Seuraa meitä

Appelsiinijuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

12 palaa (Ø 23 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 5 tuntia 


Appelsiinijuustokakku on herkullinen ja raikas tarjottava. Kiillettä tehdään reilu kerros. Valitse hyvänmakuinen appelsiinitäysmehu tai purista itse mehu appelsiineista. Ohjeeseen käytetään appelsiinin lisäksi trooppista hedelmäsosetta, jota myydään kaupoissa noin 500 g pakkauksissa (yleensä hillojen läheisyydessä).

Pohja

150 g

Oreo-keksejä (tai muita suklaatäytekeksejä)

30 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

appelsiinituorejuustoa

1 dl

sokeria

1 dl 

trooppiset hedelmät -sosetta (100 %)

4 dl

vispikermaa

- - - 

0,5 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

4

liivatelehteä

Kiille

4

liivatelehteä

2 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

2 rkl

sokeria

2 dl

trooppiset hedelmät -sosetta (100 %)

Koristeluun


Esim. appelsiini

Appelsiinijuustokakun voi koristella yksinkertaisesti.

Anna täytteen hyytyä ennen kiilteen valmistamista.

Oreo-pohja sopii hienosti appelsiinin makuun.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 4 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22-24 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa täytekeksit hienoksi esim. monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle, käytä apuna esim. lusikkaa. 


Täyte


  1. Laita appelsiinituorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. Lisää hedelmäsose ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. 
  3. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  4. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  5. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada mehuseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  7. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 


Kiille 


Valmista kiille vasta, kun täyte on hyytynyt.

  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan.
  2. Kuumenna 2 dl appelsiinimehua ja 2 rkl sokeria kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hieman, noin 5 minuuttia. 
  3. Lisää hedelmäsose, sekoita.
  4. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta! (Tarkempia ohjeita ruokajakoti.fi/Kiille+kakun+paalle.)
  5. Kaada kiille varovasti täytteen päälle (se kannattaa tehdä lähellä jääkaappia).
  6. Anna appelsiinijuustokakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä. Koristele esimerkiksi appelsiiniviipaleilla.



Vinkit


  • Kun kaadat kiilteen lähellä jääkaappia, ei kakkua tarvitse siirrellä pitkiä matkoja silloin, kun kiille ei ole vielä hyytynyt. Näin lopputulos on kauniimpi.
  • Pese appelsiini huolellisesti, jos käytät sitä juustokakun koristeena.
  • Kuvan appelsiinijuustokakku on tehty halkaisijaltaan 23 cm vuokaan. Vuoan pienentäminen tuo kerroksille lisää korkeutta. Vuoan suurentaminen madaltaa kerroksia, mutta nopeuttaa hyytymisaikaa.




Katso myös



Seuraa meitä

Appelsiinijuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

12 palaa (Ø 23 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 5 tuntia 


Appelsiinijuustokakku on herkullinen ja raikas tarjottava. Kiillettä tehdään reilu kerros. Valitse hyvänmakuinen appelsiinitäysmehu tai purista itse mehu appelsiineista. Ohjeeseen käytetään appelsiinin lisäksi trooppista hedelmäsosetta, jota myydään kaupoissa noin 500 g pakkauksissa (yleensä hillojen läheisyydessä).

Pohja

150 g

Oreo-keksejä (tai muita suklaatäytekeksejä)

30 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

appelsiinituorejuustoa

1 dl

sokeria

1 dl 

trooppiset hedelmät -sosetta (100 %)

4 dl

vispikermaa

- - - 

0,5 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

4

liivatelehteä

Kiille

4

liivatelehteä

2 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

2 rkl

sokeria

2 dl

trooppiset hedelmät -sosetta (100 %)

Koristeluun


Esim. appelsiini

Appelsiinijuustokakun voi koristella yksinkertaisesti.

Anna täytteen hyytyä ennen kiilteen valmistamista.

Oreo-pohja sopii hienosti appelsiinin makuun.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 4 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22-24 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa täytekeksit hienoksi esim. monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle, käytä apuna esim. lusikkaa. 


