Seuraa meitä

Bolognese-kastike

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

5 annosta

30 min

Bolognese-kastike sopii mainiosti pastan kaveriksi.

Ainekset

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauhelihaa)

2

porkkanaa

1

sipuli

2-3

valkosipulin kynttä

1

sellerin varsi (varsiselleri)

1 rkl

rypsiöljyä

2 rkl

vehnäjauhoja

400 g

tomaattimurskaa

3 dl

vettä

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl 

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tarjoiluun: 


juustoraastetta (esim. parmesan)

Bolognese-kastike on klassikkoruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja hienonna selleri.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha on jo jonkin verran ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle loput jauhelihat. 
  4. Lisää myös porkkanaraaste, sipuli, valkosipuli ja selleri. Jatka paistamista vielä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät, mutta eivät saa ruskeaa väriä.
  5. Ripottele jauhelihaseoksen päälle vehnäjauhot. Sekoittele hyvin. Siirrä seos kattilaan, jos paistinpannu käy ahtaaksi.
  6. Lisää tomaattimurska, vesi ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen.
  7. Mausta sokerilla, suolalla, oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. 
  8. Hauduta bolognese-kastiketta vähintään 10 minuuttia. 



Vinkit



  • Voit hyvin antaa kastikkeen hautua pidempään. Maku vain paranee pitkän hauduttamisen aikana. 
  • Vähennät roiskumista, kun haudutat kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla niin, että bolognese juuri ja juuri kiehuu.




Katso myös



Seuraa meitä

Bolognese-kastike

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

5 annosta

30 min

Bolognese-kastike sopii mainiosti pastan kaveriksi.

Ainekset

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauhelihaa)

2

porkkanaa

1

sipuli

2-3

valkosipulin kynttä

1

sellerin varsi (varsiselleri)

1 rkl

rypsiöljyä

2 rkl

vehnäjauhoja

400 g

tomaattimurskaa

3 dl

vettä

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl 

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tarjoiluun: 


juustoraastetta (esim. parmesan)

Bolognese-kastike on klassikkoruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja hienonna selleri.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha on jo jonkin verran ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle loput jauhelihat. 
  4. Lisää myös porkkanaraaste, sipuli, valkosipuli ja selleri. Jatka paistamista vielä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät, mutta eivät saa ruskeaa väriä.
  5. Ripottele jauhelihaseoksen päälle vehnäjauhot. Sekoittele hyvin. Siirrä seos kattilaan, jos paistinpannu käy ahtaaksi.
  6. Lisää tomaattimurska, vesi ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen.
  7. Mausta sokerilla, suolalla, oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. 
  8. Hauduta bolognese-kastiketta vähintään 10 minuuttia. 



Vinkit



  • Voit hyvin antaa kastikkeen hautua pidempään. Maku vain paranee pitkän hauduttamisen aikana. 
  • Vähennät roiskumista, kun haudutat kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla niin, että bolognese juuri ja juuri kiehuu.




Katso myös



Seuraa meitä

Bolognese-kastike

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(6)

5 annosta

30 min

Bolognese-kastike sopii mainiosti pastan kaveriksi.

Ainekset

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauhelihaa)

2

porkkanaa

1

sipuli

2-3

valkosipulin kynttä

1

sellerin varsi (varsiselleri)

1 rkl

rypsiöljyä

2 rkl

vehnäjauhoja

400 g

tomaattimurskaa

3 dl

vettä

70 g (0,7 dl)

tomaattisosetta (pyree)

1 rkl

sokeria

1,5 tl

suolaa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl 

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Tarjoiluun: 


juustoraastetta (esim. parmesan)

Bolognese-kastike on klassikkoruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja hienonna selleri.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha on jo jonkin verran ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle loput jauhelihat. 
  4. Lisää myös porkkanaraaste, sipuli, valkosipuli ja selleri. Jatka paistamista vielä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät, mutta eivät saa ruskeaa väriä.
  5. Ripottele jauhelihaseoksen päälle vehnäjauhot. Sekoittele hyvin. Siirrä seos kattilaan, jos paistinpannu käy ahtaaksi.
  6. Lisää tomaattimurska, vesi ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen.
  7. Mausta sokerilla, suolalla, oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. 
  8. Hauduta bolognese-kastiketta vähintään 10 minuuttia. 



Vinkit



  • Voit hyvin antaa kastikkeen hautua pidempään. Maku vain paranee pitkän hauduttamisen aikana. 
  • Vähennät roiskumista, kun haudutat kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla niin, että bolognese juuri ja juuri kiehuu.




Katso myös