Seuraa meitä

Appelsiini-mangojuustokakku ilman liivatetta

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

n. 12 palaa

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen 


Appelsiini ja mango antavat makua agar agarilla hyytyvälle kakulle.

Pohja

150 g

digestive-keksejä tai kaurakeksejä

75 g

margariinia

Täyte

4 dl

vispikermaa

200 g

appelsiini-tuorejuustoa

1 dl

sokeria

2,5 dl 

mangososetta (100 %, esim. Bonne)

- - - 

2,5 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

3,25 tl  

agar agar -jauhetta

Kiille

2 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

1 tl

agar agar -jauhetta

2 rkl

sokeria

2 dl

mangososetta (100 %)

Appelsiini-mangojuustokakku ilman liivatetta

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22 cm).
  2. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita pohjan aineet keskenään. Painele keksinmuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. 


Täyte


  1. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi sähkövatkaimella. 
  2. Sekoita tuorejuusto ja sokeri hyvin sekaisin reilun kokoisessa, tukevassa kulhossa. Lisää mangosose ja sekoita vispilällä, jotta saat seoksesta tasaista. 
  3. Lisää noin puolet kermavaahdosta ja sekoittele varovasti.
  4. Mittaa kylmään kattilaan 2,5 dl appelsiinimehua sekä agar agar (3,25 tl, mittaa tarkasti!). 
  5. Kuumenna kiehuvaksi lusikalla sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Laske aikaa siitä, kun mehu varmasti kiehuu: Keitä sekoitellen 2 minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, mutta varmista, että seos kiehuu).
  6. Aseta moussekulho tukevaan paikkaan, tai pyydä apukäsiä pitämään kulhoa paikallaan.
  7. Toimi ripeästi:  Kaada mehuseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin vispilällä sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita. 
  8. Kaada massa heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta tarvittaessa.
  9. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen kiilteen lisäämistä, jotta kakun pinta jähmettyy. 


Kiille


  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta. 
  2. Mittaa mangosose valmiiksi odottamaan.
  3. Sekoita kylmässä kattilassa 2 dl appelsiinimehua, 1 tl agar agaria ja 2 rkl sokeria. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua sekoitellen kahden minuutin ajan. 
  5. Lisää mangosose ja sekoita hyvin. 
  6. Kaada kiille kakun päälle heti. Voit antaa pinnan hyytyä hetken aikaa pöydällä ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. 
  7. Anna appelsiini-mangojuustokakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään ennen mahdollista koristelua ja tarjoilua.



Vinkit


  • Agar hyydyttää nopeasti. Toimi siis ripeästi sen jälkeen, kun olet lisännyt agar-liemen kakkumassaan. Katso vinkit agar agarin käyttöön.
  • Ohjeesta tulee halkaisijaltaan noin 22 cm kokoinen mangokakku. Puolikkaan annoksen kakkua voit tehdä noin 17 cm vuokaan. 
  • Jos kiilteen pinnalle jää kuplia, voit hajottaa ne hammastikulla heti kiilteen kaatamisen jälkeen. 
  • Kuvassa kakun koristeena on ananaskirsikoita, pensasmustikoita ja minttua.




Katso myös



Seuraa meitä

Appelsiini-mangojuustokakku ilman liivatetta

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

n. 12 palaa

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen 


Appelsiini ja mango antavat makua agar agarilla hyytyvälle kakulle.

Pohja

150 g

digestive-keksejä tai kaurakeksejä

75 g

margariinia

Täyte

4 dl

vispikermaa

200 g

appelsiini-tuorejuustoa

1 dl

sokeria

2,5 dl 

mangososetta (100 %, esim. Bonne)

- - - 

2,5 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

3,25 tl  

agar agar -jauhetta

Kiille

2 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

1 tl

agar agar -jauhetta

2 rkl

sokeria

2 dl

mangososetta (100 %)

Appelsiini-mangojuustokakku ilman liivatetta

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22 cm).
  2. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita pohjan aineet keskenään. Painele keksinmuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. 


Täyte


  1. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi sähkövatkaimella. 
  2. Sekoita tuorejuusto ja sokeri hyvin sekaisin reilun kokoisessa, tukevassa kulhossa. Lisää mangosose ja sekoita vispilällä, jotta saat seoksesta tasaista. 
  3. Lisää noin puolet kermavaahdosta ja sekoittele varovasti.
  4. Mittaa kylmään kattilaan 2,5 dl appelsiinimehua sekä agar agar (3,25 tl, mittaa tarkasti!). 
  5. Kuumenna kiehuvaksi lusikalla sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Laske aikaa siitä, kun mehu varmasti kiehuu: Keitä sekoitellen 2 minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, mutta varmista, että seos kiehuu).
  6. Aseta moussekulho tukevaan paikkaan, tai pyydä apukäsiä pitämään kulhoa paikallaan.
  7. Toimi ripeästi:  Kaada mehuseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin vispilällä sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita. 
  8. Kaada massa heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta tarvittaessa.
  9. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen kiilteen lisäämistä, jotta kakun pinta jähmettyy. 


