Broileri-fetapiirakka

Rated 3.9 stars out of 5
3.9
(40)

pyöreä piiras

25 min valmistus +

20 min paistaminen

Maistuva broileri-fetapiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Taikina

125 g

voita

3,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

0,5 dl

vettä

Täyte

350 g

broilerin fileesuikaleita (hunajamarinoitu)

1 rkl

rypsiöljyä

150 g

salaattijuustokuutioita (tai fetaa)

2

tomaattia

100 g (2,5 dl)

juustoa raasteena (emmental)

2

kananmunaa

250 ml 

ruokakermaa 

(juuston makuinen)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Broileri-fetapiirakka sopii kahvipöytään.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Paista broileri: Kuumenna paistinpannu. Lisää rypsiöljy ja puolet broilerista. Kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu broileri. Paista läpikypsäksi.
  3. Valmista taikina: Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi yhdellä kädellä (kunnes voi on sekoittunut tasaisesti jauhoihin). Lisää kylmä vesi ja sekoita.  
  4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalla ja reunoille (vuoan halkaisija noin 28 cm).
  5. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  6. Valmistele tällä välin täytteet: Valuta salaattijuustokuutiot (tai paloittele feta). Pese ja paloittele tomaatit. Raasta juusto.
  7. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma, basilika, oregano ja mustapippuri.
  8. Ripottele esipaistetun pohjan päälle broilerin suikaleet, tomaatit, salaattijuustokuutiot ja juustoraaste. Kaada päälle kananmuna-kermaseos.
  9. Paista broileri-fetapiirakkaa vielä noin 20 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla (kunnes piiras on saanut väriä ja täyte on hyytynyt).



Vinkit



  • Älä vaivaa tätä taikinaa. Veden lisäämisen jälkeen sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään. Jos taikina on kovin löysää, lisää hieman jauhoja. Jos taikina näyttää liian paksulta, lisää hieman vettä.
  • Jos käytät juuston makuisen ruokakerman sijaan tavallista ruokakermaa, lisää kermaseoksen joukkoon 0,5 tl suolaa.
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.
  • Tässä piirakassa on reilusti täytettä, joten pohjaa kannattaa esipaistaa ohjeen mukaan. Näin saat pohjaan paremman rakenteen.
  • Jos haluat leikata valmiista piirakasta kauniita palasia, kannattaa tomaatit leikata pieniksi paloiksi.
  • Anna broileripiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Broileri-fetapiirakka

Rated 3.9 stars out of 5
3.9
(40)

pyöreä piiras

25 min valmistus +

20 min paistaminen

Maistuva broileri-fetapiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Taikina

125 g

voita

3,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

0,5 dl

vettä

Täyte

350 g

broilerin fileesuikaleita (hunajamarinoitu)

1 rkl

rypsiöljyä

150 g

salaattijuustokuutioita (tai fetaa)

2

tomaattia

100 g (2,5 dl)

juustoa raasteena (emmental)

2

kananmunaa

250 ml 

ruokakermaa 

(juuston makuinen)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Broileri-fetapiirakka sopii kahvipöytään.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Paista broileri: Kuumenna paistinpannu. Lisää rypsiöljy ja puolet broilerista. Kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu broileri. Paista läpikypsäksi.
  3. Valmista taikina: Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi yhdellä kädellä (kunnes voi on sekoittunut tasaisesti jauhoihin). Lisää kylmä vesi ja sekoita.  
  4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalla ja reunoille (vuoan halkaisija noin 28 cm).
  5. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  6. Valmistele tällä välin täytteet: Valuta salaattijuustokuutiot (tai paloittele feta). Pese ja paloittele tomaatit. Raasta juusto.
  7. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma, basilika, oregano ja mustapippuri.
  8. Ripottele esipaistetun pohjan päälle broilerin suikaleet, tomaatit, salaattijuustokuutiot ja juustoraaste. Kaada päälle kananmuna-kermaseos.
  9. Paista broileri-fetapiirakkaa vielä noin 20 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla (kunnes piiras on saanut väriä ja täyte on hyytynyt).



Vinkit



  • Älä vaivaa tätä taikinaa. Veden lisäämisen jälkeen sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään. Jos taikina on kovin löysää, lisää hieman jauhoja. Jos taikina näyttää liian paksulta, lisää hieman vettä.
  • Jos käytät juuston makuisen ruokakerman sijaan tavallista ruokakermaa, lisää kermaseoksen joukkoon 0,5 tl suolaa.
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.
  • Tässä piirakassa on reilusti täytettä, joten pohjaa kannattaa esipaistaa ohjeen mukaan. Näin saat pohjaan paremman rakenteen.
  • Jos haluat leikata valmiista piirakasta kauniita palasia, kannattaa tomaatit leikata pieniksi paloiksi.
  • Anna broileripiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Broileri-fetapiirakka

Rated 3.9 stars out of 5
3.9
(40)

pyöreä piiras

25 min valmistus +

20 min paistaminen

Maistuva broileri-fetapiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Taikina

125 g

voita

3,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

0,5 dl

vettä

Täyte

350 g

broilerin fileesuikaleita (hunajamarinoitu)

1 rkl

rypsiöljyä

150 g

salaattijuustokuutioita (tai fetaa)

2

tomaattia

100 g (2,5 dl)

juustoa raasteena (emmental)

2

kananmunaa

250 ml 

ruokakermaa 

(juuston makuinen)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Broileri-fetapiirakka sopii kahvipöytään.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Paista broileri: Kuumenna paistinpannu. Lisää rypsiöljy ja puolet broilerista. Kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää loppu broileri. Paista läpikypsäksi.
  3. Valmista taikina: Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi yhdellä kädellä (kunnes voi on sekoittunut tasaisesti jauhoihin). Lisää kylmä vesi ja sekoita.  
  4. Levitä taikina piirasvuoan pohjalla ja reunoille (vuoan halkaisija noin 28 cm).
  5. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  6. Valmistele tällä välin täytteet: Valuta salaattijuustokuutiot (tai paloittele feta). Pese ja paloittele tomaatit. Raasta juusto.
  7. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma, basilika, oregano ja mustapippuri.
  8. Ripottele esipaistetun pohjan päälle broilerin suikaleet, tomaatit, salaattijuustokuutiot ja juustoraaste. Kaada päälle kananmuna-kermaseos.
  9. Paista broileri-fetapiirakkaa vielä noin 20 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla (kunnes piiras on saanut väriä ja täyte on hyytynyt).



Vinkit



  • Älä vaivaa tätä taikinaa. Veden lisäämisen jälkeen sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin keskenään. Jos taikina on kovin löysää, lisää hieman jauhoja. Jos taikina näyttää liian paksulta, lisää hieman vettä.
  • Jos käytät juuston makuisen ruokakerman sijaan tavallista ruokakermaa, lisää kermaseoksen joukkoon 0,5 tl suolaa.
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen, kaksinkertaista annos ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.
  • Tässä piirakassa on reilusti täytettä, joten pohjaa kannattaa esipaistaa ohjeen mukaan. Näin saat pohjaan paremman rakenteen.
  • Jos haluat leikata valmiista piirakasta kauniita palasia, kannattaa tomaatit leikata pieniksi paloiksi.
  • Anna broileripiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.