Seuraa meitä

4 munan kakkupohja

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

4 munan kakkupohja

(täytettyä kakkua noin 12:lle)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) 


Kakkupohjan voit leikata kolmeen osaan ja täyttää välit haluamillasi täytteillä.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia

korppujauhoja

4 munan täytekakkupohjasta riittää 12:lle.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita jauhoseos varovasti vaahdon joukkoon esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Kaada kakkutaikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 4 munan kakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 min. Kakkupohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Kumoa kakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Ripottele leivinpaperin päälle noin 1 tl sokeria ja kumoa kakku siihen jäähtymään.
  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä seuraavana päivänä. Peitä kakkupohja esimerkiksi kakkukuvulla tai kelmulla, jos annat sen odottaa seuraavaan päivään.
  • Valmiin kakkupohjan voit myös pakastaa pussiin tai kelmuun käärittynä.
  • Voit leikata valmiin kakun vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa päällimmäisenä ollut osa tarjoiluastialle alimmaiseksi.
  • Muista kostuttaa kakkupohjaa. Heti täyttämisen jälkeen tarjoiltavaa kakkupohjaa voit hyvin kostuttaa enemmän. Seuraavaan päivään odottava kakku kaipaa vähemmän kostutusta, toki täytteistä riippuen.  




Katso myös


Seuraa meitä

4 munan kakkupohja

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

4 munan kakkupohja

(täytettyä kakkua noin 12:lle)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) 


Kakkupohjan voit leikata kolmeen osaan ja täyttää välit haluamillasi täytteillä.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia

korppujauhoja

4 munan täytekakkupohjasta riittää 12:lle.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita jauhoseos varovasti vaahdon joukkoon esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Kaada kakkutaikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 4 munan kakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 min. Kakkupohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Kumoa kakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Ripottele leivinpaperin päälle noin 1 tl sokeria ja kumoa kakku siihen jäähtymään.
  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä seuraavana päivänä. Peitä kakkupohja esimerkiksi kakkukuvulla tai kelmulla, jos annat sen odottaa seuraavaan päivään.
  • Valmiin kakkupohjan voit myös pakastaa pussiin tai kelmuun käärittynä.
  • Voit leikata valmiin kakun vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa päällimmäisenä ollut osa tarjoiluastialle alimmaiseksi.
  • Muista kostuttaa kakkupohjaa. Heti täyttämisen jälkeen tarjoiltavaa kakkupohjaa voit hyvin kostuttaa enemmän. Seuraavaan päivään odottava kakku kaipaa vähemmän kostutusta, toki täytteistä riippuen.  




Katso myös


Seuraa meitä

4 munan kakkupohja

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

4 munan kakkupohja

(täytettyä kakkua noin 12:lle)

20 min (valmistus) +

30 min (paistaminen) 


Kakkupohjan voit leikata kolmeen osaan ja täyttää välit haluamillasi täytteillä.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia

korppujauhoja

4 munan täytekakkupohjasta riittää 12:lle.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita jauhoseos varovasti vaahdon joukkoon esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Kaada kakkutaikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 4 munan kakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 min. Kakkupohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Kumoa kakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Ripottele leivinpaperin päälle noin 1 tl sokeria ja kumoa kakku siihen jäähtymään.
  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä seuraavana päivänä. Peitä kakkupohja esimerkiksi kakkukuvulla tai kelmulla, jos annat sen odottaa seuraavaan päivään.
  • Valmiin kakkupohjan voit myös pakastaa pussiin tai kelmuun käärittynä.
  • Voit leikata valmiin kakun vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa päällimmäisenä ollut osa tarjoiluastialle alimmaiseksi.
  • Muista kostuttaa kakkupohjaa. Heti täyttämisen jälkeen tarjoiltavaa kakkupohjaa voit hyvin kostuttaa enemmän. Seuraavaan päivään odottava kakku kaipaa vähemmän kostutusta, toki täytteistä riippuen.  




Katso myös