Seuraa meitä

Britakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

10 annosta

30 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) +

pohjan jäähtyminen

Britakakku mansikoilla on kesän suosikki. Ohjeella teet helposti näyttävän tarjottavan isollekin porukalle. 

Taikina

10 annosta

3

keltuaista

1 dl

sokeria

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl 

vanilliinisokeria

1 dl 

maitoa

150 g

voita sulatettuna

Marenki

valkuaista

1,5 dl

sokeria

0,5 dl 

mantelilastuja

Täyte

2 dl 

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

200 g (1 prk)

vaniljarahkaa

300 g (6 dl)

mansikoita

(sitruunamelissaa)

Britakakku mansikoilla on kesäinen herkku.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Jätä valkuaiset odottamaan. Lisää keltuaisten joukkoon 1 dl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhoseos sekä maito keltuaisseokseen.
  4. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). Lisää voisula taikinaa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina pellille (noin 25 x 35 cm) reilunkokoisen leivinpaperin päälle.



Marenki ja paistaminen



  1. Vaahdota valkuaiset ja 1,5 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Onnistunut marenkivaahto pysyy kulhossa ylösalaisinkin käännettynä.
  2. Levitä marenkivaahto taikinan pinnalle. Ripottele päälle mantelilastuja.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna kypsän britakakku-pohjan jäähtyä hyvin.



Täyte ja kokoaminen



  1. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja vaniljarahka. Viipaloi mansikat.
  2. Leikkaa pohja kahteen osaan. Irrota pohjalevy leivinpaperista lastan avulla ja aseta toinen pohjan puolikas tarjoilualustalle. Levitä täyte pohjalle. Lisää päälle puolet mansikoista.
  3. Nosta toinen levy päälle. Koristele lopuilla mansikoilla ja sitruunamelissalla juuri ennen tarjoilua.




Vinkit


  • Pohjan voi hyvin pakastaa. Kun teet sen leivinpaperin kanssa (kahteen osaan leikattuna), pohjaa on helppo siirrellä. Se sulaa nopeasti huoneenlämmössä täyttövalmiiksi. 
  • Voit käyttää mansikoiden sijaan esimerkiksi vadelmia, mustikoita tai viinimarjoja. Kuvassa on koristeena myös kurkkuyrtin kukkia.
  • Teet helposti britakakun isommallekin joukolle, kun paistat kaksi pohjalevyä ja kokoat kakun niistä (levyjä puolittamatta). 




Katso myös


Seuraa meitä

Britakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

10 annosta

30 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) +

pohjan jäähtyminen

Britakakku mansikoilla on kesän suosikki. Ohjeella teet helposti näyttävän tarjottavan isollekin porukalle. 

Taikina

10 annosta

3

keltuaista

1 dl

sokeria

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl 

vanilliinisokeria

1 dl 

maitoa

150 g

voita sulatettuna

Marenki

valkuaista

1,5 dl

sokeria

0,5 dl 

mantelilastuja

Täyte

2 dl 

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

200 g (1 prk)

vaniljarahkaa

300 g (6 dl)

mansikoita

(sitruunamelissaa)

Britakakku mansikoilla on kesäinen herkku.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Jätä valkuaiset odottamaan. Lisää keltuaisten joukkoon 1 dl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhoseos sekä maito keltuaisseokseen.
  4. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). Lisää voisula taikinaa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina pellille (noin 25 x 35 cm) reilunkokoisen leivinpaperin päälle.



Marenki ja paistaminen



  1. Vaahdota valkuaiset ja 1,5 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Onnistunut marenkivaahto pysyy kulhossa ylösalaisinkin käännettynä.
  2. Levitä marenkivaahto taikinan pinnalle. Ripottele päälle mantelilastuja.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna kypsän britakakku-pohjan jäähtyä hyvin.



Täyte ja kokoaminen



  1. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja vaniljarahka. Viipaloi mansikat.
  2. Leikkaa pohja kahteen osaan. Irrota pohjalevy leivinpaperista lastan avulla ja aseta toinen pohjan puolikas tarjoilualustalle. Levitä täyte pohjalle. Lisää päälle puolet mansikoista.
  3. Nosta toinen levy päälle. Koristele lopuilla mansikoilla ja sitruunamelissalla juuri ennen tarjoilua.




Vinkit


  • Pohjan voi hyvin pakastaa. Kun teet sen leivinpaperin kanssa (kahteen osaan leikattuna), pohjaa on helppo siirrellä. Se sulaa nopeasti huoneenlämmössä täyttövalmiiksi. 
  • Voit käyttää mansikoiden sijaan esimerkiksi vadelmia, mustikoita tai viinimarjoja. Kuvassa on koristeena myös kurkkuyrtin kukkia.
  • Teet helposti britakakun isommallekin joukolle, kun paistat kaksi pohjalevyä ja kokoat kakun niistä (levyjä puolittamatta). 




Katso myös


Seuraa meitä

Britakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

10 annosta

30 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) +

pohjan jäähtyminen

Britakakku mansikoilla on kesän suosikki. Ohjeella teet helposti näyttävän tarjottavan isollekin porukalle. 

Taikina

10 annosta

3

keltuaista

1 dl

sokeria

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl 

vanilliinisokeria

1 dl 

maitoa

150 g

voita sulatettuna

Marenki

valkuaista

1,5 dl

sokeria

0,5 dl 

mantelilastuja

Täyte

2 dl 

vispikermaa

1 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

200 g (1 prk)

vaniljarahkaa

300 g (6 dl)

mansikoita

(sitruunamelissaa)

Britakakku mansikoilla on kesäinen herkku.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Jätä valkuaiset odottamaan. Lisää keltuaisten joukkoon 1 dl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhoseos sekä maito keltuaisseokseen.
  4. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). Lisää voisula taikinaa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina pellille (noin 25 x 35 cm) reilunkokoisen leivinpaperin päälle.



Marenki ja paistaminen



  1. Vaahdota valkuaiset ja 1,5 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Onnistunut marenkivaahto pysyy kulhossa ylösalaisinkin käännettynä.
  2. Levitä marenkivaahto taikinan pinnalle. Ripottele päälle mantelilastuja.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna kypsän britakakku-pohjan jäähtyä hyvin.



Täyte ja kokoaminen



  1. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja vaniljarahka. Viipaloi mansikat.
  2. Leikkaa pohja kahteen osaan. Irrota pohjalevy leivinpaperista lastan avulla ja aseta toinen pohjan puolikas tarjoilualustalle. Levitä täyte pohjalle. Lisää päälle puolet mansikoista.
  3. Nosta toinen levy päälle. Koristele lopuilla mansikoilla ja sitruunamelissalla juuri ennen tarjoilua.




Vinkit


  • Pohjan voi hyvin pakastaa. Kun teet sen leivinpaperin kanssa (kahteen osaan leikattuna), pohjaa on helppo siirrellä. Se sulaa nopeasti huoneenlämmössä täyttövalmiiksi. 
  • Voit käyttää mansikoiden sijaan esimerkiksi vadelmia, mustikoita tai viinimarjoja. Kuvassa on koristeena myös kurkkuyrtin kukkia.
  • Teet helposti britakakun isommallekin joukolle, kun paistat kaksi pohjalevyä ja kokoat kakun niistä (levyjä puolittamatta). 




Katso myös