Aura-punajuurilaatikko

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

12 annosta (lisukkeeksi)

30 min (valmistelut)

+ 1 h 30 min (uunissa)


Gluteeniton



Aura-punajuurilaatikko sopii mainiosti joulupöytään, mutta maistuu muulloinkin. Pieni määrä puuroriisiä imee nestettä paistamisen aikana, jolloin laatikosta ei tule vetistä.


Ainekset

8 annosta

1 kg

punajuuria (raaka)

170 g 

Aura- tai muuta sinihomejuustoa (1 pkt)

0,5 dl

puuroriisiä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

120 g

smetanaa (1 prk)

2 dl

kuohukermaa

0,3 tl

suolaa

Pinnalle          2 rkl voita

Aura-punajuurilaatikko sopii joulupöytään.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Vähennät sotkua, kun raastat esimerkiksi tiskialtaassa.
  3. Murustele aurajuusto, mittaa riisi ja mustapippuri valmiiksi. 
  4. Laita punajuuriraaste, aurajuusto, puuroriisi ja mustapippuri kerroksittain uunivuokaan (ø 20 cm vuoka).
  5. Notkista smetana sekoittamalla sitä. Yhdistä smetana, kerma ja suola, sekoita. Kaada kermaseos punajuurilaatikon päälle. 
  6. Vuole vielä pinnalle voita lastuina (noin 2 rkl).
  7. Paista aura-punajuurilaatikkoa 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 30 min, kunnes punajuuri on pehmeää. Pienennä uunin lämpötilaa paistamisen loppupuolella, jos pinta tummuu kovasti (tai peitä pinta foliolla).



Vinkki


  • Kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. Varaa pidempi paistoaika, jos laitat aura-punajuurilaatikon uuniin jääkaappikylmänä. 


Aura-punajuurilaatikko

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

12 annosta (lisukkeeksi)

30 min (valmistelut)

+ 1 h 30 min (uunissa)


Gluteeniton



Aura-punajuurilaatikko sopii mainiosti joulupöytään, mutta maistuu muulloinkin. Pieni määrä puuroriisiä imee nestettä paistamisen aikana, jolloin laatikosta ei tule vetistä.


Ainekset

8 annosta

1 kg

punajuuria (raaka)

170 g 

Aura- tai muuta sinihomejuustoa (1 pkt)

0,5 dl

puuroriisiä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

120 g

smetanaa (1 prk)

2 dl

kuohukermaa

0,3 tl

suolaa

Pinnalle          2 rkl voita

Aura-punajuurilaatikko sopii joulupöytään.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Vähennät sotkua, kun raastat esimerkiksi tiskialtaassa.
  3. Murustele aurajuusto, mittaa riisi ja mustapippuri valmiiksi. 
  4. Laita punajuuriraaste, aurajuusto, puuroriisi ja mustapippuri kerroksittain uunivuokaan (ø 20 cm vuoka).
  5. Notkista smetana sekoittamalla sitä. Yhdistä smetana, kerma ja suola, sekoita. Kaada kermaseos punajuurilaatikon päälle. 
  6. Vuole vielä pinnalle voita lastuina (noin 2 rkl).
  7. Paista aura-punajuurilaatikkoa 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 30 min, kunnes punajuuri on pehmeää. Pienennä uunin lämpötilaa paistamisen loppupuolella, jos pinta tummuu kovasti (tai peitä pinta foliolla).



Vinkki


  • Kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. Varaa pidempi paistoaika, jos laitat aura-punajuurilaatikon uuniin jääkaappikylmänä. 


Aura-punajuurilaatikko

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

12 annosta (lisukkeeksi)

30 min (valmistelut)

+ 1 h 30 min (uunissa)


Gluteeniton



Aura-punajuurilaatikko sopii mainiosti joulupöytään, mutta maistuu muulloinkin. Pieni määrä puuroriisiä imee nestettä paistamisen aikana, jolloin laatikosta ei tule vetistä.


Ainekset

8 annosta

1 kg

punajuuria (raaka)

170 g 

Aura- tai muuta sinihomejuustoa (1 pkt)

0,5 dl

puuroriisiä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

120 g

smetanaa (1 prk)

2 dl

kuohukermaa

0,3 tl

suolaa

Pinnalle          2 rkl voita

Aura-punajuurilaatikko sopii joulupöytään.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Vähennät sotkua, kun raastat esimerkiksi tiskialtaassa.
  3. Murustele aurajuusto, mittaa riisi ja mustapippuri valmiiksi. 
  4. Laita punajuuriraaste, aurajuusto, puuroriisi ja mustapippuri kerroksittain uunivuokaan (ø 20 cm vuoka).
  5. Notkista smetana sekoittamalla sitä. Yhdistä smetana, kerma ja suola, sekoita. Kaada kermaseos punajuurilaatikon päälle. 
  6. Vuole vielä pinnalle voita lastuina (noin 2 rkl).
  7. Paista aura-punajuurilaatikkoa 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 30 min, kunnes punajuuri on pehmeää. Pienennä uunin lämpötilaa paistamisen loppupuolella, jos pinta tummuu kovasti (tai peitä pinta foliolla).



Vinkki


  • Kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. Varaa pidempi paistoaika, jos laitat aura-punajuurilaatikon uuniin jääkaappikylmänä.