Seuraa meitä

Appelsiinin kuoriminen - kaksi tapaa

Katso, kumpi alla olevista tavoista kuoria appelsiini sopii sinulle paremmin! 

Aloita pesemällä appelsiini.
Leikkaa ensin pois appelsiinin yläosa.

Leikkaa pois appelsiinin yläosa.

KUORIMINEN PIENEN VEITSEN JA SORMIEN AVULLA



1. Leikkaa pois "hattu" appelsiinin yläosasta (eli sieltä, mistä appelsiini on ollut puussa kiinni, katso kuva). Pyri leikkaamaan vain kuorta, ei hedelmälihaa.


2. Käytä pientä juuresveistä: Tee viiltoja appelsiinin kuoreen, ylhäältä alas. Pyri edelleen leikkaamaan vain kuorta, ei hedelmälihaa.

Appelsiinin kuoriminen tapahtuu näin.

Peukalo on hyvä apu kuoren poistamisessa.

3. Kuori appelsiini käsin kuorenpala kerrallaan (työntämällä esimerkiksi peukalo kuoren ja hedelmälihan väliin). 


4. Paloittele kuorittu appelsiini lohkoiksi sormin.


Voit kuoria appelsiinin myös veitsellä.

Toinen tapa kuoria appelsiini on käyttää isoa leikkuuveistä.

KUORIMINEN ISOLLA LEIKKUUVEITSELLÄ 

 


1. Aseta appelsiini leikkuulaudalle. Leikkaa pois sekä hattu että kanta (katso kuva).


2. Siirrä appelsiini tukevasti pystyasentoon. 



Näin saat kauniita appelsiiniviipaleita.

Pyri leikatessa myötäilemään appelsiinin muotoa.

3. Leikkaa kuori pois ylhäältä alaspäin, appelsiinin muotoa myötäillen (katso kuva). 


4. Poista vielä tarvittaessa valkoisia osia.


5. Leikkaa appelsiini edelleen esimerkiksi viipaleiksi tai kuutioiksi.




Vinkit


• Pese appelsiini ennen kuorimista tai pese kädet kuorimisen jälkeen (ennen kuin käsittelet syötävää osaa). Kuoressa voi olla esim. kasvinsuojeluaineiden jäämiä.


• Veitsellä leikkaaminen sopii esimerkiksi jälkiruokiin, joihin halutaan saada kauniita appelsiinin paloja. Se voi olla myös nopeampi tapa silloin, kun käsiteltävänä on suuri määrä appelsiineja. 



Katso myös




Seuraa meitä

Appelsiinin kuoriminen - kaksi tapaa

Katso, kumpi alla olevista tavoista kuoria appelsiini sopii sinulle paremmin! 

Aloita pesemällä appelsiini.
Leikkaa ensin pois appelsiinin yläosa.

Leikkaa pois appelsiinin yläosa.

KUORIMINEN PIENEN VEITSEN JA SORMIEN AVULLA



1. Leikkaa pois "hattu" appelsiinin yläosasta (eli sieltä, mistä appelsiini on ollut puussa kiinni, katso kuva). Pyri leikkaamaan vain kuorta, ei hedelmälihaa.


2. Käytä pientä juuresveistä: Tee viiltoja appelsiinin kuoreen, ylhäältä alas. Pyri edelleen leikkaamaan vain kuorta, ei hedelmälihaa.

Appelsiinin kuoriminen tapahtuu näin.

Peukalo on hyvä apu kuoren poistamisessa.

3. Kuori appelsiini käsin kuorenpala kerrallaan (työntämällä esimerkiksi peukalo kuoren ja hedelmälihan väliin). 


4. Paloittele kuorittu appelsiini lohkoiksi sormin.


Voit kuoria appelsiinin myös veitsellä.

Toinen tapa kuoria appelsiini on käyttää isoa leikkuuveistä.

KUORIMINEN ISOLLA LEIKKUUVEITSELLÄ 

 


1. Aseta appelsiini leikkuulaudalle. Leikkaa pois sekä hattu että kanta (katso kuva).


2. Siirrä appelsiini tukevasti pystyasentoon. 



Näin saat kauniita appelsiiniviipaleita.

Pyri leikatessa myötäilemään appelsiinin muotoa.

3. Leikkaa kuori pois ylhäältä alaspäin, appelsiinin muotoa myötäillen (katso kuva). 


4. Poista vielä tarvittaessa valkoisia osia.


5. Leikkaa appelsiini edelleen esimerkiksi viipaleiksi tai kuutioiksi.




Vinkit


• Pese appelsiini ennen kuorimista tai pese kädet kuorimisen jälkeen (ennen kuin käsittelet syötävää osaa). Kuoressa voi olla esim. kasvinsuojeluaineiden jäämiä.


• Veitsellä leikkaaminen sopii esimerkiksi jälkiruokiin, joihin halutaan saada kauniita appelsiinin paloja. Se voi olla myös nopeampi tapa silloin, kun käsiteltävänä on suuri määrä appelsiineja. 



Katso myös




Seuraa meitä

Appelsiinin kuoriminen - kaksi tapaa

Katso, kumpi alla olevista tavoista kuoria appelsiini sopii sinulle paremmin! 

Aloita pesemällä appelsiini.
Leikkaa ensin pois appelsiinin yläosa.

Leikkaa pois appelsiinin yläosa.

KUORIMINEN PIENEN VEITSEN JA SORMIEN AVULLA



1. Leikkaa pois "hattu" appelsiinin yläosasta (eli sieltä, mistä appelsiini on ollut puussa kiinni, katso kuva). Pyri leikkaamaan vain kuorta, ei hedelmälihaa.


2. Käytä pientä juuresveistä: Tee viiltoja appelsiinin kuoreen, ylhäältä alas. Pyri edelleen leikkaamaan vain kuorta, ei hedelmälihaa.

Appelsiinin kuoriminen tapahtuu näin.

Peukalo on hyvä apu kuoren poistamisessa.

3. Kuori appelsiini käsin kuorenpala kerrallaan (työntämällä esimerkiksi peukalo kuoren ja hedelmälihan väliin). 


4. Paloittele kuorittu appelsiini lohkoiksi sormin.


Voit kuoria appelsiinin myös veitsellä.

Toinen tapa kuoria appelsiini on käyttää isoa leikkuuveistä.

KUORIMINEN ISOLLA LEIKKUUVEITSELLÄ 

 


1. Aseta appelsiini leikkuulaudalle. Leikkaa pois sekä hattu että kanta (katso kuva).


2. Siirrä appelsiini tukevasti pystyasentoon. 



Näin saat kauniita appelsiiniviipaleita.

Pyri leikatessa myötäilemään appelsiinin muotoa.

3. Leikkaa kuori pois ylhäältä alaspäin, appelsiinin muotoa myötäillen (katso kuva). 


4. Poista vielä tarvittaessa valkoisia osia.


5. Leikkaa appelsiini edelleen esimerkiksi viipaleiksi tai kuutioiksi.




Vinkit


• Pese appelsiini ennen kuorimista tai pese kädet kuorimisen jälkeen (ennen kuin käsittelet syötävää osaa). Kuoressa voi olla esim. kasvinsuojeluaineiden jäämiä.


• Veitsellä leikkaaminen sopii esimerkiksi jälkiruokiin, joihin halutaan saada kauniita appelsiinin paloja. Se voi olla myös nopeampi tapa silloin, kun käsiteltävänä on suuri määrä appelsiineja. 



Katso myös