Bataattiranskalaiset uunissa

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

15 min valmistus +

30 min uunissa



Tarjoa uunissa paistetut bataattiranskalaiset esimerkiksi grillatun lihan lisäkkeenä.



Ainekset

1 kg (2 kpl)

bataattia

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl 

(savu)paprikajauhetta

1,5 rkl

perunajauhoja

2 rkl

rypsiöljyä

n. 1 tl

suolaa

Bataattiranskalaiset valmistuvat uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Kuori bataatit. Leikkaa ne hieman alle 1 cm x 1cm paksuisiksi, ranskalaisia muistuttaviksi tasakokoisiksi suikaleiksi. Laita bataattisuikaleet isoon kulhoon.
  3. Lisää bataattien päälle kulhoon mustapippuri, paprikajauhe (tai savupaprikajauhe) ja perunajauho. Sekoita hyvin. Lisää öljy ja sekoita.
  4. Kaada bataattisuikaleet pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista 225 asteessa noin 30 min. Seuraa bataattien paistumista, sopiva paistoaika vaihtelee suikaleiden koosta riippuen.
  6. Ripottele suolaa maun mukaan valmiiden bataattiranskalaisten päälle.



Vinkit


  • Pese bataatit ennen kuorimista. Jos huuhtelet valmiita bataattisuikaleita, anna niiden kuivua hyvin ennen mausteiden lisäämistä. Näin saat rapeampia bataattiranskalaisia.
  • Pyri levittämään bataattisuikaleet yhteen kerrokseen pellille, jolloin lopputulos on mahdollisimman rapea.
  • Bataattiranskalaiset ovat rapeimmillaan heti uunista ottamisen jälkeen.
  • Jos haluat erityisen rapeita bataattiranskalaisia, uppopaista ne öljyssä.


Bataattiranskalaiset uunissa

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

15 min valmistus +

30 min uunissa



Tarjoa uunissa paistetut bataattiranskalaiset esimerkiksi grillatun lihan lisäkkeenä.



Ainekset

1 kg (2 kpl)

bataattia

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl 

(savu)paprikajauhetta

1,5 rkl

perunajauhoja

2 rkl

rypsiöljyä

n. 1 tl

suolaa

Bataattiranskalaiset valmistuvat uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Kuori bataatit. Leikkaa ne hieman alle 1 cm x 1cm paksuisiksi, ranskalaisia muistuttaviksi tasakokoisiksi suikaleiksi. Laita bataattisuikaleet isoon kulhoon.
  3. Lisää bataattien päälle kulhoon mustapippuri, paprikajauhe (tai savupaprikajauhe) ja perunajauho. Sekoita hyvin. Lisää öljy ja sekoita.
  4. Kaada bataattisuikaleet pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista 225 asteessa noin 30 min. Seuraa bataattien paistumista, sopiva paistoaika vaihtelee suikaleiden koosta riippuen.
  6. Ripottele suolaa maun mukaan valmiiden bataattiranskalaisten päälle.



Vinkit


  • Pese bataatit ennen kuorimista. Jos huuhtelet valmiita bataattisuikaleita, anna niiden kuivua hyvin ennen mausteiden lisäämistä. Näin saat rapeampia bataattiranskalaisia.
  • Pyri levittämään bataattisuikaleet yhteen kerrokseen pellille, jolloin lopputulos on mahdollisimman rapea.
  • Bataattiranskalaiset ovat rapeimmillaan heti uunista ottamisen jälkeen.
  • Jos haluat erityisen rapeita bataattiranskalaisia, uppopaista ne öljyssä.


Bataattiranskalaiset uunissa

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

15 min valmistus +

30 min uunissa



Tarjoa uunissa paistetut bataattiranskalaiset esimerkiksi grillatun lihan lisäkkeenä.



Ainekset

1 kg (2 kpl)

bataattia

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl 

(savu)paprikajauhetta

1,5 rkl

perunajauhoja

2 rkl

rypsiöljyä

n. 1 tl

suolaa

Bataattiranskalaiset valmistuvat uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Kuori bataatit. Leikkaa ne hieman alle 1 cm x 1cm paksuisiksi, ranskalaisia muistuttaviksi tasakokoisiksi suikaleiksi. Laita bataattisuikaleet isoon kulhoon.
  3. Lisää bataattien päälle kulhoon mustapippuri, paprikajauhe (tai savupaprikajauhe) ja perunajauho. Sekoita hyvin. Lisää öljy ja sekoita.
  4. Kaada bataattisuikaleet pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Paista 225 asteessa noin 30 min. Seuraa bataattien paistumista, sopiva paistoaika vaihtelee suikaleiden koosta riippuen.
  6. Ripottele suolaa maun mukaan valmiiden bataattiranskalaisten päälle.



Vinkit


  • Pese bataatit ennen kuorimista. Jos huuhtelet valmiita bataattisuikaleita, anna niiden kuivua hyvin ennen mausteiden lisäämistä. Näin saat rapeampia bataattiranskalaisia.
  • Pyri levittämään bataattisuikaleet yhteen kerrokseen pellille, jolloin lopputulos on mahdollisimman rapea.
  • Bataattiranskalaiset ovat rapeimmillaan heti uunista ottamisen jälkeen.
  • Jos haluat erityisen rapeita bataattiranskalaisia, uppopaista ne öljyssä.