6 munan kakkupohja

Rated 4.866666666666666 stars out of 5
4.9
(15)

ø 26 cm kakku (noin 18:lle)

20 min (valmistus) +

45 min (paistaminen) 


Kuuden munan kakkupohja sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan. Kakku onnistuu, kun teet kuohkean, lähes valkoisen kananmuna-sokerivaahdon ja sekoittelet taikinaa sen jälkeen vain varovasti. Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta vaahdottaminen on helpompaa.

Ainekset

6

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2,5 dl

sokeria

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

Voiteluun


margariinia

korppujauhoja

Kuuden munan kakkupohja kumottuna leivinpaperille.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 26 cm kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). Pese kädet hyvin, jotta kananmunia rikkoessa niiden joukkoon ei joudu rasvaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat suureen kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon, samalla varovasti sekoitellen (älä enää käytä sähkövatkainta).
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
  7. Paista heti 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuttia. Kakkupohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Kumoa vuoasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Taikina kohoaa reilusti uunissa. Käytä riittävän isoa kakkuvuokaa (ø 24 - 26 cm) ja mittaa leivinjauhe tarkasti, jotta taikina ei valu uuniin vuoan reunojen yli.
  • Jäähtynyttä kakkupohjaa on helpompi käsitellä kuin juuri leivottua. Leivo pohja siis hyvissä ajoin ennen täyttämistä - muutamaa tuntia aiemmin tai jo edellisenä päivänä.
  • 6 munan kakkupohjasta tulee täytettynä noin 18 hengen kakku.


6 munan kakkupohja

Rated 4.866666666666666 stars out of 5
4.9
(15)

ø 26 cm kakku (noin 18:lle)

20 min (valmistus) +

45 min (paistaminen) 


Kuuden munan kakkupohja sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan. Kakku onnistuu, kun teet kuohkean, lähes valkoisen kananmuna-sokerivaahdon ja sekoittelet taikinaa sen jälkeen vain varovasti. Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta vaahdottaminen on helpompaa.

Ainekset

6

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2,5 dl

sokeria

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

Voiteluun


margariinia

korppujauhoja

Kuuden munan kakkupohja kumottuna leivinpaperille.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 26 cm kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). Pese kädet hyvin, jotta kananmunia rikkoessa niiden joukkoon ei joudu rasvaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat suureen kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon, samalla varovasti sekoitellen (älä enää käytä sähkövatkainta).
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
  7. Paista heti 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuttia. Kakkupohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Kumoa vuoasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Taikina kohoaa reilusti uunissa. Käytä riittävän isoa kakkuvuokaa (ø 24 - 26 cm) ja mittaa leivinjauhe tarkasti, jotta taikina ei valu uuniin vuoan reunojen yli.
  • Jäähtynyttä kakkupohjaa on helpompi käsitellä kuin juuri leivottua. Leivo pohja siis hyvissä ajoin ennen täyttämistä - muutamaa tuntia aiemmin tai jo edellisenä päivänä.
  • 6 munan kakkupohjasta tulee täytettynä noin 18 hengen kakku.


6 munan kakkupohja

Rated 4.866666666666666 stars out of 5
4.9
(15)

ø 26 cm kakku (noin 18:lle)

20 min (valmistus) +

45 min (paistaminen) 


Kuuden munan kakkupohja sopii halkaisijaltaan noin 26 cm vuokaan. Kakku onnistuu, kun teet kuohkean, lähes valkoisen kananmuna-sokerivaahdon ja sekoittelet taikinaa sen jälkeen vain varovasti. Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta vaahdottaminen on helpompaa.

Ainekset

6

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

2,5 dl

sokeria

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

Voiteluun


margariinia

korppujauhoja

Kuuden munan kakkupohja kumottuna leivinpaperille.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 26 cm kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). Pese kädet hyvin, jotta kananmunia rikkoessa niiden joukkoon ei joudu rasvaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat suureen kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon, samalla varovasti sekoitellen (älä enää käytä sähkövatkainta).
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
  7. Paista heti 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuttia. Kakkupohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Kumoa vuoasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Taikina kohoaa reilusti uunissa. Käytä riittävän isoa kakkuvuokaa (ø 24 - 26 cm) ja mittaa leivinjauhe tarkasti, jotta taikina ei valu uuniin vuoan reunojen yli.
  • Jäähtynyttä kakkupohjaa on helpompi käsitellä kuin juuri leivottua. Leivo pohja siis hyvissä ajoin ennen täyttämistä - muutamaa tuntia aiemmin tai jo edellisenä päivänä.
  • 6 munan kakkupohjasta tulee täytettynä noin 18 hengen kakku.