Seuraa meitä

Riisi-tonnikalasalaatti

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

5 annosta 

alle 30 min

Riisi-tonnikalasalaatti sopii leivän kanssa vaikka kevyeksi lounaaksi. Se toimii mainiosti myös iltapalana tai juhlien salaattipöydässä. 

Aloita keittämällä ja jäähdyttämällä riisi. Jos käytät valmiiksi keitettyä riisiä, tarvitset sitä noin 6 desilitraa.

Ainekset

5annosta

5 dl 

vettä (riisin keittämiseen)

2 dl

pitkää riisiä tai jasminriisiä (raaka)

0,5 tl

suolaa (riisin keittämiseen)

- - - 

2dl

kermaviiliä (1 prk)

1 dl

majoneesia (100 g)

0,5 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria 

1 tl

valkoviinietikkaa

- - - 

1

maustekurkku (n. 100 g)

1

omena

2 prk

tonnikalaa

2 dl

herneitä (suomalainen pakaste)

Tonnikalasalaatti on täyttävää, mutta raikasta.

Ohje

  1. Keitä riisi: Kuumenna 5 dl vettä kattilassa. Lisää riisi sekä suola. Keitä kypsäksi (kannen alla, niin että vesi kiehuu juuri ja juuri). Kypsyminen vie noin 20 minuuttia (tarkista aika pakkauksesta).
  2. Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  3. Ota herneet sulamaan (sulata niitä tarvittaessa mikrossa).
  4. Laita kermaviili kulhoon. Lisää majoneesi, sokeri, sitruunapippuri sekä valkoviinietikka.
  5. Kuutioi maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi omena.
  6. Valuta tonnikala huolellisesti. 
  7. Yhdistä kaikki tonnikalasalaatin ainekset.



Vinkit


  • Voit käyttää suomalaiset pakasteherneet sellaisenaan. Sen sijaan ulkomaisia pakastekasviksia suositellaan ruokamyrkytysriskin vuoksi kuumentamaan muutama minuutti ennen käyttöä.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin vaan imeytä se biojätteen joukkoon. 




Katso myös

Seuraa meitä

Riisi-tonnikalasalaatti

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

5 annosta 

alle 30 min

Riisi-tonnikalasalaatti sopii leivän kanssa vaikka kevyeksi lounaaksi. Se toimii mainiosti myös iltapalana tai juhlien salaattipöydässä. 

Aloita keittämällä ja jäähdyttämällä riisi. Jos käytät valmiiksi keitettyä riisiä, tarvitset sitä noin 6 desilitraa.

Ainekset

5annosta

5 dl 

vettä (riisin keittämiseen)

2 dl

pitkää riisiä tai jasminriisiä (raaka)

0,5 tl

suolaa (riisin keittämiseen)

- - - 

2dl

kermaviiliä (1 prk)

1 dl

majoneesia (100 g)

0,5 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria 

1 tl

valkoviinietikkaa

- - - 

1

maustekurkku (n. 100 g)

1

omena

2 prk

tonnikalaa

2 dl

herneitä (suomalainen pakaste)

Tonnikalasalaatti on täyttävää, mutta raikasta.

Ohje

  1. Keitä riisi: Kuumenna 5 dl vettä kattilassa. Lisää riisi sekä suola. Keitä kypsäksi (kannen alla, niin että vesi kiehuu juuri ja juuri). Kypsyminen vie noin 20 minuuttia (tarkista aika pakkauksesta).
  2. Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  3. Ota herneet sulamaan (sulata niitä tarvittaessa mikrossa).
  4. Laita kermaviili kulhoon. Lisää majoneesi, sokeri, sitruunapippuri sekä valkoviinietikka.
  5. Kuutioi maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi omena.
  6. Valuta tonnikala huolellisesti. 
  7. Yhdistä kaikki tonnikalasalaatin ainekset.



Vinkit


  • Voit käyttää suomalaiset pakasteherneet sellaisenaan. Sen sijaan ulkomaisia pakastekasviksia suositellaan ruokamyrkytysriskin vuoksi kuumentamaan muutama minuutti ennen käyttöä.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin vaan imeytä se biojätteen joukkoon. 




Katso myös

Seuraa meitä

Riisi-tonnikalasalaatti

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

5 annosta 

alle 30 min

Riisi-tonnikalasalaatti sopii leivän kanssa vaikka kevyeksi lounaaksi. Se toimii mainiosti myös iltapalana tai juhlien salaattipöydässä. 

Aloita keittämällä ja jäähdyttämällä riisi. Jos käytät valmiiksi keitettyä riisiä, tarvitset sitä noin 6 desilitraa.

Ainekset

5annosta

5 dl 

vettä (riisin keittämiseen)

2 dl

pitkää riisiä tai jasminriisiä (raaka)

0,5 tl

suolaa (riisin keittämiseen)

- - - 

2dl

kermaviiliä (1 prk)

1 dl

majoneesia (100 g)

0,5 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria 

1 tl

valkoviinietikkaa

- - - 

1

maustekurkku (n. 100 g)

1

omena

2 prk

tonnikalaa

2 dl

herneitä (suomalainen pakaste)

Tonnikalasalaatti on täyttävää, mutta raikasta.

Ohje

  1. Keitä riisi: Kuumenna 5 dl vettä kattilassa. Lisää riisi sekä suola. Keitä kypsäksi (kannen alla, niin että vesi kiehuu juuri ja juuri). Kypsyminen vie noin 20 minuuttia (tarkista aika pakkauksesta).
  2. Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  3. Ota herneet sulamaan (sulata niitä tarvittaessa mikrossa).
  4. Laita kermaviili kulhoon. Lisää majoneesi, sokeri, sitruunapippuri sekä valkoviinietikka.
  5. Kuutioi maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi omena.
  6. Valuta tonnikala huolellisesti. 
  7. Yhdistä kaikki tonnikalasalaatin ainekset.



Vinkit


  • Voit käyttää suomalaiset pakasteherneet sellaisenaan. Sen sijaan ulkomaisia pakastekasviksia suositellaan ruokamyrkytysriskin vuoksi kuumentamaan muutama minuutti ennen käyttöä.
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin vaan imeytä se biojätteen joukkoon. 




Katso myös