Seuraa meitä

Gluteeniton parsapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

1 pyöreä piiras (8:lle)

30 min (valmistus)  

+ n. 30 min (paistaminen)

Luontaisesti gluteeniton piirakkapohja parsapiirakalle syntyy kaurajauhoja käyttämällä.

Taikina

150 g

leivontamargariinia

6 dl

kaurajauhoja 

(gluteeniton)

1 dl (40 g)

emmental-juustoa raasteena

0,5 dl

vettä

Täyte

500 g

vihreää parsaa (tuore)

n. 1 litra

vettä

0,5 tl

suolaa

- - -

4

kananmunaa

2,5 dl

kaurakermaa

2 dl (80 g)

emmental-juustoa raasteena

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Gluteeniton parsapiirakka leivotaan kaurajauhoihin.

Ohjeet

  1. Nypi margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi (hiero yhden käden sormien välissä, kunnes tasaista). 
  2. Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi. 
  3. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään parsojen käsittelyn ajan.
  4. Laita uunin lämpenemään 200 asteeseen. 
  5. Käsittele parsat: Huuhtele, katko tyvet ja kuori ainakin paksuimmat parsat (älä kuori kukintoa).
  6. Kuumenna noin litra vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää suola. Lisää parsat kattilaan niin, että nuput mielellään jäävät veden pinnan yläpuolelle. Keitä 2-3 minuuttia riippuen parsojen koosta.
  7. Kaada vesi pois ja anna parsojen jäähtyä. Pilko ne.
  8. Voitele piirakkavuoka (ø 28 cm) margariinilla. Ota taikina pois jääkaapista ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
  9. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia.
  10. Riko kananmunat. Sekoita niiden joukkoon kaurakerma, juustoraaste, mustapippuri ja suola.
  11. Ota esipaistettu piirakkapohja uunista. Laita parsat piirakkapohjalle ja kaada kananmunaseos päälle. 
  12. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


Teksti ja kuva: Emilia Inget



Vinkit


  • Anna gluteenittoman parsapiirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Jos leivot piirakkaa keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin tai ohran jäämiä (esim. jauhopölyä).




Katso myös



Feta-pinaattipiirakka


Muita reseptejä

Seuraa meitä

Gluteeniton parsapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

1 pyöreä piiras (8:lle)

30 min (valmistus)  

+ n. 30 min (paistaminen)

Luontaisesti gluteeniton piirakkapohja parsapiirakalle syntyy kaurajauhoja käyttämällä.

Taikina

150 g

leivontamargariinia

6 dl

kaurajauhoja 

(gluteeniton)

1 dl (40 g)

emmental-juustoa raasteena

0,5 dl

vettä

Täyte

500 g

vihreää parsaa (tuore)

n. 1 litra

vettä

0,5 tl

suolaa

- - -

4

kananmunaa

2,5 dl

kaurakermaa

2 dl (80 g)

emmental-juustoa raasteena

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Gluteeniton parsapiirakka leivotaan kaurajauhoihin.

Ohjeet

  1. Nypi margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi (hiero yhden käden sormien välissä, kunnes tasaista). 
  2. Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi. 
  3. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään parsojen käsittelyn ajan.
  4. Laita uunin lämpenemään 200 asteeseen. 
  5. Käsittele parsat: Huuhtele, katko tyvet ja kuori ainakin paksuimmat parsat (älä kuori kukintoa).
  6. Kuumenna noin litra vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää suola. Lisää parsat kattilaan niin, että nuput mielellään jäävät veden pinnan yläpuolelle. Keitä 2-3 minuuttia riippuen parsojen koosta.
  7. Kaada vesi pois ja anna parsojen jäähtyä. Pilko ne.
  8. Voitele piirakkavuoka (ø 28 cm) margariinilla. Ota taikina pois jääkaapista ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
  9. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia.
  10. Riko kananmunat. Sekoita niiden joukkoon kaurakerma, juustoraaste, mustapippuri ja suola.
  11. Ota esipaistettu piirakkapohja uunista. Laita parsat piirakkapohjalle ja kaada kananmunaseos päälle. 
  12. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


Teksti ja kuva: Emilia Inget



Vinkit


  • Anna gluteenittoman parsapiirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Jos leivot piirakkaa keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin tai ohran jäämiä (esim. jauhopölyä).




Katso myös



Feta-pinaattipiirakka


Muita reseptejä

Seuraa meitä

Gluteeniton parsapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

1 pyöreä piiras (8:lle)

30 min (valmistus)  

+ n. 30 min (paistaminen)

Luontaisesti gluteeniton piirakkapohja parsapiirakalle syntyy kaurajauhoja käyttämällä.

Taikina

150 g

leivontamargariinia

6 dl

kaurajauhoja 

(gluteeniton)

1 dl (40 g)

emmental-juustoa raasteena

0,5 dl

vettä

Täyte

500 g

vihreää parsaa (tuore)

n. 1 litra

vettä

0,5 tl

suolaa

- - -

4

kananmunaa

2,5 dl

kaurakermaa

2 dl (80 g)

emmental-juustoa raasteena

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

Gluteeniton parsapiirakka leivotaan kaurajauhoihin.

Ohjeet

  1. Nypi margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi (hiero yhden käden sormien välissä, kunnes tasaista). 
  2. Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi. 
  3. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään parsojen käsittelyn ajan.
  4. Laita uunin lämpenemään 200 asteeseen. 
  5. Käsittele parsat: Huuhtele, katko tyvet ja kuori ainakin paksuimmat parsat (älä kuori kukintoa).
  6. Kuumenna noin litra vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää suola. Lisää parsat kattilaan niin, että nuput mielellään jäävät veden pinnan yläpuolelle. Keitä 2-3 minuuttia riippuen parsojen koosta.
  7. Kaada vesi pois ja anna parsojen jäähtyä. Pilko ne.
  8. Voitele piirakkavuoka (ø 28 cm) margariinilla. Ota taikina pois jääkaapista ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 
  9. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia.
  10. Riko kananmunat. Sekoita niiden joukkoon kaurakerma, juustoraaste, mustapippuri ja suola.
  11. Ota esipaistettu piirakkapohja uunista. Laita parsat piirakkapohjalle ja kaada kananmunaseos päälle. 
  12. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


Teksti ja kuva: Emilia Inget



Vinkit


  • Anna gluteenittoman parsapiirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Jos leivot piirakkaa keliakiaa sairastavalle, huolehdithan kaikkien aineiden gluteenittomuudesta. Pidä myös huolta, että leivonnaiseen ei joudu vehnän, rukiin tai ohran jäämiä (esim. jauhopölyä).




Katso myös



Feta-pinaattipiirakka


Muita reseptejä