Seuraa meitä

Uuniseiti

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

10 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)


Gluteeniton


Helppo uuniseiti on paistovalmis muutamassa minuutissa! Kala saa pinnalleen smetanaa, joka tuo ruokaan ihanaa täyteläisyyttä.

Ainekset

4 annosta

400 g 

pakasteseitiä

2 rkl

sitruunamehua

1 tl

tilliä (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

0,5tl

mustapippuria (rouhittu)

120 g 

smetanaa (1 pieni purkki)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

Uuniseiti kuorrutetaan smetanalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa seiti muutamaan palaan. Saat leikattua kalan jäisenä, jos kastat veistä kuumaan veteen. Laita palat vierekkäin uunivuokaan.
  3. Kaada sitruunamehu kalan päälle. 
  4. Ripottele pinnalle tilli, suola ja mustapippuri.
  5. Lusikoi päälle smetana ja ripottele pinnalle juustoraastetta. 
  6. Paista uuniseitiä 200 asteessa (ritilällä uunin alaosassa) noin 40 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää.



Vinkit



  • Ohjeen paistoaika on laskettu kohmeiselle, suoraan pakastimesta otetulle kalalle. Jos kala on sulanut, voi paistoaika olla lyhyempi.
  • Seiti on kypsää, kun sen väri on muuttunut harmahtavasta valkoisemmaksi ja kala lohkeilee helposti esimerkiksi haarukalla kokeiltaessa.
  • Tarjoa uuniseitin lisäksi esimerkiksi perunoita.


Katso myös

Seuraa meitä

Uuniseiti

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

10 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)


Gluteeniton


Helppo uuniseiti on paistovalmis muutamassa minuutissa! Kala saa pinnalleen smetanaa, joka tuo ruokaan ihanaa täyteläisyyttä.

Ainekset

4 annosta

400 g 

pakasteseitiä

2 rkl

sitruunamehua

1 tl

tilliä (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

0,5tl

mustapippuria (rouhittu)

120 g 

smetanaa (1 pieni purkki)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

Uuniseiti kuorrutetaan smetanalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa seiti muutamaan palaan. Saat leikattua kalan jäisenä, jos kastat veistä kuumaan veteen. Laita palat vierekkäin uunivuokaan.
  3. Kaada sitruunamehu kalan päälle. 
  4. Ripottele pinnalle tilli, suola ja mustapippuri.
  5. Lusikoi päälle smetana ja ripottele pinnalle juustoraastetta. 
  6. Paista uuniseitiä 200 asteessa (ritilällä uunin alaosassa) noin 40 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää.



Vinkit



  • Ohjeen paistoaika on laskettu kohmeiselle, suoraan pakastimesta otetulle kalalle. Jos kala on sulanut, voi paistoaika olla lyhyempi.
  • Seiti on kypsää, kun sen väri on muuttunut harmahtavasta valkoisemmaksi ja kala lohkeilee helposti esimerkiksi haarukalla kokeiltaessa.
  • Tarjoa uuniseitin lisäksi esimerkiksi perunoita.


Katso myös

Seuraa meitä

Uuniseiti

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

10 min (valmistelut) +

40 min (uunissa)


Gluteeniton


Helppo uuniseiti on paistovalmis muutamassa minuutissa! Kala saa pinnalleen smetanaa, joka tuo ruokaan ihanaa täyteläisyyttä.

Ainekset

4 annosta

400 g 

pakasteseitiä

2 rkl

sitruunamehua

1 tl

tilliä (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

0,5tl

mustapippuria (rouhittu)

120 g 

smetanaa (1 pieni purkki)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

Uuniseiti kuorrutetaan smetanalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa seiti muutamaan palaan. Saat leikattua kalan jäisenä, jos kastat veistä kuumaan veteen. Laita palat vierekkäin uunivuokaan.
  3. Kaada sitruunamehu kalan päälle. 
  4. Ripottele pinnalle tilli, suola ja mustapippuri.
  5. Lusikoi päälle smetana ja ripottele pinnalle juustoraastetta. 
  6. Paista uuniseitiä 200 asteessa (ritilällä uunin alaosassa) noin 40 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää.



Vinkit



  • Ohjeen paistoaika on laskettu kohmeiselle, suoraan pakastimesta otetulle kalalle. Jos kala on sulanut, voi paistoaika olla lyhyempi.
  • Seiti on kypsää, kun sen väri on muuttunut harmahtavasta valkoisemmaksi ja kala lohkeilee helposti esimerkiksi haarukalla kokeiltaessa.
  • Tarjoa uuniseitin lisäksi esimerkiksi perunoita.


Katso myös