Aurajuustokastike

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta (lisukkeeksi)

15 min 


Aurajuustokastike sopii lisukkeeksi esimerkiksi lihalle ja kanalle. Voit kokeilla sitä myös kalan tai kasvisten kanssa.

Ainekset

4 annosta

1 rkl 

voita

1 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

0,25

kanaliemikuutio (tai 0,25 tl suolaa)

1 dl

kuohukermaa

0,5 tl

sokeria

0,5 tl

rakuunaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria

100 g

sinihomejuustoa

Aurajuustokastike sopii esimerkiksi lihalle.

Ohje

  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot. Kuumenna sekoitellen noin minuutin ajan. Varo, ettei jauho ruskistu, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  2. Lisää 1 dl vettä. Kuumenna ja sekoita samalla hyvin vispilällä, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää sitten loppu vesi. 
  3. Lisää neljäsosa liemikuutiosta, kerma, sokeri, rakuuna sekä mustapippuri. 
  4. Viipaloi sinihomejuusto ja lisää se kastikkeeseen. 
  5. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan. Pidä lieden teho sellaisena, että aurajuustokastike juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten.

   


Vinkit


  • Tällä reseptillä kastikkeeseen tulee mieto rakuunan maku. Halutessasi voit jättää rakuunan laittamatta tai korvata sen persiljalla.
  • Jos aurajuustokastiketta jää yli, se maistuu lämmitettynä vaikka leivän päällä.


Aurajuustokastike

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta (lisukkeeksi)

15 min 


Aurajuustokastike sopii lisukkeeksi esimerkiksi lihalle ja kanalle. Voit kokeilla sitä myös kalan tai kasvisten kanssa.

Ainekset

4 annosta

1 rkl 

voita

1 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

0,25

kanaliemikuutio (tai 0,25 tl suolaa)

1 dl

kuohukermaa

0,5 tl

sokeria

0,5 tl

rakuunaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria

100 g

sinihomejuustoa

Aurajuustokastike sopii esimerkiksi lihalle.

Ohje

  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot. Kuumenna sekoitellen noin minuutin ajan. Varo, ettei jauho ruskistu, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  2. Lisää 1 dl vettä. Kuumenna ja sekoita samalla hyvin vispilällä, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää sitten loppu vesi. 
  3. Lisää neljäsosa liemikuutiosta, kerma, sokeri, rakuuna sekä mustapippuri. 
  4. Viipaloi sinihomejuusto ja lisää se kastikkeeseen. 
  5. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan. Pidä lieden teho sellaisena, että aurajuustokastike juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten.

   


Vinkit


  • Tällä reseptillä kastikkeeseen tulee mieto rakuunan maku. Halutessasi voit jättää rakuunan laittamatta tai korvata sen persiljalla.
  • Jos aurajuustokastiketta jää yli, se maistuu lämmitettynä vaikka leivän päällä.


Aurajuustokastike

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta (lisukkeeksi)

15 min 


Aurajuustokastike sopii lisukkeeksi esimerkiksi lihalle ja kanalle. Voit kokeilla sitä myös kalan tai kasvisten kanssa.

Ainekset

4 annosta

1 rkl 

voita

1 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

0,25

kanaliemikuutio (tai 0,25 tl suolaa)

1 dl

kuohukermaa

0,5 tl

sokeria

0,5 tl

rakuunaa (kuivattu)

0,25 tl

mustapippuria

100 g

sinihomejuustoa

Aurajuustokastike sopii esimerkiksi lihalle.

Ohje

  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot. Kuumenna sekoitellen noin minuutin ajan. Varo, ettei jauho ruskistu, pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  2. Lisää 1 dl vettä. Kuumenna ja sekoita samalla hyvin vispilällä, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää sitten loppu vesi. 
  3. Lisää neljäsosa liemikuutiosta, kerma, sokeri, rakuuna sekä mustapippuri. 
  4. Viipaloi sinihomejuusto ja lisää se kastikkeeseen. 
  5. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan. Pidä lieden teho sellaisena, että aurajuustokastike juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten.

   


Vinkit


  • Tällä reseptillä kastikkeeseen tulee mieto rakuunan maku. Halutessasi voit jättää rakuunan laittamatta tai korvata sen persiljalla.
  • Jos aurajuustokastiketta jää yli, se maistuu lämmitettynä vaikka leivän päällä.