Seuraa meitä

Parsan valmistus

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

Vihreä parsa on nopea valmistaa. Katso, miten helposti keität parsan tai kypsennät sen uunissa.

Vihreän parsan kuoriminen onnistuu kuorimaveitsellä.

Kuori vihreä parsa halutessasi.

Parsan esikäsittely


1. Huuhtele parsat kylmällä vedellä.


2. Katkaise parsojen puisevat tyvet pois (n. 3-5 cm). Voit napsauttaa tyven pois käsin tai leikata sen pois veitsellä. 


3. Kuori parsoja kuorimaveitsellä – kukinnon kohtaa ei tarvitse kuoria. Ohutkuoristen vihreiden parsojen kuoriminen ei ole välttämätöntä, mutta erityisesti paksummat ulkomaalaiset parsat kannattaa kuoria. 




Parsan voi keittää paistinpannulla.

Parsan voit keittää vaikka paistinpannulla.

Parsan keittäminen


1. Kuumenna vettä kapeassa parsakattilassa (niin että nuput jäävät pinnan yläpuolelle), paistinpannussa tai kattilassa. 


2. Kun vesi kiehuu, lisää 1 tl suolaa / litra vettä). Lisää parsat.


4. Keitä noin 2-5 min, ohuet parsat kypsyvät paksuja nopeammin.


5. Tarjoa keitetty parsa esimerkiksi sitruunan ja sulatetun voin kanssa. 


6. Jos tarjoat parsan kylmänä, jäähdytä se kylmällä vedellä heti keittämisen jälkeen. 

Parsa on helppo valmistaa uunissa.

Parsa on helppo valmistaa myös uunissa.

Parsa uunissa


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.


2. Aseta esikäsitellyt parsat pellille leivinpaperin päälle.


3. Sivele parsojen päälle rypsiöljyä (2 rkl /1 kg parsaa).


4. Ripottele pinnalle parsakiloa kohti noin 0,25 tl suolaa ja 0,25 tl mustapippuria.


5. Paista parsoja 200 asteessa noin 12 minuuttia.


Parsan kanssa voi tarjota voisulaa ja sitruunaa.

Keitetyn parsan voit tarjota vaikka sitruunan ja voisulan kanssa.

Vinkit


• Tuore parsa on napakkaa ja kukinnot ovat tiiviisti supussa.


• Parsa säilyy heikosti, joten valmista se ruoaksi mielellään pian ostamisen jälkeen.


• Säilytä parsa jääkaapissa. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Parsan valmistus

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

Vihreä parsa on nopea valmistaa. Katso, miten helposti keität parsan tai kypsennät sen uunissa.

Vihreän parsan kuoriminen onnistuu kuorimaveitsellä.

Kuori vihreä parsa halutessasi.

Parsan esikäsittely


1. Huuhtele parsat kylmällä vedellä.


2. Katkaise parsojen puisevat tyvet pois (n. 3-5 cm). Voit napsauttaa tyven pois käsin tai leikata sen pois veitsellä. 


3. Kuori parsoja kuorimaveitsellä – kukinnon kohtaa ei tarvitse kuoria. Ohutkuoristen vihreiden parsojen kuoriminen ei ole välttämätöntä, mutta erityisesti paksummat ulkomaalaiset parsat kannattaa kuoria. 




Parsan voi keittää paistinpannulla.

Parsan voit keittää vaikka paistinpannulla.

Parsan keittäminen


1. Kuumenna vettä kapeassa parsakattilassa (niin että nuput jäävät pinnan yläpuolelle), paistinpannussa tai kattilassa. 


2. Kun vesi kiehuu, lisää 1 tl suolaa / litra vettä). Lisää parsat.


4. Keitä noin 2-5 min, ohuet parsat kypsyvät paksuja nopeammin.


5. Tarjoa keitetty parsa esimerkiksi sitruunan ja sulatetun voin kanssa. 


6. Jos tarjoat parsan kylmänä, jäähdytä se kylmällä vedellä heti keittämisen jälkeen. 

Parsa on helppo valmistaa uunissa.

Parsa on helppo valmistaa myös uunissa.

Parsa uunissa


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.


2. Aseta esikäsitellyt parsat pellille leivinpaperin päälle.


3. Sivele parsojen päälle rypsiöljyä (2 rkl /1 kg parsaa).


4. Ripottele pinnalle parsakiloa kohti noin 0,25 tl suolaa ja 0,25 tl mustapippuria.


5. Paista parsoja 200 asteessa noin 12 minuuttia.


Parsan kanssa voi tarjota voisulaa ja sitruunaa.

Keitetyn parsan voit tarjota vaikka sitruunan ja voisulan kanssa.

Vinkit


• Tuore parsa on napakkaa ja kukinnot ovat tiiviisti supussa.


• Parsa säilyy heikosti, joten valmista se ruoaksi mielellään pian ostamisen jälkeen.


• Säilytä parsa jääkaapissa. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Parsan valmistus

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

Vihreä parsa on nopea valmistaa. Katso, miten helposti keität parsan tai kypsennät sen uunissa.

Vihreän parsan kuoriminen onnistuu kuorimaveitsellä.

Kuori vihreä parsa halutessasi.

Parsan esikäsittely


1. Huuhtele parsat kylmällä vedellä.


2. Katkaise parsojen puisevat tyvet pois (n. 3-5 cm). Voit napsauttaa tyven pois käsin tai leikata sen pois veitsellä. 


3. Kuori parsoja kuorimaveitsellä – kukinnon kohtaa ei tarvitse kuoria. Ohutkuoristen vihreiden parsojen kuoriminen ei ole välttämätöntä, mutta erityisesti paksummat ulkomaalaiset parsat kannattaa kuoria. 




Parsan voi keittää paistinpannulla.

Parsan voit keittää vaikka paistinpannulla.

Parsan keittäminen


1. Kuumenna vettä kapeassa parsakattilassa (niin että nuput jäävät pinnan yläpuolelle), paistinpannussa tai kattilassa. 


2. Kun vesi kiehuu, lisää 1 tl suolaa / litra vettä). Lisää parsat.


4. Keitä noin 2-5 min, ohuet parsat kypsyvät paksuja nopeammin.


5. Tarjoa keitetty parsa esimerkiksi sitruunan ja sulatetun voin kanssa. 


6. Jos tarjoat parsan kylmänä, jäähdytä se kylmällä vedellä heti keittämisen jälkeen. 

Parsa on helppo valmistaa uunissa.

Parsa on helppo valmistaa myös uunissa.

Parsa uunissa


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.


2. Aseta esikäsitellyt parsat pellille leivinpaperin päälle.


3. Sivele parsojen päälle rypsiöljyä (2 rkl /1 kg parsaa).


4. Ripottele pinnalle parsakiloa kohti noin 0,25 tl suolaa ja 0,25 tl mustapippuria.


5. Paista parsoja 200 asteessa noin 12 minuuttia.


Parsan kanssa voi tarjota voisulaa ja sitruunaa.

Keitetyn parsan voit tarjota vaikka sitruunan ja voisulan kanssa.

Vinkit


• Tuore parsa on napakkaa ja kukinnot ovat tiiviisti supussa.


• Parsa säilyy heikosti, joten valmista se ruoaksi mielellään pian ostamisen jälkeen.


• Säilytä parsa jääkaapissa. 




Katso myös