Banoffee lasissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

6 - 8 annosta

20 min


Banoffee tehdään tavallisesti piirakan muotoon, mutta sen voi mainiosti koota myös laseihin. Banaani ja toffeinen, karamellisoitu kondensoitu maito takaavat makean lopetuksen aterialle.


Ainekset

6 - 8 annosta

100 g

digestive- tai kaurakeksejä

2

banaania

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa

2 dl

vispikermaa

1 tl

vaniljasokeria

1 - 2 palaa

suklaata

(1

banaani)

Banoffee laseissa on rento, makea jälkiruoka.

Ohje

  1. Murskaa keksit hienoksi esim. kaulimella muovipussissa. 
  2. Kuori 2 banaania ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Notkista kondensoitu maito sekoittamalla sitä (esim. lusikalla).
  4. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppupuolella vaniljasokerilla. 
  5. Jaa ainekset laseihin kerroksittain: Jaa puolet muruista lasien pohjalle. Lisää puolet banaaniviipaleista keksinmurujen päälle. Lisää sitten puolet kondensoidusta maidosta. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Toista.  
  6. Koristele rouhitulla suklaalla. Halutessasi voit viipaloida koristeeksi vielä yhden banaanin. 



Vinkit


  • Käytä karamellisoitua kondensoitua maitoa (Dulce de Leche), joka muistuttaa paksua kinuskikastiketta.
  • Annoksesta tulee makea, joten pienikin määrä voi riittää (ainekset riittävät jopa 8 lasilliseen). 
  • Banaaniviipaleet ruskistuvat herkästi, joten jälkiruoan kokoamista ei kannatta tehdä liian ajoissa. Banoffee-lasit voivat kuitenkin odottaa tarjoilua jonkin aikaa jääkaapissa.  


Banoffee lasissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

6 - 8 annosta

20 min


Banoffee tehdään tavallisesti piirakan muotoon, mutta sen voi mainiosti koota myös laseihin. Banaani ja toffeinen, karamellisoitu kondensoitu maito takaavat makean lopetuksen aterialle.


Ainekset

6 - 8 annosta

100 g

digestive- tai kaurakeksejä

2

banaania

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa

2 dl

vispikermaa

1 tl

vaniljasokeria

1 - 2 palaa

suklaata

(1

banaani)

Banoffee laseissa on rento, makea jälkiruoka.

Ohje

  1. Murskaa keksit hienoksi esim. kaulimella muovipussissa. 
  2. Kuori 2 banaania ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Notkista kondensoitu maito sekoittamalla sitä (esim. lusikalla).
  4. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppupuolella vaniljasokerilla. 
  5. Jaa ainekset laseihin kerroksittain: Jaa puolet muruista lasien pohjalle. Lisää puolet banaaniviipaleista keksinmurujen päälle. Lisää sitten puolet kondensoidusta maidosta. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Toista.  
  6. Koristele rouhitulla suklaalla. Halutessasi voit viipaloida koristeeksi vielä yhden banaanin. 



Vinkit


  • Käytä karamellisoitua kondensoitua maitoa (Dulce de Leche), joka muistuttaa paksua kinuskikastiketta.
  • Annoksesta tulee makea, joten pienikin määrä voi riittää (ainekset riittävät jopa 8 lasilliseen). 
  • Banaaniviipaleet ruskistuvat herkästi, joten jälkiruoan kokoamista ei kannatta tehdä liian ajoissa. Banoffee-lasit voivat kuitenkin odottaa tarjoilua jonkin aikaa jääkaapissa.  


Banoffee lasissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

6 - 8 annosta

20 min


Banoffee tehdään tavallisesti piirakan muotoon, mutta sen voi mainiosti koota myös laseihin. Banaani ja toffeinen, karamellisoitu kondensoitu maito takaavat makean lopetuksen aterialle.


Ainekset

6 - 8 annosta

100 g

digestive- tai kaurakeksejä

2

banaania

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa

2 dl

vispikermaa

1 tl

vaniljasokeria

1 - 2 palaa

suklaata

(1

banaani)

Banoffee laseissa on rento, makea jälkiruoka.

Ohje

  1. Murskaa keksit hienoksi esim. kaulimella muovipussissa. 
  2. Kuori 2 banaania ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Notkista kondensoitu maito sekoittamalla sitä (esim. lusikalla).
  4. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppupuolella vaniljasokerilla. 
  5. Jaa ainekset laseihin kerroksittain: Jaa puolet muruista lasien pohjalle. Lisää puolet banaaniviipaleista keksinmurujen päälle. Lisää sitten puolet kondensoidusta maidosta. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Toista.  
  6. Koristele rouhitulla suklaalla. Halutessasi voit viipaloida koristeeksi vielä yhden banaanin. 



Vinkit


  • Käytä karamellisoitua kondensoitua maitoa (Dulce de Leche), joka muistuttaa paksua kinuskikastiketta.
  • Annoksesta tulee makea, joten pienikin määrä voi riittää (ainekset riittävät jopa 8 lasilliseen). 
  • Banaaniviipaleet ruskistuvat herkästi, joten jälkiruoan kokoamista ei kannatta tehdä liian ajoissa. Banoffee-lasit voivat kuitenkin odottaa tarjoilua jonkin aikaa jääkaapissa.