Bataattikeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

20 min (valmistelut) +

30 min (kypsyminen)


Gluteeniton



Porkkana-bataattikeitto maustetaan lempeästi chilillä. Sen tulisuus sopii kivasti yhteen bataatin makeuden kanssa. Oman maun mukaan voit laittaa chiliä reilumminkin kuin ohjeessa.


Ainekset      5 annosta

1 kg 

bataattia (2 - 3 kpl)

500 g

porkkanaa (n. 5 kpl)

0,5 

punainen chili (keskivahva)

3 rkl

rypsiöljyä

- - -

n. 8 dl

vettä

1

kanaliemikuutio tai kasvisliemikuutio

- - -

0,5 tl

suolaa

(0,75 tl

inkivääriä, jauhettu)

2 dl

kuohukermaa tai ruokakermaa

Bataattikeitto maustetaan lempeästi chilillä.

Ohje

  1. Pese, kuori ja paloittele bataatit ja porkkanat (pienet palat kypsyvät nopeammin)
  2. Huuhtele ja hienonna puolikas chili (poista siemenet). 
  3. Laita öljy, bataatit, porkkanat ja chili isoon kattilaan (n. 5 litraa). Kuullota sekoitellen muutaman minuutin ajan (siten, että palat eivät ruskistu - pienennä tarpeen mukaan lieden tehoa).
  4. Lisää vesi sekä liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. 
  5. Anna kiehua kannen alla noin 20 - 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmeitä.
  6. Mausta suolalla ja halutessasi inkiväärillä.
  7. Soseuta sauvasekoittimella.
  8. Lisää kerma. Kuumenna bataattikeitto kiehuvaksi samalla sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua.



Vinkit


  • Tuoreen chilin sijaan voit maustaa keiton chilihiutaleilla tai jauhetulla valkopippurilla (noin 0,25 tl).
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus. 
  • Voit käyttää bataattikeittoon kerman sijaan kookosmaitoa. Maustamiseen voi kokeilla myös valkosipulia ja limen mehua. 

 

Katso myös