Banaani-suklaamuffinssit

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

12 - 14 kpl

15 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

Nopeat banaani-suklaamuffinssit eivät vaadi vaahdottamista, vaan ainekset sekoitetaan keskenään. Taikinaan kelpaavat mainiosti hieman ylikypsät, pinnalta tummuneet banaanit.

Ainekset      12 - 14 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

2 rkl 

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

leivinjauhe

50 g

suklaata (rouhittu)

2

banaania

2

kananmunaa

0,5 dl

maitoa

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Lisäksi


Muffinssivuokia tai muffinssipelti

Banaani-suklaamuffinssit on nopea leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinssivuoat leivinpaperin tai muffinssipellin päälle (tai voitele silikonisen muffinssipellin kolot kevyesti rasvalla). 
  2. Sulata margariini valmiiksi (käytä mikrokupua).
  3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Rouhi suklaa ja lisää se kuivien aineiden joukkoon.
  4. Soseuta kuoritut banaanit esim. sauvasekoittimella.
  5. Kaada kuivien aineiden joukkoon kaikki kosteat ainekset ja sekoita vasta sitten: lisää banaanisose, kananmunat, maito ja sulatettu margariini. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan.
  6. Jaa taikina vuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  7. Paista banaani-suklaamuffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää raakaa taikinaa.



Vinkit


  • Pienten muffinssien kypsymisaika voi olla lyhyempi, kun taas isoihin vuokiin tehdyt saattavat kypsyä pidempään kuin 20 minuuttia. 
  • Älä paista banaani-suklaamuffinsseja turhan pitkään, jotta ne säilyvät mehevinä.


Banaani-suklaamuffinssit

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

12 - 14 kpl

15 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

Nopeat banaani-suklaamuffinssit eivät vaadi vaahdottamista, vaan ainekset sekoitetaan keskenään. Taikinaan kelpaavat mainiosti hieman ylikypsät, pinnalta tummuneet banaanit.

Ainekset      12 - 14 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

2 rkl 

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

leivinjauhe

50 g

suklaata (rouhittu)

2

banaania

2

kananmunaa

0,5 dl

maitoa

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Lisäksi


Muffinssivuokia tai muffinssipelti

Banaani-suklaamuffinssit on nopea leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinssivuoat leivinpaperin tai muffinssipellin päälle (tai voitele silikonisen muffinssipellin kolot kevyesti rasvalla). 
  2. Sulata margariini valmiiksi (käytä mikrokupua).
  3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Rouhi suklaa ja lisää se kuivien aineiden joukkoon.
  4. Soseuta kuoritut banaanit esim. sauvasekoittimella.
  5. Kaada kuivien aineiden joukkoon kaikki kosteat ainekset ja sekoita vasta sitten: lisää banaanisose, kananmunat, maito ja sulatettu margariini. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan.
  6. Jaa taikina vuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  7. Paista banaani-suklaamuffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää raakaa taikinaa.



Vinkit


  • Pienten muffinssien kypsymisaika voi olla lyhyempi, kun taas isoihin vuokiin tehdyt saattavat kypsyä pidempään kuin 20 minuuttia. 
  • Älä paista banaani-suklaamuffinsseja turhan pitkään, jotta ne säilyvät mehevinä.


Banaani-suklaamuffinssit

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(5)

12 - 14 kpl

15 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

Nopeat banaani-suklaamuffinssit eivät vaadi vaahdottamista, vaan ainekset sekoitetaan keskenään. Taikinaan kelpaavat mainiosti hieman ylikypsät, pinnalta tummuneet banaanit.

Ainekset      12 - 14 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

2 rkl 

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

2 tl

leivinjauhe

50 g

suklaata (rouhittu)

2

banaania

2

kananmunaa

0,5 dl

maitoa

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Lisäksi


Muffinssivuokia tai muffinssipelti

Banaani-suklaamuffinssit on nopea leipoa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinssivuoat leivinpaperin tai muffinssipellin päälle (tai voitele silikonisen muffinssipellin kolot kevyesti rasvalla). 
  2. Sulata margariini valmiiksi (käytä mikrokupua).
  3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Rouhi suklaa ja lisää se kuivien aineiden joukkoon.
  4. Soseuta kuoritut banaanit esim. sauvasekoittimella.
  5. Kaada kuivien aineiden joukkoon kaikki kosteat ainekset ja sekoita vasta sitten: lisää banaanisose, kananmunat, maito ja sulatettu margariini. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan.
  6. Jaa taikina vuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  7. Paista banaani-suklaamuffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää raakaa taikinaa.



Vinkit


  • Pienten muffinssien kypsymisaika voi olla lyhyempi, kun taas isoihin vuokiin tehdyt saattavat kypsyä pidempään kuin 20 minuuttia. 
  • Älä paista banaani-suklaamuffinsseja turhan pitkään, jotta ne säilyvät mehevinä.