Kiille


  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta. 
  2. Mittaa mangosose valmiiksi odottamaan.
  3. Sekoita kylmässä kattilassa 2 dl appelsiinimehua, 1 tl agar agaria ja 2 rkl sokeria. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua sekoitellen kahden minuutin ajan. 
  5. Lisää mangosose ja sekoita hyvin. 
  6. Kaada kiille kakun päälle heti. Voit antaa pinnan hyytyä hetken aikaa pöydällä ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. 
  7. Anna appelsiini-mangojuustokakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään ennen mahdollista koristelua ja tarjoilua.



Vinkit


  • Agar hyydyttää nopeasti. Toimi siis ripeästi sen jälkeen, kun olet lisännyt agar-liemen kakkumassaan. Katso vinkit agar agarin käyttöön.
  • Ohjeesta tulee halkaisijaltaan noin 22 cm kokoinen mangokakku. Puolikkaan annoksen kakkua voit tehdä noin 17 cm vuokaan. 
  • Jos kiilteen pinnalle jää kuplia, voit hajottaa ne hammastikulla heti kiilteen kaatamisen jälkeen. 
  • Kuvassa kakun koristeena on ananaskirsikoita, pensasmustikoita ja minttua.




Katso myös



Seuraa meitä

Appelsiini-mangojuustokakku ilman liivatetta

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

n. 12 palaa

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen 


Appelsiini ja mango antavat makua agar agarilla hyytyvälle kakulle.

Pohja

150 g

digestive-keksejä tai kaurakeksejä

75 g

margariinia

Täyte

4 dl

vispikermaa

200 g

appelsiini-tuorejuustoa

1 dl

sokeria

2,5 dl 

mangososetta (100 %, esim. Bonne)

- - - 

2,5 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

3,25 tl  

agar agar -jauhetta

Kiille

2 dl

appelsiinimehua (täysmehu)

1 tl

agar agar -jauhetta

2 rkl

sokeria

2 dl

mangososetta (100 %)

Appelsiini-mangojuustokakku ilman liivatetta

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 22 cm).
  2. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita pohjan aineet keskenään. Painele keksinmuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. 


Täyte


  1. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi sähkövatkaimella. 
  2. Sekoita tuorejuusto ja sokeri hyvin sekaisin reilun kokoisessa, tukevassa kulhossa. Lisää mangosose ja sekoita vispilällä, jotta saat seoksesta tasaista. 
  3. Lisää noin puolet kermavaahdosta ja sekoittele varovasti.
  4. Mittaa kylmään kattilaan 2,5 dl appelsiinimehua sekä agar agar (3,25 tl, mittaa tarkasti!). 
  5. Kuumenna kiehuvaksi lusikalla sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Laske aikaa siitä, kun mehu varmasti kiehuu: Keitä sekoitellen 2 minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, mutta varmista, että seos kiehuu).
  6. Aseta moussekulho tukevaan paikkaan, tai pyydä apukäsiä pitämään kulhoa paikallaan.
  7. Toimi ripeästi:  Kaada mehuseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin vispilällä sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita. 
  8. Kaada massa heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta tarvittaessa.
  9. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen kiilteen lisäämistä, jotta kakun pinta jähmettyy. 


Kiille


  1. Ota hyytynyt kakku jääkaapista. Älä irrota sitä vuoasta. 
  2. Mittaa mangosose valmiiksi odottamaan.
  3. Sekoita kylmässä kattilassa 2 dl appelsiinimehua, 1 tl agar agaria ja 2 rkl sokeria. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua sekoitellen kahden minuutin ajan. 
  5. Lisää mangosose ja sekoita hyvin. 
  6. Kaada kiille kakun päälle heti. Voit antaa pinnan hyytyä hetken aikaa pöydällä ennen kakun siirtämistä jääkaappiin. 
  7. Anna appelsiini-mangojuustokakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään ennen mahdollista koristelua ja tarjoilua.



Vinkit


  • Agar hyydyttää nopeasti. Toimi siis ripeästi sen jälkeen, kun olet lisännyt agar-liemen kakkumassaan. Katso vinkit agar agarin käyttöön.
  • Ohjeesta tulee halkaisijaltaan noin 22 cm kokoinen mangokakku. Puolikkaan annoksen kakkua voit tehdä noin 17 cm vuokaan. 
  • Jos kiilteen pinnalle jää kuplia, voit hajottaa ne hammastikulla heti kiilteen kaatamisen jälkeen. 
  • Kuvassa kakun koristeena on ananaskirsikoita, pensasmustikoita ja minttua.




Katso myös