Täyte


  1. Laita appelsiinituorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. Lisää hedelmäsose ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. 
  3. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  4. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  5. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada mehuseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  7. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 


Kiille 


Valmista kiille vasta, kun täyte on hyytynyt.

  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan.
  2. Kuumenna 2 dl appelsiinimehua ja 2 rkl sokeria kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hieman, noin 5 minuuttia. 
  3. Lisää hedelmäsose, sekoita.
  4. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta! (Tarkempia ohjeita ruokajakoti.fi/Kiille+kakun+paalle.)
  5. Kaada kiille varovasti täytteen päälle (se kannattaa tehdä lähellä jääkaappia).
  6. Anna appelsiinijuustokakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä. Koristele esimerkiksi appelsiiniviipaleilla.



Vinkit


  • Kun kaadat kiilteen lähellä jääkaappia, ei kakkua tarvitse siirrellä pitkiä matkoja silloin, kun kiille ei ole vielä hyytynyt. Näin lopputulos on kauniimpi.
  • Pese appelsiini huolellisesti, jos käytät sitä juustokakun koristeena.
  • Kuvan appelsiinijuustokakku on tehty halkaisijaltaan 23 cm vuokaan. Vuoan pienentäminen tuo kerroksille lisää korkeutta. Vuoan suurentaminen madaltaa kerroksia, mutta nopeuttaa hyytymisaikaa.




Katso myös



Seuraa meitä

Appelsiinijuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

12 palaa (Ø 23 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 5 tuntia 


Appelsiinijuustokakku on herkullinen ja raikas tarjottava. Kiillettä tehdään reilu kerros. Valitse hyvänmakuinen appelsiinitäysmehu tai purista itse mehu appelsiineista. Ohjeeseen käytetään appelsiinin lisäksi trooppista hedelmäsosetta, jota myydään kaupoissa noin 500 g pakkauksissa (yleensä hillojen läheisyydessä).

Pohja

150 g

Oreo-keksejä (tai muita suklaatäytekeksejä)

30 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

appelsiinituorejuustoa

1 dl

sokeria

1 dl 

trooppiset hedelmät -sosetta (100 %)

4 dl

vispikermaa

- - - 

0,5 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

4

liivatelehteä

Kiille

4

liivatelehteä

2 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

2 rkl

sokeria

2 dl

trooppiset hedelmät -sosetta (100 %)

Koristeluun


Esim. appelsiini

Appelsiinijuustokakun voi koristella yksinkertaisesti.

Anna täytteen hyytyä ennen kiilteen valmistamista.

Oreo-pohja sopii hienosti appelsiinin makuun.

Pohja

  1. Laita täytettä varten 4 liivatelehteä likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22-24 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa täytekeksit hienoksi esim. monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle, käytä apuna esim. lusikkaa. 


Täyte


  1. Laita appelsiinituorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista seos lusikalla sekoittaen. Lisää hedelmäsose ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. 
  3. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  4. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. 
  5. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada mehuseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  7. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 


Kiille 


Valmista kiille vasta, kun täyte on hyytynyt.

  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan.
  2. Kuumenna 2 dl appelsiinimehua ja 2 rkl sokeria kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hieman, noin 5 minuuttia. 
  3. Lisää hedelmäsose, sekoita.
  4. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta! (Tarkempia ohjeita ruokajakoti.fi/Kiille+kakun+paalle.)
  5. Kaada kiille varovasti täytteen päälle (se kannattaa tehdä lähellä jääkaappia).
  6. Anna appelsiinijuustokakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä. Koristele esimerkiksi appelsiiniviipaleilla.



Vinkit


  • Kun kaadat kiilteen lähellä jääkaappia, ei kakkua tarvitse siirrellä pitkiä matkoja silloin, kun kiille ei ole vielä hyytynyt. Näin lopputulos on kauniimpi.
  • Pese appelsiini huolellisesti, jos käytät sitä juustokakun koristeena.
  • Kuvan appelsiinijuustokakku on tehty halkaisijaltaan 23 cm vuokaan. Vuoan pienentäminen tuo kerroksille lisää korkeutta. Vuoan suurentaminen madaltaa kerroksia, mutta nopeuttaa hyytymisaikaa.




Katso myös