Seuraa meitä

7 minuutin kakku

Rated 3.5 stars out of 5
3.5
(2)

10 viipaletta

alle 10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Perinteistä 7 minuutin kakkua vatkataan seitsemän minuuttia. Tämä pumpulinpehmeä kakku on kuitenkin jo uunissa samassa ajassa, kunhan vain ainekset ovat käden ulottuvilla. Ohjeella teet pienen, tilavuudeltaan noin litran kakun. Kakku maustetaan vanilliinilla, joten vanilliinisokerin reilua määrää ei kannata ihmetellä.

Ainekset

150 g

voita tai leivontamargariinia

0,5 dl 

vettä

2 dl

sokeria

- - -

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1,5 rkl

vanilliinisokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

- - -

(1 tl

vanilja-aromia)

2

kananmunaa

Vuokaan


margariinia


korppujauhoja

7 minuutin kakku on nopeasti uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. 
  3. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri ja sekoita. 
  4. Voitele ja korppujauhota sillä välin kakkuvuoka, jonka tilavuus on reilu litra
    (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  5. Yhdistä kulhossa vehnäjauho, perunajauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita.
  6. Lisää jauhot rasva-sokeriseokseen. Sekoita kunnolla esim. puuhaarukalla tai lusikalla. (Lisää halutessasi vanilja-aromia.)
  7. Lisää viimeisenä kananmunat ja sekoita hyvin (taikina on löysää, älä kuitenkaan lisää jauhoja). Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes puutikkuun ei kakkua kokeiltaessa jää taikinaa.
  9. Kumoa 7 minuutin kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Voitele ja korppujauhota vuoka huolella. Anna kakun jäähtyä mielellään puolen tunnin ajan ennen kumoamista, jotta pehmeä kakku ei repeä kumottaessa.  
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1 litran kakku. Käytä hieman yli litran kokoista kakkuvuokaa. Jos teet isomman annoksen, voi kakun paistoaika olla pidempi.




Katso myös 


Seuraa meitä

7 minuutin kakku

Rated 3.5 stars out of 5
3.5
(2)

10 viipaletta

alle 10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Perinteistä 7 minuutin kakkua vatkataan seitsemän minuuttia. Tämä pumpulinpehmeä kakku on kuitenkin jo uunissa samassa ajassa, kunhan vain ainekset ovat käden ulottuvilla. Ohjeella teet pienen, tilavuudeltaan noin litran kakun. Kakku maustetaan vanilliinilla, joten vanilliinisokerin reilua määrää ei kannata ihmetellä.

Ainekset

150 g

voita tai leivontamargariinia

0,5 dl 

vettä

2 dl

sokeria

- - -

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1,5 rkl

vanilliinisokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

- - -

(1 tl

vanilja-aromia)

2

kananmunaa

Vuokaan


margariinia


korppujauhoja

7 minuutin kakku on nopeasti uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. 
  3. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri ja sekoita. 
  4. Voitele ja korppujauhota sillä välin kakkuvuoka, jonka tilavuus on reilu litra
    (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  5. Yhdistä kulhossa vehnäjauho, perunajauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita.
  6. Lisää jauhot rasva-sokeriseokseen. Sekoita kunnolla esim. puuhaarukalla tai lusikalla. (Lisää halutessasi vanilja-aromia.)
  7. Lisää viimeisenä kananmunat ja sekoita hyvin (taikina on löysää, älä kuitenkaan lisää jauhoja). Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes puutikkuun ei kakkua kokeiltaessa jää taikinaa.
  9. Kumoa 7 minuutin kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Voitele ja korppujauhota vuoka huolella. Anna kakun jäähtyä mielellään puolen tunnin ajan ennen kumoamista, jotta pehmeä kakku ei repeä kumottaessa.  
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1 litran kakku. Käytä hieman yli litran kokoista kakkuvuokaa. Jos teet isomman annoksen, voi kakun paistoaika olla pidempi.




Katso myös 


Seuraa meitä

7 minuutin kakku

Rated 3.5 stars out of 5
3.5
(2)

10 viipaletta

alle 10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Perinteistä 7 minuutin kakkua vatkataan seitsemän minuuttia. Tämä pumpulinpehmeä kakku on kuitenkin jo uunissa samassa ajassa, kunhan vain ainekset ovat käden ulottuvilla. Ohjeella teet pienen, tilavuudeltaan noin litran kakun. Kakku maustetaan vanilliinilla, joten vanilliinisokerin reilua määrää ei kannata ihmetellä.

Ainekset

150 g

voita tai leivontamargariinia

0,5 dl 

vettä

2 dl

sokeria

- - -

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1,5 rkl

vanilliinisokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

- - -

(1 tl

vanilja-aromia)

2

kananmunaa

Vuokaan


margariinia


korppujauhoja

7 minuutin kakku on nopeasti uunissa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. 
  3. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri ja sekoita. 
  4. Voitele ja korppujauhota sillä välin kakkuvuoka, jonka tilavuus on reilu litra
    (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  5. Yhdistä kulhossa vehnäjauho, perunajauho, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita.
  6. Lisää jauhot rasva-sokeriseokseen. Sekoita kunnolla esim. puuhaarukalla tai lusikalla. (Lisää halutessasi vanilja-aromia.)
  7. Lisää viimeisenä kananmunat ja sekoita hyvin (taikina on löysää, älä kuitenkaan lisää jauhoja). Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes puutikkuun ei kakkua kokeiltaessa jää taikinaa.
  9. Kumoa 7 minuutin kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Voitele ja korppujauhota vuoka huolella. Anna kakun jäähtyä mielellään puolen tunnin ajan ennen kumoamista, jotta pehmeä kakku ei repeä kumottaessa.  
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1 litran kakku. Käytä hieman yli litran kokoista kakkuvuokaa. Jos teet isomman annoksen, voi kakun paistoaika olla pidempi.




Katso myös