Seuraa meitä

Aurajuustokeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

2 annosta (pääruoaksi)

15 min 

Pehmeä aurajuustokeitto on helppo ja nopea valmistaa talviseksi lounaaksi tai hienommankin aterian alkuruoaksi.

Ainekset

2 annosta

2 rkl 

voita (n. 30 g)

2 rkl

vehnäjauhoja

0,5

kanaliemikuutio (tai 0,5 tl suolaa)

2 dl

kuohukermaa

4 dl

(täys)maitoa

0,25 tl

sokeria

ripaus

mustapippuria

75 g (0,5 pkt)

sinihomejuustoa

(tuoretta persiljaa)

Aurajuustokeitto saa makua homejuustosta.

Ohjeet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. 
  2. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilan pohjalla noin minuutin ajan miedolla lämmöllä sekoitellen - kuitenkin niin, että se ei ruskistu (pienennä lieden tehoa).
  3. Lisää puolikas kanaliemikuutio.
  4. Lisää kuohukerma. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on paksua ja tasaista. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. 
  5. Lisää maitoa vähitellen noin 1 dl kerrallaan (sekoita keitto tasaiseksi aina ennen kuin jatkat maidon lisäämistä).
  6. Kun saat koko maitomäärän lisättyä, keitä ruokaa miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Sekoittele pohjaa myöten, jotta keitto ei pala pohjaan.
  7. Lisää sokeri ja mustapippuri.
  8. Paloittele sinihomejuusto ja lisää se kattilaan. Sekoittele niin, että juusto sulaa aurajuustokeiton joukkoon.  
  9. Leikkaa halutessasi keiton päälle tuoretta persiljaa.

   


Vinkit


  • Keitosta riittää pieni alkuruokakeitto neljälle hengelle. Jos tarjoat keiton pääruokana, tarjoa lisäksi leipää.
  • Jos korvaat kanaliemikuution suolalla, kannattaa suola lisätä vasta kohdassa 7 (samaan aikaan mustapippurin kanssa).
  • Jos keitto vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman maitoa. Keitto sakenee jäähtyessään.
  • Katso, miten vältät maidon pohjaanpalamisen.




Katso myös






Seuraa meitä

Aurajuustokeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

2 annosta (pääruoaksi)

15 min 

Pehmeä aurajuustokeitto on helppo ja nopea valmistaa talviseksi lounaaksi tai hienommankin aterian alkuruoaksi.

Ainekset

2 annosta

2 rkl 

voita (n. 30 g)

2 rkl

vehnäjauhoja

0,5

kanaliemikuutio (tai 0,5 tl suolaa)

2 dl

kuohukermaa

4 dl

(täys)maitoa

0,25 tl

sokeria

ripaus

mustapippuria

75 g (0,5 pkt)

sinihomejuustoa

(tuoretta persiljaa)

Aurajuustokeitto saa makua homejuustosta.

Ohjeet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. 
  2. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilan pohjalla noin minuutin ajan miedolla lämmöllä sekoitellen - kuitenkin niin, että se ei ruskistu (pienennä lieden tehoa).
  3. Lisää puolikas kanaliemikuutio.
  4. Lisää kuohukerma. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on paksua ja tasaista. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. 
  5. Lisää maitoa vähitellen noin 1 dl kerrallaan (sekoita keitto tasaiseksi aina ennen kuin jatkat maidon lisäämistä).
  6. Kun saat koko maitomäärän lisättyä, keitä ruokaa miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Sekoittele pohjaa myöten, jotta keitto ei pala pohjaan.
  7. Lisää sokeri ja mustapippuri.
  8. Paloittele sinihomejuusto ja lisää se kattilaan. Sekoittele niin, että juusto sulaa aurajuustokeiton joukkoon.  
  9. Leikkaa halutessasi keiton päälle tuoretta persiljaa.

   


Vinkit


  • Keitosta riittää pieni alkuruokakeitto neljälle hengelle. Jos tarjoat keiton pääruokana, tarjoa lisäksi leipää.
  • Jos korvaat kanaliemikuution suolalla, kannattaa suola lisätä vasta kohdassa 7 (samaan aikaan mustapippurin kanssa).
  • Jos keitto vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman maitoa. Keitto sakenee jäähtyessään.
  • Katso, miten vältät maidon pohjaanpalamisen.




Katso myös






Seuraa meitä

Aurajuustokeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

2 annosta (pääruoaksi)

15 min 

Pehmeä aurajuustokeitto on helppo ja nopea valmistaa talviseksi lounaaksi tai hienommankin aterian alkuruoaksi.

Ainekset

2 annosta

2 rkl 

voita (n. 30 g)

2 rkl

vehnäjauhoja

0,5

kanaliemikuutio (tai 0,5 tl suolaa)

2 dl

kuohukermaa

4 dl

(täys)maitoa

0,25 tl

sokeria

ripaus

mustapippuria

75 g (0,5 pkt)

sinihomejuustoa

(tuoretta persiljaa)

Aurajuustokeitto saa makua homejuustosta.

Ohjeet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. 
  2. Kypsennä voi-jauhoseosta kattilan pohjalla noin minuutin ajan miedolla lämmöllä sekoitellen - kuitenkin niin, että se ei ruskistu (pienennä lieden tehoa).
  3. Lisää puolikas kanaliemikuutio.
  4. Lisää kuohukerma. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on paksua ja tasaista. Lieden teho saa olla täysillä, jotta saat nesteen kuumennettua kiehuvaksi. 
  5. Lisää maitoa vähitellen noin 1 dl kerrallaan (sekoita keitto tasaiseksi aina ennen kuin jatkat maidon lisäämistä).
  6. Kun saat koko maitomäärän lisättyä, keitä ruokaa miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Sekoittele pohjaa myöten, jotta keitto ei pala pohjaan.
  7. Lisää sokeri ja mustapippuri.
  8. Paloittele sinihomejuusto ja lisää se kattilaan. Sekoittele niin, että juusto sulaa aurajuustokeiton joukkoon.  
  9. Leikkaa halutessasi keiton päälle tuoretta persiljaa.

   


Vinkit


  • Keitosta riittää pieni alkuruokakeitto neljälle hengelle. Jos tarjoat keiton pääruokana, tarjoa lisäksi leipää.
  • Jos korvaat kanaliemikuution suolalla, kannattaa suola lisätä vasta kohdassa 7 (samaan aikaan mustapippurin kanssa).
  • Jos keitto vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman maitoa. Keitto sakenee jäähtyessään.
  • Katso, miten vältät maidon pohjaanpalamisen.




Katso myös