Broileribolognese

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

5 annosta

30 min

Broileribolognese on mainio arkiruoka, jonka saa nostettua uudelle tasolle ripottelemalla päälle juustoraastetta! Aloita ottamalla broilerin jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Ainekset

400 g

broilerin jauhelihaa

2

porkkanaa

1

sipuli

2-3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1

kanaliemikuutio (tai1 tl suolaa)

2 rkl

vehnäjauhoja

- - - 

2 dl

vettä

400 g

tomaattimurskaa

2 rkl

tomaattisosetta (pyree)

2 tl

sokeria

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl 

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

balsamiviinietikkaa (tumma)

0,5 tl

suolaa (tarvittaessa)

Lisäksi 


400 g spagettia

3 litraa vettä

2 tl suolaa (keitinveden joukkoon)


Tarjoiluun


juustoraastetta

Broileribolognese tehdään broilerin jauhelihasta.

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin jauhelihasta. Kun jauheliha on jonkin verran ruskistunut, lisää pannulle loppu broileri. 
  3. Lisää porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli. Lisää myös kanaliemikuutio murusteltuna. Jatka paistamista muutama minuutti, jotta broileri kypsyy ja kasvikset pehmenevät - pienennä tarvittaessa lieden tehoa. 
  4. Ripottele vehnäjauhot broileriseoksen päälle. Sekoittele hyvin. (Siirrä ruoka kattilaan, jos paistinpannu käy ahtaaksi.)
  5. Lisää vesi, tomaattimurska ja tomaattisose. Mausta sokerilla, oreganolla, basilikalla, mustapippurilla ja balsamiviinietikalla. 
  6. Lisää vielä suolaa maun mukaan. Lisää tarvittaessa myös vettä, jos kastike vaikuttaa todella paksulta.
  7. Anna broileribolognesen kiehua pienellä teholla kannen alla vähintään 10 minuuttia, sekoittele välillä. Keitä sillä välin spagetti. Tarjoile kastike valutetun spagetin kanssa.



Vinkit


  • Jos ruokailijat ovat todella nälkäisiä, voit lisätä spagetin määrää.
  • Lisää broileribolognesen pinnalle raastettua juustoa juuri ennen syömistä.


Broileribolognese

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

5 annosta

30 min

Broileribolognese on mainio arkiruoka, jonka saa nostettua uudelle tasolle ripottelemalla päälle juustoraastetta! Aloita ottamalla broilerin jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Ainekset

400 g

broilerin jauhelihaa

2

porkkanaa

1

sipuli

2-3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1

kanaliemikuutio (tai1 tl suolaa)

2 rkl

vehnäjauhoja

- - - 

2 dl

vettä

400 g

tomaattimurskaa

2 rkl

tomaattisosetta (pyree)

2 tl

sokeria

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl 

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

balsamiviinietikkaa (tumma)

0,5 tl

suolaa (tarvittaessa)

Lisäksi 


400 g spagettia

3 litraa vettä

2 tl suolaa (keitinveden joukkoon)


Tarjoiluun


juustoraastetta

Broileribolognese tehdään broilerin jauhelihasta.

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin jauhelihasta. Kun jauheliha on jonkin verran ruskistunut, lisää pannulle loppu broileri. 
  3. Lisää porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli. Lisää myös kanaliemikuutio murusteltuna. Jatka paistamista muutama minuutti, jotta broileri kypsyy ja kasvikset pehmenevät - pienennä tarvittaessa lieden tehoa. 
  4. Ripottele vehnäjauhot broileriseoksen päälle. Sekoittele hyvin. (Siirrä ruoka kattilaan, jos paistinpannu käy ahtaaksi.)
  5. Lisää vesi, tomaattimurska ja tomaattisose. Mausta sokerilla, oreganolla, basilikalla, mustapippurilla ja balsamiviinietikalla. 
  6. Lisää vielä suolaa maun mukaan. Lisää tarvittaessa myös vettä, jos kastike vaikuttaa todella paksulta.
  7. Anna broileribolognesen kiehua pienellä teholla kannen alla vähintään 10 minuuttia, sekoittele välillä. Keitä sillä välin spagetti. Tarjoile kastike valutetun spagetin kanssa.



Vinkit


  • Jos ruokailijat ovat todella nälkäisiä, voit lisätä spagetin määrää.
  • Lisää broileribolognesen pinnalle raastettua juustoa juuri ennen syömistä.


Broileribolognese

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

5 annosta

30 min

Broileribolognese on mainio arkiruoka, jonka saa nostettua uudelle tasolle ripottelemalla päälle juustoraastetta! Aloita ottamalla broilerin jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Ainekset

400 g

broilerin jauhelihaa

2

porkkanaa

1

sipuli

2-3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

1

kanaliemikuutio (tai1 tl suolaa)

2 rkl

vehnäjauhoja

- - - 

2 dl

vettä

400 g

tomaattimurskaa

2 rkl

tomaattisosetta (pyree)

2 tl

sokeria

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl 

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

balsamiviinietikkaa (tumma)

0,5 tl

suolaa (tarvittaessa)

Lisäksi 


400 g spagettia

3 litraa vettä

2 tl suolaa (keitinveden joukkoon)


Tarjoiluun


juustoraastetta

Broileribolognese tehdään broilerin jauhelihasta.

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin jauhelihasta. Kun jauheliha on jonkin verran ruskistunut, lisää pannulle loppu broileri. 
  3. Lisää porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli. Lisää myös kanaliemikuutio murusteltuna. Jatka paistamista muutama minuutti, jotta broileri kypsyy ja kasvikset pehmenevät - pienennä tarvittaessa lieden tehoa. 
  4. Ripottele vehnäjauhot broileriseoksen päälle. Sekoittele hyvin. (Siirrä ruoka kattilaan, jos paistinpannu käy ahtaaksi.)
  5. Lisää vesi, tomaattimurska ja tomaattisose. Mausta sokerilla, oreganolla, basilikalla, mustapippurilla ja balsamiviinietikalla. 
  6. Lisää vielä suolaa maun mukaan. Lisää tarvittaessa myös vettä, jos kastike vaikuttaa todella paksulta.
  7. Anna broileribolognesen kiehua pienellä teholla kannen alla vähintään 10 minuuttia, sekoittele välillä. Keitä sillä välin spagetti. Tarjoile kastike valutetun spagetin kanssa.



Vinkit


  • Jos ruokailijat ovat todella nälkäisiä, voit lisätä spagetin määrää.
  • Lisää broileribolognesen pinnalle raastettua juustoa juuri ennen syömistä.