Seuraa meitä

Focaccia

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

puoli pellillistä

15 min (valmistus) +

1 h 15 min (kohotus ja paistaminen)

Focaccia leivotaan pehmeästä hiivataikinasta. Sen pinnalle painellaan juuri ennen paistamista esimerkiksi oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä rosmariinia, mutta voit vaihdella päälle tulevia aineksia makusi mukaan.

Ainekset

25 g

hiivaa (tuorehiiva)

2,5 dl

vettä

1tl

suolaa

5 dl 

vehnäjauhoja

2 rkl

oliiviöljyä

Lisäksi

1 rkl

öljyä (esim. aurinkokuiv. tomaattien)

8 kpl

oliiveja

2 rkl

aurinkokuivattuja tomaatteja

1 varsi

rosmariinia (tuore) tai 

2 tl kuivattua rosmariinia

0,25 tl

sormisuolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Focaccia tehdään pellille.

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita se veden joukkoon. 
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa hyvin (kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla).
  3. Lisää öljy. Vaivaa hyvin, kunnes taikina, irtoilee hieman kulhon reunoista. Focaccia-taikina saa olla löysää.
  4. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin puoli tuntia (kaksinkertaiseksi).


Muotoilu ja paistaminen 



  1. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Taputtele noin puolen pellin kokoiseksi levyksi (noin 20 x 25 cm). Öljyä tarvittaessa sormia, jotta taikina ei tartu sormiin.
  2. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. (Pilko halutessasi focaccian pinnalle tulevia oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi paloiksi.)
  4. Painele kohonneeseen taikinaan koloja sormella. Voitele pinta öljyllä pullasutia apuna käyttäen. Painele koloihin oliiveja ja aurinkokuivattujen tomaattien palasia. Riivi rosmariinista lehdet ja ripottele ne leivän päälle. Ripottele päälle sormisuolaa sekä mustapippuria.
  5. Paista focacciaa 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.



Vinkki


  • Jos haluat tehdä koko pellillisen (n. 30 x 35 cm) focacciaa, kaksinkertaista ohje. 




Katso myös

Seuraa meitä

Focaccia

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

puoli pellillistä

15 min (valmistus) +

1 h 15 min (kohotus ja paistaminen)

Focaccia leivotaan pehmeästä hiivataikinasta. Sen pinnalle painellaan juuri ennen paistamista esimerkiksi oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä rosmariinia, mutta voit vaihdella päälle tulevia aineksia makusi mukaan.

Ainekset

25 g

hiivaa (tuorehiiva)

2,5 dl

vettä

1tl

suolaa

5 dl 

vehnäjauhoja

2 rkl

oliiviöljyä

Lisäksi

1 rkl

öljyä (esim. aurinkokuiv. tomaattien)

8 kpl

oliiveja

2 rkl

aurinkokuivattuja tomaatteja

1 varsi

rosmariinia (tuore) tai 

2 tl kuivattua rosmariinia

0,25 tl

sormisuolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Focaccia tehdään pellille.

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita se veden joukkoon. 
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa hyvin (kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla).
  3. Lisää öljy. Vaivaa hyvin, kunnes taikina, irtoilee hieman kulhon reunoista. Focaccia-taikina saa olla löysää.
  4. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin puoli tuntia (kaksinkertaiseksi).


Muotoilu ja paistaminen 



  1. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Taputtele noin puolen pellin kokoiseksi levyksi (noin 20 x 25 cm). Öljyä tarvittaessa sormia, jotta taikina ei tartu sormiin.
  2. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. (Pilko halutessasi focaccian pinnalle tulevia oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi paloiksi.)
  4. Painele kohonneeseen taikinaan koloja sormella. Voitele pinta öljyllä pullasutia apuna käyttäen. Painele koloihin oliiveja ja aurinkokuivattujen tomaattien palasia. Riivi rosmariinista lehdet ja ripottele ne leivän päälle. Ripottele päälle sormisuolaa sekä mustapippuria.
  5. Paista focacciaa 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.



Vinkki


  • Jos haluat tehdä koko pellillisen (n. 30 x 35 cm) focacciaa, kaksinkertaista ohje. 




Katso myös

Seuraa meitä

Focaccia

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

puoli pellillistä

15 min (valmistus) +

1 h 15 min (kohotus ja paistaminen)

Focaccia leivotaan pehmeästä hiivataikinasta. Sen pinnalle painellaan juuri ennen paistamista esimerkiksi oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä rosmariinia, mutta voit vaihdella päälle tulevia aineksia makusi mukaan.

Ainekset

25 g

hiivaa (tuorehiiva)

2,5 dl

vettä

1tl

suolaa

5 dl 

vehnäjauhoja

2 rkl

oliiviöljyä

Lisäksi

1 rkl

öljyä (esim. aurinkokuiv. tomaattien)

8 kpl

oliiveja

2 rkl

aurinkokuivattuja tomaatteja

1 varsi

rosmariinia (tuore) tai 

2 tl kuivattua rosmariinia

0,25 tl

sormisuolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

Focaccia tehdään pellille.

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita se veden joukkoon. 
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa hyvin (kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla).
  3. Lisää öljy. Vaivaa hyvin, kunnes taikina, irtoilee hieman kulhon reunoista. Focaccia-taikina saa olla löysää.
  4. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin puoli tuntia (kaksinkertaiseksi).


Muotoilu ja paistaminen 



  1. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Taputtele noin puolen pellin kokoiseksi levyksi (noin 20 x 25 cm). Öljyä tarvittaessa sormia, jotta taikina ei tartu sormiin.
  2. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. (Pilko halutessasi focaccian pinnalle tulevia oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi paloiksi.)
  4. Painele kohonneeseen taikinaan koloja sormella. Voitele pinta öljyllä pullasutia apuna käyttäen. Painele koloihin oliiveja ja aurinkokuivattujen tomaattien palasia. Riivi rosmariinista lehdet ja ripottele ne leivän päälle. Ripottele päälle sormisuolaa sekä mustapippuria.
  5. Paista focacciaa 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.



Vinkki


  • Jos haluat tehdä koko pellillisen (n. 30 x 35 cm) focacciaa, kaksinkertaista ohje. 




Katso myös