Seuraa meitä

Appelsiiniriisi

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

4-6annosta

15 min

(+ riisipuuron tekeminen)


Gluteeniton



Perinteinen appelsiiniriisi valmistuu riisipuurosta vähällä vaivalla. Käytä kylmää puuroa, jotta saat raikkaan ja kuohkean lopputuloksen.

Ainekset

4-6 annosta

5 dl (500 g)

riisipuuroa (kylmää)

- - - 

3

appelsiinia

2 rkl

sokeria

1,5 tl

vaniljasokeria

2 dl

vispi- tai kuohukermaa

Appelsiiniriisi kulhoihin annosteltuna.

Ohje

  1. Keitä riisipuuro tarvittaessa (ruokajakoti.fi/Riisipuuro). Anna puuron jäähtyä hyvin - käytä jääkaappikylmää riisipuuroa.
  2. Kuori ja kuutioi appelsiinit. Pyri poistamaan myös kuoren valkoinen osa kokonaan, sillä se tuo kitkeryyttä.
  3. Lisää appelsiininpalat sekä sokeri ja vaniljasokeri riisipuuron joukkoon. Sekoita. 
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. Sekoita se kevyesti muiden ainesten joukkoon.



Vinkit 


  • Vähennä tai lisää ohjeessa olevaa sokerin määrää appelsiinien makeuden ja makusi mukaan. 
  • Appelsiiniriisi maistuu jälkiruokana, mutta myös herkullisena välipalana, joten sitä kannattaa tehdä kerralla reilusti.




Katso myös


Seuraa meitä

Appelsiiniriisi

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

4-6annosta

15 min

(+ riisipuuron tekeminen)


Gluteeniton



Perinteinen appelsiiniriisi valmistuu riisipuurosta vähällä vaivalla. Käytä kylmää puuroa, jotta saat raikkaan ja kuohkean lopputuloksen.

Ainekset

4-6 annosta

5 dl (500 g)

riisipuuroa (kylmää)

- - - 

3

appelsiinia

2 rkl

sokeria

1,5 tl

vaniljasokeria

2 dl

vispi- tai kuohukermaa

Appelsiiniriisi kulhoihin annosteltuna.

Ohje

  1. Keitä riisipuuro tarvittaessa (ruokajakoti.fi/Riisipuuro). Anna puuron jäähtyä hyvin - käytä jääkaappikylmää riisipuuroa.
  2. Kuori ja kuutioi appelsiinit. Pyri poistamaan myös kuoren valkoinen osa kokonaan, sillä se tuo kitkeryyttä.
  3. Lisää appelsiininpalat sekä sokeri ja vaniljasokeri riisipuuron joukkoon. Sekoita. 
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. Sekoita se kevyesti muiden ainesten joukkoon.



Vinkit 


  • Vähennä tai lisää ohjeessa olevaa sokerin määrää appelsiinien makeuden ja makusi mukaan. 
  • Appelsiiniriisi maistuu jälkiruokana, mutta myös herkullisena välipalana, joten sitä kannattaa tehdä kerralla reilusti.




Katso myös


Seuraa meitä

Appelsiiniriisi

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

4-6annosta

15 min

(+ riisipuuron tekeminen)


Gluteeniton



Perinteinen appelsiiniriisi valmistuu riisipuurosta vähällä vaivalla. Käytä kylmää puuroa, jotta saat raikkaan ja kuohkean lopputuloksen.

Ainekset

4-6 annosta

5 dl (500 g)

riisipuuroa (kylmää)

- - - 

3

appelsiinia

2 rkl

sokeria

1,5 tl

vaniljasokeria

2 dl

vispi- tai kuohukermaa

Appelsiiniriisi kulhoihin annosteltuna.

Ohje

  1. Keitä riisipuuro tarvittaessa (ruokajakoti.fi/Riisipuuro). Anna puuron jäähtyä hyvin - käytä jääkaappikylmää riisipuuroa.
  2. Kuori ja kuutioi appelsiinit. Pyri poistamaan myös kuoren valkoinen osa kokonaan, sillä se tuo kitkeryyttä.
  3. Lisää appelsiininpalat sekä sokeri ja vaniljasokeri riisipuuron joukkoon. Sekoita. 
  4. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. Sekoita se kevyesti muiden ainesten joukkoon.



Vinkit 


  • Vähennä tai lisää ohjeessa olevaa sokerin määrää appelsiinien makeuden ja makusi mukaan. 
  • Appelsiiniriisi maistuu jälkiruokana, mutta myös herkullisena välipalana, joten sitä kannattaa tehdä kerralla reilusti.




Katso myös