Banoffee

Rated 5 stars out of 5
5.0
(5)

8 palaa (ø 23 cm)

20 min 

Helppo banoffee yhdistää banaanin ja toffeen maut hurmaavaksi tarjottavaksi. Irtopohjavuoan sijaan voit käyttää pienehköä piirakkavuokaa, josta herkun voi tarjoilla ilman vuoasta irrottamista.

Pohja

200 g

kaurakeksejä

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Täyte ja koristelu

3

banaania

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa

- - - 

2 dl

vispi- tai kuohukermaa 

2 tl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - - 

2 palaa

suklaata

(1

banaani)

Banoffee on helppo ja nopea tehdä.

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø noin 23 cm). Murskaa keksit hienoksi esim. kaulimella muovipussissa (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  2. Sulata voi. Sekoita keksimurska voin joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle (halutessasi voit nostaa sitä noin 1 cm verran reunoille).
  3. Laita vuoka jääkaappiin (vähintään täytteen valmistelun ajaksi), jotta pohja kovettuu. 



Täyte ja koristelu


  1. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppuvaiheessa sokerilla ja vaniljasokerilla. 
  2. Kuori banaanit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Levitä banaaniviipaleet keksipohjalle. Levitä kondensoitu maito banaaniviipaleiden päälle (notkista kondensoitua maitoa tarvittaessa sekoittamalla sitä ennen levittämistä). 
  4. Lusikoi päälle kermavaahto. Koristele rouhitulla suklaalla. Halutessasi voit viipaloida koristeeksi vielä yhden banaanin.
  5. Jos banoffee jää odottamaan herkuttelua, säilytä se jääkaapissa.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty karamellisoitua kondensoitua maitoa, joka muistuttaa paksua kinuskikastiketta.
  • Banaaniviipaleet ruskistuvat herkästi, joten täyttäminen ja erityisesti banaanilla koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.

  • Irrota banoffee irtopohjavuoasta ennen tarjoilua (leivinpaperia ei tarvitse poistaa).



Banoffee

Rated 5 stars out of 5
5.0
(5)

8 palaa (ø 23 cm)

20 min 

Helppo banoffee yhdistää banaanin ja toffeen maut hurmaavaksi tarjottavaksi. Irtopohjavuoan sijaan voit käyttää pienehköä piirakkavuokaa, josta herkun voi tarjoilla ilman vuoasta irrottamista.

Pohja

200 g

kaurakeksejä

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Täyte ja koristelu

3

banaania

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa

- - - 

2 dl

vispi- tai kuohukermaa 

2 tl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - - 

2 palaa

suklaata

(1

banaani)

Banoffee on helppo ja nopea tehdä.

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø noin 23 cm). Murskaa keksit hienoksi esim. kaulimella muovipussissa (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  2. Sulata voi. Sekoita keksimurska voin joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle (halutessasi voit nostaa sitä noin 1 cm verran reunoille).
  3. Laita vuoka jääkaappiin (vähintään täytteen valmistelun ajaksi), jotta pohja kovettuu. 



Täyte ja koristelu


  1. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppuvaiheessa sokerilla ja vaniljasokerilla. 
  2. Kuori banaanit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Levitä banaaniviipaleet keksipohjalle. Levitä kondensoitu maito banaaniviipaleiden päälle (notkista kondensoitua maitoa tarvittaessa sekoittamalla sitä ennen levittämistä). 
  4. Lusikoi päälle kermavaahto. Koristele rouhitulla suklaalla. Halutessasi voit viipaloida koristeeksi vielä yhden banaanin.
  5. Jos banoffee jää odottamaan herkuttelua, säilytä se jääkaapissa.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty karamellisoitua kondensoitua maitoa, joka muistuttaa paksua kinuskikastiketta.
  • Banaaniviipaleet ruskistuvat herkästi, joten täyttäminen ja erityisesti banaanilla koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.

  • Irrota banoffee irtopohjavuoasta ennen tarjoilua (leivinpaperia ei tarvitse poistaa).



Banoffee

Rated 5 stars out of 5
5.0
(5)

8 palaa (ø 23 cm)

20 min 

Helppo banoffee yhdistää banaanin ja toffeen maut hurmaavaksi tarjottavaksi. Irtopohjavuoan sijaan voit käyttää pienehköä piirakkavuokaa, josta herkun voi tarjoilla ilman vuoasta irrottamista.

Pohja

200 g

kaurakeksejä

100 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Täyte ja koristelu

3

banaania

1 prk (397 g)

karamellisoitua
kondensoitua maitoa

- - - 

2 dl

vispi- tai kuohukermaa 

2 tl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - - 

2 palaa

suklaata

(1

banaani)

Banoffee on helppo ja nopea tehdä.

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø noin 23 cm). Murskaa keksit hienoksi esim. kaulimella muovipussissa (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  2. Sulata voi. Sekoita keksimurska voin joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle (halutessasi voit nostaa sitä noin 1 cm verran reunoille).
  3. Laita vuoka jääkaappiin (vähintään täytteen valmistelun ajaksi), jotta pohja kovettuu. 



Täyte ja koristelu


  1. Vaahdota kerma. Mausta se vaahdottamisen loppuvaiheessa sokerilla ja vaniljasokerilla. 
  2. Kuori banaanit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  3. Levitä banaaniviipaleet keksipohjalle. Levitä kondensoitu maito banaaniviipaleiden päälle (notkista kondensoitua maitoa tarvittaessa sekoittamalla sitä ennen levittämistä). 
  4. Lusikoi päälle kermavaahto. Koristele rouhitulla suklaalla. Halutessasi voit viipaloida koristeeksi vielä yhden banaanin.
  5. Jos banoffee jää odottamaan herkuttelua, säilytä se jääkaapissa.



Vinkit


  • Ohjeessa on käytetty karamellisoitua kondensoitua maitoa, joka muistuttaa paksua kinuskikastiketta.
  • Banaaniviipaleet ruskistuvat herkästi, joten täyttäminen ja erityisesti banaanilla koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.

  • Irrota banoffee irtopohjavuoasta ennen tarjoilua (leivinpaperia ei tarvitse poistaa).