gluteeniton


Reilusti kukkakaalia ja parsakaalia sisältävä broilerigratiini sopii pääruoaksi.

Ainekset       4:lle 

300 g

broilerin fileesuikaleita (maustamaton)

1 (n. 500 g)

kukkakaali

300 g

parsakaalia

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

currya

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

roseepippureita

1 prk (150 g)

ranskankermaa (creme fraiche)

1 prk (250 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

3 dl (120 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Broilerigratiini muuntuu kukkakaaligratiinista pääruoaksi.

Ohjeet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Paloittele kukkakaali ja parsakaali reilun kokoisiksi kukinnoiksi. Huuhtele ne vedellä.
  3. Kuumenna vettä kattilassa niin, että kukinnot tulevat lähes peittymään. Lisää kukkakaali ja parsakaali, kun vesi kiehuu. Keitä vajaa 5 minuuttia niin, että ne kypsyvät juuri ja juuri napakoiksi. Valuta hyvin.
  4. Kuumenna sillä välin reilunkokoinen paistinpannu. Lisää öljy. Laita pannulle ensin puolet broilerin suikaleista. Kun suurin osa raa’asta pinnasta on hävinnyt, lisää loppu broileri. Paista broileri läpikypsäksi. 
  5. Lisää paistamisen loppupuolella curry ja sekoittele. Lisää broilerin joukkoon myös suola, mustapippuri ja roseepippureita sormien välissä murskattuna.
  6. Kaada kukkakaali ja parsakaali uunivuokaan (esim. lasagnevuoka, noin 25 x 20 cm). Lisää myös maustettu broileri. 
  7. Lusikoi päälle ranskankerma. Kaada maustettu ruokakerma vuokaan. Ripottele vielä päällimmäiseksi juustoraaste.
  8. Paista broilerigratiinia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman ruskeaa väriä. 



  Vinkit



  • Voit hyvin valmistaa gratiinin myös ilman broileria. Lisää silloin mausteita kukkakaalin ja parsakaalin joukkoon. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Jos käytät juustonmakuisen ruokakerman sijaan maustamatonta ruokakermaa, lisää suolan määrää. 
  • Ohjeeseen kannattaa valita vähintään 30 % rasvaa sisältävä juusto, sillä se sulaa vähärasvaista juustoa miellyttävämmin gratiinin pinnalle. Emmental-juustolla saat vahvemman maun, mutta ohjeeseen sopii hyvin myös esim. kermajuusto.




Katso myös