Seuraa meitä

Avokadon käsittely

Näin saat avokadon kuorittua ja leikattua.
Miten tunnistaa kypsän avokadon?

Käytä kypsiä, tummia avokadoja.

Syö vasta kypsänä


• Osta kaupasta syöntikypsä avokado tai anna sen kypsyä kotona huoneenlämmössä. 


• Kypsyyden voi päätellä väristä. Kuvassa vasemmalla raaka avokado, joka vaatii vielä kypsyttämistä. Oikealla tumma, kypsän värinen avokado. 


• Kypsän avokadon pinta on pehmeä ja antaa painettaessa hieman periksi. 


• Älä kuitenkaan painele avokadoja turhaan, sillä painelu saa hedelmälihan tummumaan.

Avokadon leikkaaminen ja halkaiseminen.

Halkaise avokado ja poista kivi.

Avokadon käsittely 


1. Pese ja kuivaa avokado.


2. Halkaise se veitsellä (ks. kuva). Irrota puolikkaat toisistaan kiertämällä. 


3. Poista kivi esim. puristamalla avokadon puolikasta varovasti vastakkaisiin suuntiin. Yleensä kypsästä avokadosta kivi irtoaa helposti.


4. Tee halutessasi sisukseen viiltoja tylpällä veitsellä (ks. alempi kuva). Lusikoi avokadon sisus irti kuoresta. 


5. Avokado tummuu herkästi leikkuupinnalta. Limen tai sitruunan mehu ehkäisee tummumista.

Avokadon paloittelu veitsellä tai lusikalla.

Lusikoi hedelmäliha irti avokadon kuoresta.

Avokadon kasvattaminen


• Halutessasi voit ottaa kiven talteen ja istuttaa sen multaan. Kun kastelet ruukkua, alkaa avokado usein itää. Saatat saada siitä isolehtisen huonekasvin.




Katso myös 


Seuraa meitä

Avokadon käsittely

Näin saat avokadon kuorittua ja leikattua.
Miten tunnistaa kypsän avokadon?

Käytä kypsiä, tummia avokadoja.

Syö vasta kypsänä


• Osta kaupasta syöntikypsä avokado tai anna sen kypsyä kotona huoneenlämmössä. 


• Kypsyyden voi päätellä väristä. Kuvassa vasemmalla raaka avokado, joka vaatii vielä kypsyttämistä. Oikealla tumma, kypsän värinen avokado. 


• Kypsän avokadon pinta on pehmeä ja antaa painettaessa hieman periksi. 


• Älä kuitenkaan painele avokadoja turhaan, sillä painelu saa hedelmälihan tummumaan.

Avokadon leikkaaminen ja halkaiseminen.

Halkaise avokado ja poista kivi.

Avokadon käsittely 


1. Pese ja kuivaa avokado.


2. Halkaise se veitsellä (ks. kuva). Irrota puolikkaat toisistaan kiertämällä. 


3. Poista kivi esim. puristamalla avokadon puolikasta varovasti vastakkaisiin suuntiin. Yleensä kypsästä avokadosta kivi irtoaa helposti.


4. Tee halutessasi sisukseen viiltoja tylpällä veitsellä (ks. alempi kuva). Lusikoi avokadon sisus irti kuoresta. 


5. Avokado tummuu herkästi leikkuupinnalta. Limen tai sitruunan mehu ehkäisee tummumista.

Avokadon paloittelu veitsellä tai lusikalla.

Lusikoi hedelmäliha irti avokadon kuoresta.

Avokadon kasvattaminen


• Halutessasi voit ottaa kiven talteen ja istuttaa sen multaan. Kun kastelet ruukkua, alkaa avokado usein itää. Saatat saada siitä isolehtisen huonekasvin.




Katso myös 


Seuraa meitä

Avokadon käsittely

Näin saat avokadon kuorittua ja leikattua.
Miten tunnistaa kypsän avokadon?

Käytä kypsiä, tummia avokadoja.

Syö vasta kypsänä


• Osta kaupasta syöntikypsä avokado tai anna sen kypsyä kotona huoneenlämmössä. 


• Kypsyyden voi päätellä väristä. Kuvassa vasemmalla raaka avokado, joka vaatii vielä kypsyttämistä. Oikealla tumma, kypsän värinen avokado. 


• Kypsän avokadon pinta on pehmeä ja antaa painettaessa hieman periksi. 


• Älä kuitenkaan painele avokadoja turhaan, sillä painelu saa hedelmälihan tummumaan.

Avokadon leikkaaminen ja halkaiseminen.

Halkaise avokado ja poista kivi.

Avokadon käsittely 


1. Pese ja kuivaa avokado.


2. Halkaise se veitsellä (ks. kuva). Irrota puolikkaat toisistaan kiertämällä. 


3. Poista kivi esim. puristamalla avokadon puolikasta varovasti vastakkaisiin suuntiin. Yleensä kypsästä avokadosta kivi irtoaa helposti.


4. Tee halutessasi sisukseen viiltoja tylpällä veitsellä (ks. alempi kuva). Lusikoi avokadon sisus irti kuoresta. 


5. Avokado tummuu herkästi leikkuupinnalta. Limen tai sitruunan mehu ehkäisee tummumista.

Avokadon paloittelu veitsellä tai lusikalla.

Lusikoi hedelmäliha irti avokadon kuoresta.

Avokadon kasvattaminen


• Halutessasi voit ottaa kiven talteen ja istuttaa sen multaan. Kun kastelet ruukkua, alkaa avokado usein itää. Saatat saada siitä isolehtisen huonekasvin.




Katso myös