Seuraa meitä

Banaanikakku

Rated 4.28 stars out of 5
4.3
(100)

n. 16 viipaletta

15 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen)

Banaanikakku on helppo ja mehevä kahvikakku.

Ainekset

2,25 dl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

kanelia

150 g

margariinia (sulatettu)

2

banaania (kypsää)

2 dl

kermaviiliä

3

kananmunaa

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja



Banaanikakku on mehevä kahvikakku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ohje sopii noin 2 litran vuokaan. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: sokeri, vehnäjauho, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja kaneli.
  4. Sulata margariini (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua).
  5. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Yhdistä soseutetut banaanit, kermaviili ja kananmunat. Sekoita esimerkiksi isolla lusikalla. 
  6. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Lisää myös sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi lusikalla, mutta älä sekoita taikinaa turhaan.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Kakku on valmis, kun kakkutaikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  9. Anna kakun jäähtyä hieman. Aseta tarjoilulautanen kakun päälle. Ota tukeva ote ja kumoa kakku lautaselle pitäen tukevasti kiinni sekä kakkuvuoasta että tarjoilulautasesta.



Vinkit


  • Voit testata kakkuvuoan koon esimerkiksi kokeilemalla, paljonko vettä vuokaan mahtuu. Kuivaa vuoka ennen käyttöä.
  • Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta, voit soseuttaa banaanit haarukalla.
  • Kakkuvuokaa ei kannata pestä astianpesukoneessa. Vuoka pysyy kunnossa, kun peset sen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja pienellä määrällä käsiastianpesuainetta.




Katso myös 


Seuraa meitä

Banaanikakku

Rated 4.28 stars out of 5
4.3
(100)

n. 16 viipaletta

15 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen)

Banaanikakku on helppo ja mehevä kahvikakku.

Ainekset

2,25 dl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

kanelia

150 g

margariinia (sulatettu)

2

banaania (kypsää)

2 dl

kermaviiliä

3

kananmunaa

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja



Banaanikakku on mehevä kahvikakku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ohje sopii noin 2 litran vuokaan. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: sokeri, vehnäjauho, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja kaneli.
  4. Sulata margariini (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua).
  5. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Yhdistä soseutetut banaanit, kermaviili ja kananmunat. Sekoita esimerkiksi isolla lusikalla. 
  6. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Lisää myös sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi lusikalla, mutta älä sekoita taikinaa turhaan.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Kakku on valmis, kun kakkutaikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  9. Anna kakun jäähtyä hieman. Aseta tarjoilulautanen kakun päälle. Ota tukeva ote ja kumoa kakku lautaselle pitäen tukevasti kiinni sekä kakkuvuoasta että tarjoilulautasesta.



Vinkit


  • Voit testata kakkuvuoan koon esimerkiksi kokeilemalla, paljonko vettä vuokaan mahtuu. Kuivaa vuoka ennen käyttöä.
  • Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta, voit soseuttaa banaanit haarukalla.
  • Kakkuvuokaa ei kannata pestä astianpesukoneessa. Vuoka pysyy kunnossa, kun peset sen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja pienellä määrällä käsiastianpesuainetta.




Katso myös 


Seuraa meitä

Banaanikakku

Rated 4.28 stars out of 5
4.3
(100)

n. 16 viipaletta

15 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen)

Banaanikakku on helppo ja mehevä kahvikakku.

Ainekset

2,25 dl

sokeria

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

kanelia

150 g

margariinia (sulatettu)

2

banaania (kypsää)

2 dl

kermaviiliä

3

kananmunaa

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja



Banaanikakku on mehevä kahvikakku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ohje sopii noin 2 litran vuokaan. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: sokeri, vehnäjauho, vanilliinisokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja kaneli.
  4. Sulata margariini (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua).
  5. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Yhdistä soseutetut banaanit, kermaviili ja kananmunat. Sekoita esimerkiksi isolla lusikalla. 
  6. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Lisää myös sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi lusikalla, mutta älä sekoita taikinaa turhaan.
  7. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Kakku on valmis, kun kakkutaikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  9. Anna kakun jäähtyä hieman. Aseta tarjoilulautanen kakun päälle. Ota tukeva ote ja kumoa kakku lautaselle pitäen tukevasti kiinni sekä kakkuvuoasta että tarjoilulautasesta.



Vinkit


  • Voit testata kakkuvuoan koon esimerkiksi kokeilemalla, paljonko vettä vuokaan mahtuu. Kuivaa vuoka ennen käyttöä.
  • Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta, voit soseuttaa banaanit haarukalla.
  • Kakkuvuokaa ei kannata pestä astianpesukoneessa. Vuoka pysyy kunnossa, kun peset sen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja pienellä määrällä käsiastianpesuainetta.




Katso myös